team_prayer (1)
Egy Georgia állambeli focicsapat lehet, hogy maga mellett tudhatja Isten támogatását, de vádolóik szerint ez nem igaz az alkotmányra és azt követelik, hogy hagyjanak fel a játék előtti imákkal.
Az Amerikai Humanista Szövetséges (AHA) azzal vádolja a Chestatee középiskola edzőit, hogy idéztek a Bibliából a csapat dokumentumaiban és poszterein és imádkoztak a játékosokkal, ami szerintük alkotmányellenes.
„Erre nincs mentség,” nyilatkozta Monica Miller, az AHA jogásza a FoxNews-nak. „És még csak nem is egyszerűen diákok imájáról van szó, hanem az edzők imádkoztak a diákokkal. Ráadásul alapos okunk van azt feltételezni, hogy nem egyedi esetről van szó.”
A jogász, aki levélben perrel fenyegette az iskolakerületet, azt mondta, hogy egy „aggódó állampolgár” tett bejelentést náluk, hogy a középiskola megsérti az alkotmányt. Levelében követelte, hogy az edzők hagyjanak fel az imákkal és minden bibliai idézetet és vallásos üzenetet töröljenek a csapat dokumentumaiból és egyéb anyagaiból.
A humanista szövetség leginkább azon háborodott fel, hogy a csapat távozó edzője is csatlakozott a játékosok imájához.
„Előfordult, hogy a vezető edző vezette az imát, ami az alkotmány záradékának súlyos megsértése,” áll a levélben. „Látva, hogy szervezőként és vezetőként részt vesz az imában, egy kívülálló arra a következtetésre juthat, hogy helyesli a vallást.”
A levél felsorolta az eseteket, amikor az edzők vagy tanárok imában vezették a játékosokat az edzések során vagy meccsek után, illetve, hogy dokumentumaikban hol idézték a Bibliát.
Az egyik edzésterven például Pálnak a Galátabeliekhez írt leveléből és a Példabeszédekből idéztek:
„A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.” (Galáta 6:9)
„Vassal formálják a vasat, és egyik ember formálja a másikat.” (Példabeszédek 27:17)
„Sajnos az iskola alkotmányellenes tevékenysége nem merül ki az imában,” folytatja a levél.
Gordon Higgins, az iskola sportszakosztályának vezetője a FoxNews-nak nyilatkozva elmondta, hogy hamarosan kivizsgálják az ügyet.


Forrás: foxnews.com

- Talán először próbáljuk meghatározni az alkotmány fogalmát:
alkotmány = diktatúra?
- Az alkotmányos diktatúra magában foglalja-e a vallásszabadságot?
- A “csapat dokumentumainak” olvasása pedig senki számára nem kötelező, aki abban kivetnivalót talál … (Egy társaság tagsága pedig, ha akarna sem tudna igazodni az ország összes típusú bolondjához. De gondolom és helyeslem, hogy nem is a bolondokhoz mérik magukat … )
- Az Amerikai HUMANISTA Szövetségnek nagyon rossz lehet a lelkiismerete, ha ennyire fél ennek a focicsapatnak a győzelmétől.
- És most talán a lényeg:
Figyeljük meg, a “liberalizmus”, a “humanizmus” szlogenjeit, amiben arról hazudozik, hogy mindent az emberek és emberiség érdekében tesz, az emberiségnek joga van a szabadsághoz, egyenlőséghez.
A humanizmus tettei EMBERISÉG ELLENESEK, a liberalizmus szabadsága pedig CSAK AZ ISTEN TÖRVÉNYEINEK ELTÖRLÉSÉT veszi célba, és a gonoszság szellemiségét engedi szabadon, ha kell, saját magát meghazudtolva is. (Lásd alkotmányra hivatkozik, melynek része a szabad vallásgyakorlás is.)
Ettől a kettőtől szenved a teremtett világ, benne az ember, és készíti elő az emberiséget az antikrisztus befogadására.

Kormos Erika