A média közölte, hogy 2024. március 19-én jelenik meg Bergoglio több, mint 300 oldalas önéletrajzi könyve. Bergoglio említést tesz benne lemondásáról is, és hangsúlyozza, hogy ebben a vonatkozásban egy „távoli hipotézisről“ van szó, mert állítólag nem állnak fenn a lemondását indokló  „súlyos okok“.

Kommentár: Bergogliot homohálózatával együtt már 2018-ban lemondásra szólította C. M. Vigano, az USA volt nunciusa, mégpedig nagyon súlyos okból. Ráadásul tény, hogy pszeudoevangéliumával (v. ö. Gal 1,8-9) Bergoglio saját magát zárta ki az egyházból. Ezért nem lehet annak feje az Írás, a Szentatyák, az egyház tanítói és a hittani konstitúció szerint. Ennek ellenére továbbra is törvénytelenül bitorolja a pápai hivatalt.

 

Az önéletrajzi könyv tárgyalja az argentín diktatúra történetét is Jorge R. Videla  tábornok rezsimje idején. Bergoglio foglalkozik azokkal a vádakkal, melyekkel őt ismételten illették, miszerint szövetségre lépett a diktatúrával,  ezért a könyvében szándékosan úgy mutatja be magát, mint a veszélyeztetett gyermekek és a fiatalok megmentőjét. Az Argentínai Szövetségi Bíróság azonban vizsgálatot folytatott Bergoglio ellen a katonai diktatúrával való együttműködése ügyében. Még ma is élnek olyan tanúk, akik tényekkel szolgálhatnának és bizonyíthatnák Bergoglio információkkal történő manipulációját. A könyv de facto Bergoglio bűntetteinek céltudatos apollógiája, amelyeket hidegvérrel dicsőít.

Bergoglio érinti az emberélet „fogamzástól  halálig“ tartó ún. szorgos védelmének témakörét is saját vonatkozásában, és igaz módon az abortuszt „gyilkosságnak“ nevezi, amelyet „bérgyilkosok, öldöklők!“ hajtanak végre, valamint szintén igazul  állítja, hogy a „béranyaméh“ gyakorlata „embertelen“.

Kommentár: Bergoglio szuggesztíven gyilkosságnak nevezi az abortuszt, és az orvosokat radikálisan elítéli, mint bérgyilkosokat, emberölőket. Valójában azonban ez megint csak az ő pszichológiai manupulációjának az eszköze, hogy a közvélemény pozitív képet alkosson róla, és elhallgattassa a jogos kifogásokat felvetőket. Bergoglio ugyanis nyilvánosan kitünteti a tömeges abortuszt végzőket, és exkommunikálja azokat a papokat, akik a meg nem született gyermekek megmentéséért küzdenek. A püspökök megtagadják az USA legfőbb politikusaitól a szent áldozást, akik a 9. hónapban történő abortálást szorgalmazzák, de Bergoglio provokatívan saját maga szolgáltatta ki nekik a szent áldozást.

Bergoglio manipulatívan mintegy beismeri hibáit, és ezt írja: „ … tekintélyelvűségem miatt követtem el azokat, olyannyira, hogy ultrakonzervatizmussal vádoltak meg.“

Kommentár: Bergoglio azt a benyomást akarja kelteni, mintha szenvedne az igazhitűség védelmezéséért. Visszaélt elbitorolt tekintélyével, és a bűnös diktatúra precedensét nyújtotta. Kötelezően, a hivatalból való kirúgás fenyegetésével, kétszer beoltatta az egész Vatikánt. Egyetlen ország sem jutott el ilyen totalizmusig. Azokat a korrekt, lefizethetetlen tudósokat, akik óvtak a kísérleti vakcinálás ellen, csalóknak bélyegezte.

Önéletrajzi könyvében védelmezi és szorgalmazza klíma- és szodomita antievangéliumát. Egyrészt érvényt akar szerezni a klímahazugságnak, másrészt legalizálja a szodómia bűnét és megáldja azt. Ezzel megtagadja a Megváltót, elutasítja a bűnbánatot és a bűnök bocsánatát. Az ifjúságot nem  a rendezettség és a hasznos fegyelmezettség  megtartására buzdítja, hanem káoszba, erkölcsi pusztulásba és bűnbe viszi.

Bergoglio ezt írja: „Ha a püspökök elutasítják ezt az utat (a homoházasságok megáldását), ez nem a skizma előtti szintet jelenti, mert az egyház tanítása nincs kétségbevonva.“

Kommentár: A valóság az, hogy az egyház tanítását Bergoglio nem csupán kétségbevonja, hanem alapjaiban felszámolja. Itt nem csak a skizmát megelőző szintről van szó, hanem Bergoglio aposztázisának legmagasabb szintjéről – a Teremtő és Megváltó Isten elleni lázadásról. Egyúttal megtagadja a Krédó lényegét és a Dekalógust. Ez arról tanúskodik, hogy katolikus egyház címszó alatt már a New Age antiegyházról van szó. Aki üdvözülni akar, annak Bergoglio antievangéliumától radikálisan el kell határolódnia, főleg Bergoglio öngyilkos Fiducia supplicansától.

Bergoglio destruktív tevékenységével egyúttal elpusztítja a pápaság intézményét is. Ezt a tényt könyvében ismételten manipulatívan cáfolja.

Mi a célja Bergoglionak önéletrajzi könyvével? Az aposztata út védelme és propagálása, amelyet meghátrálás nélkül követ, és amely homlokegyenest ellentmond az Írásnak és a Hagyománynak. Ez az út nemcsak a lelkiismeret és az ész elvesztéséhez vezet, hanem az örök üdvösség elvesztéséhez is!

 

+ Illés

A Bizánci Katolikus Patriarchátus pátriárkája

+ Metód              + Timóteus

Püspök-titkárok

 

2024. 03. 19.

 

Letöltés: BKP: Bergoglio Ferenc önéletrajzi könyvének kritikája (2024. 03. 19.)