Németországban az új limburgi püspök, Dr. Georg Bätzing vezette egyházmegye honlapján az anyákat arra szólítják fel, hogy szerezzenek be „tanácsadó igazolványt”, mert ez szükséges a terhesség megszakításhoz:
https://hochtaunus.bistumlimburg.de/fileadmin/redaktion/Bereiche/hochtaunus.bistum-limburg.de/downloads/Ht_September2017_Kontaktadressen.pdf (23 oldal)
Ez a megfogalmazás nem a születetlen gyermekek életét védi, hanem a terhes nőket animálja, hogy magzatukat büntetlenül ölessék meg.
Németországban törvény tiltja az abortusz reklámozását (§219a StGB) [maga az abortusz megengedett]. Egy háziorvosnőnek, aki internetes oldalán tevékenységei között a terhesség-megszakítást is felsorolja, 2017. november 24-én kell bíróság előtt felelnie ezért. Az orvosnő a német képviselőház elé terjesztett petícióval akarja a felmentését kiharcolni, amit eddig 70 ezer ember írt alá. A nő bejelentette, hogy a legmagasabb fórumig elmegy kérvényével. Természetesen egy csomó abortusz-párti szervezet támogatja, szolidaritásuk és egyetértésük jeleként közülük ketten szintén feltették honlapjukra abortusz-reklámjukat.
Úgy látszik a limburgi püspök is ehhez az akcióhoz csatlakozott. A német centrumpárt szövetségi elnöke, Gerhard Woitzik tett feljelentést az egyházmegye ellen, ezért az ügyészség hivatalosan is elrendelte a nyomozást az ügyben. [Miután nyilvánosságra kerültek ezek a hírek, az egyházmegye honlapjáról végre eltávolították a szeptember óta fent lévő dokumentumot.]
Persze, a limburgi „püspök” valójában csak Bergogliotól tanult, aki egy múlthéten megtartott konferenciára meghívatta a világ legnagyobb abortusz-szervezetének svájci elöljáróját, hogy ott beszédet tartson.

(forrás: www.katholisches.info – 2017. november 18.)
http://www.katolikus-honlap.hu/1701/sum-hirek2.htm