Imádság legyen az életetek!

Üzenet, 25. szeptember 2016

Drága gyermekek! Ma imádságra hívlak benneteket. Imádság legyen az életetek. Csak így telik meg szívetek békével és örömmel. Isten közel lesz hozzátok, ti pedig szívetekben barátotoknak érzitek majd. Úgy fogtok beszélni Vele, mint azzal, akit ismertek és gyermekeim, szükségét érzitek majd annak, hogy tanúságot tegyetek, mert Jézus a szívetekben lesz, ti pedig egyek lesztek Őbenne. Veletek vagyok és édesanyai szeretettel szeretlek mindnyájatokat. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.

Azt hiszem sokszor hallottuk már a Szűzanya ezen és ehhez hasonló, imára buzdító szavait és hívását a jelenések elmúlt évei során. Mintha szüntelenül ismétlődne ugyanaz az édesanyai hívás, de nem nyomós ok nélkül. Ahogyan testünknek szüksége van lélegzésre és levegőre, lelkünknek is olyan szükséges az ima, mint testünknek a levegővétel.
A Szűzanya élete imádság volt. Amikor az evangélium Máriát említi, az ajkáról elhangzott imát tárja elénk. Az angyali üdvözletkor Mária szívéből a világ legszebb imája fakad fel: „Íme, az Úr szolgálóleánya, történjék velem szavaid szerint!” (Lk 1, 38). Erzsébet látogatásakor szívéből a „Magasztalja lelkem az Urat” imádság tör fel. Jézus születésekor és azt követően elkezdődik Isten szépségének megnyilvánulása. „Mária pedig megjegyezte mindezeket a dolgokat, és szívében el-elgondolkodott rajtuk” (Lk 2, 19). A kánai menyegzőn Mária arra kéri Jézust, hogy járjon közbe az ifjú pár ügyében. A Kálvárián Mária bemutatja Jézust, mint az emberiségért való áldozatot az Atyának. Az utolsó vacsora termében Mária kitart az imában az apostolokkal és a tanítványokkal Jézus ígéretének várásában.
Mária nem továbbít, és nem mond üres szavakat és ötleteket. Ő Istent hozza és ajándékozza nekünk. Szeretne bevezetni minket saját Isten-tapasztalatába.
Ha megnézzük a szentek életét, láthatjuk, hogy mindnyájan imádságos emberek voltak. Máshogyan nem is lehet. Assisi Szent Ferenc sok éjszakán át virrasztott ismételgetve az ima szavait: „Istenem és mindenem”. Ez magyarázza azt is, miért olyan ellenállhatatlanul vonzó az ő apostolkodása és nyolcszáz év után is miért olyan élő, friss és új a ferencesek közössége.
Szent Pál figyelmeztet bennünket: „Szüntelenül imádkozzatok” (1Thessz 5, 17); „Adjatok hálát Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében” (Ef 5, 20). Nincs elrendelve számunkra, hogy szüntelenül dolgozzunk, virrasszunk és böjtöljünk, ugyanakkor parancsba kaptuk, hogy szüntelenül imádkozzunk.  Ez a fáradhatatlan buzgóság csak szeretetből forrásozhat. A tunyaság és a lustaság elleni harcunk az imában az alázatos szeretet, a teljes bizalom és a létezés harca is.
Imádság
Szűz Mária köszönjük neked, hogy nem fáradsz bele újra és újra hívni bennünket Istenhez, az élet forrásához. Te megtapasztaltad Istent és ismered Őt, mert teljesen elteltél Vele, és teljesen nyitva vagy az Ő számára. Köszönjük édesanyai gondoskodásodat. Köszönünk minden szót, amelyet édesanyai szívedből intézel hozzánk, amely telve van mindannyiunk iránti édesanyai szeretettel. Könyörögd ki számunkra, hogy dönteni tudjunk: az ima és a szentség útját válasszuk, amelyen te is jártál. Vezess minket az Istenhez vezető úton, hogy mi is megtapasztalhassuk, és még inkább megismerhessük a szeretet és az irgalom Istenét. Könyörögd ki számunkra az állhatatosság és a kitartás kegyelmét, hogy a bőséges élet tanúi legyünk, amely Istenből fakad, akit te is szolgáltál és szolgálsz. Ámen.
M. M
fordította: Sarnyai Andrea