2024. március 9., szombat

❤️MEDJUGORJE🙏 Medjugorje-i Szűz Mária SÍR”

Teológiai válasz a Gisella Cardiával foglalkozó bizottsághoz

A következő válasz Peter Bannistertől származik, MTh, MPhil – a Countdown to the Kingdom üzeneteinek fordítója:

 

Marco Salvi, a Civita Castellana Egyházmegye püspökének az állítólagos trevignano romanói eseményekről szóló rendeletéről

 

Ezen a héten értesültem Marco Salvi püspök Gisella Cardiáról és a trevignano romanói állítólagos Mária-jelenésekről szóló rendeletéről, amely az ítélettel zárult. constat de non supernaturalitate.

Természetesen el kell ismerni, hogy a püspöknek teljes mértékben megvan a joga e rendelet kiadására, és fegyelemként azt minden érintettnek tiszteletben kell tartania, egyházmegyei joghatóságának és az egyéni lelkiismeret sérthetetlenségének határain belül.

Peter Bannister (balra) Gizellával és férjével, Giannával.

A rendeletre vonatkozó alábbi megjegyzések tehát a Cività Castellana egyházmegyén kívülről érkező (laikus) szemlélőtől és egy 1800-tól napjainkig terjedő katolikus misztika területére szakosodott teológiai kutató szemszögéből származnak. Miután megismerkedtem Trevignano Romano esetével, jómagam is jelentős mennyiségű anyagot nyújtottam be az Egyházmegye megfontolására (amelynek kézhezvételét soha nem igazolták), mind a Gisella Cardia által 2016 óta kapott állítólagos üzenetek részletes tanulmányozása alapján. és egy látogatás Trevignano Romanóban 2023 márciusában. Salvi püspök iránti tisztelettel, intellektuálisan tisztességtelen lenne úgy tenni, mintha meg vagyok győződve arról, hogy a bizottság logikusan indokolt következtetésre jutott.

A rendeletet olvasva számomra rendkívül meglepő, hogy az kizárólag az értelmezési kérdéseket érinti, mind a bizottsághoz beérkezett (ellentmondó) tanúvallomások, mind az üzenetek tekintetében. A dokumentumban felkínált értelmezés egyértelműen tükrözi a bizottság tagjainak véleményét, amely óhatatlanul szubjektív, és minden bizonnyal más lenne, ha más teológusokat is bevonnának az értékelésbe. A RAI Porta a Porta-n a „millenarizmus” üzeneteivel és a „világvégéről” szóló beszéddel szemben megfogalmazott vád egyértelműen vitatható annyiban, hogy több állítólagos misztikus is azonos eszkatológiai tartalmú feltételezett lokúciókért szerezte meg az Imprimaturt; Nyilvánvalóan vita tárgya, hogy írásaik természetfeletti ihletésűek-e vagy sem, de vitathatatlan tény, hogy az értékelésükben részt vevő püspökök és teológusok úgy ítélték meg, hogy az eszkatológia nem ütközik az Egyház tanával. A probléma középpontjában a szükséges különbségtétel a „világvége” és az „idők vége” között van: a legkomolyabb prófétai forrásokban mindig az utóbbira hivatkoznak (a szellemben). St Louis de Grignon de Montfort), és a trevignano romanói állítólagos üzenetek sem kivételek e tekintetben.

Isteni parancsolataid megszegtek, evangéliumod félre van vetve, a gonoszság áradata elárasztja az egész földet, és elragadja a te szolgáidat is. Az egész föld puszta, az istentelenség uralkodik, a te szentélyed megszentségtelenedett, és a pusztaság utálatossága még a szent helyet is beszennyezte. Az igazságosság istene, a bosszúállás istene, akkor hagyod, hogy minden ugyanúgy menjen? Mindennek ugyanaz a vége lesz, mint Szodomának és Gomorának? Soha nem töröd meg a csendet? Örökké elviseled mindezt? Nem igaz, hogy a te akaratodnak meg kell történnie a földön, ahogy a mennyben? Nem igaz, hogy el kell jönnie a királyságodnak? Nem adtál néhány, számodra kedves léleknek víziót az Egyház jövőbeni megújulásáról? -Utca. Louis de Montfort, Ima a misszionáriusok számára, N. 5

A rendeletből teljességgel hiányzik az ügy objektív elemeinek elemzése, mint például a csodás gyógyulások állításai, a napsugárzás dokumentált jelenségei a jelenés helyén, és mindenekelőtt a Gisella Cardia állítólagos megbélyegzése (én személyesen voltam szemtanúja és filmre vettem a illatos olaj váladékozása a kezéből 24. március 2023-én, tanúk jelenlétében), amely a nagypénteki szenvedély élményében csúcsosodott ki, amelyet több tucat ember szemtanúja volt, és egy orvoscsoport tanulmányozta. E tekintetben rendelkezésünkre áll Dr. Rosanna Chifari Negri neurológus és sebészorvos Gisella Cardia sebeiről szóló írásos jelentése, valamint a nagypénteki szenvedély állítólagos átéléséhez kapcsolódó, tudományosan megmagyarázhatatlan jelenségekkel kapcsolatos vallomása. Mindehhez a bizottság munkájáról beszámoló rendelet meglepő módon semmiféle utalást nem tesz, ami meglepő, mivel az objektíven létező jelenségek értékelése vitathatatlanul nagyobb súllyal bír egy pártatlan vizsgálat keretében, mint a szövegértelmezéssel kapcsolatos szubjektív vélemények, ill. választások egymásnak ellentmondó tanúvallomások között.

 

Az állítólagosan vért kiömlő Szűz Mária-szoborral kapcsolatban a dokumentum megemlíti, hogy az olasz jogi hatóságok nem voltak hajlandók átadni a Szűz Mária szobor folyadékának 2016-os elemzését, ezzel elismerve, hogy semmilyen elemzés nem volt lehetséges. a Bizottság tegye meg. Tekintettel arra, hogy ez a helyzet, nehéz megérteni, hogyan lehet bármilyen pozitív vagy negatív következtetést levonni, vagy hogyan lehet logikusan kizárni egy természetfeletti magyarázatot, különösen, mivel a kérdéses szobrocskából több állítólagos könnyezés is előfordult ( többek között egy tévéstáb előtt 2023 májusában) és másoktól Gisella Cardia jelenlétében Olaszország más részein. Sok más elem megmagyarázatlan maradt, mint például a Gisella Cardia bőrén lévő hemográfiai képek és figyelemre méltó hasonlóságuk a Natuzza Evola esetében megfigyeltekkel, a vér megmagyarázhatatlan jelenléte Jézus Isteni Irgalmasság képén Gisella Trevignano Romano-i házában vagy a feliratok. a falakon található ősi nyelveken, aminek én is szemtanúja voltam, és 24. március 2023-én filmre is vettem. Mindezeknek a jelenségeknek vannak előzményei a katolikus misztikus hagyományban, és prima facie úgy tűnik, hogy az Isten által használt „isteni nyelvtan” kategóriájába tartoznak. hogy felhívjuk figyelmünket a szóban forgó látók üzeneteire. Az ilyen jelenségek természetes okoknak való tulajdonítása nyilvánvalóan abszurd: az egyetlen lehetőség a szándékos csalás vagy a nem emberi eredetű. Mivel a rendelet nem szolgáltat bizonyítékot a csalásra, és nem állítja, hogy ezek a jelenségek ördögi eredetűek lennének, az egyetlen következtetés az, hogy nem vizsgálták őket alaposan. Ebben a helyzetben nehéz belátni, hogyan sikerült elérni a non-szupernaturalitate constat de non-szupernaturalitate (szemben a non constat de supernaturalitate általánosabb nyílt ítéletével), mivel úgy tűnik, hogy ezen objektíven létező jelenségek elemzése nem játszott szerepet vizsgálat.

Jóllehet nyilvánvalóan tiszteletben tartom a Bizottság munkáját és Salvi püspök hatalmát a Civita Castellana egyházmegyén belül, tekintettel az esetről első kézből szerzett ismereteimre, sajnálattal kell kijelentenem, hogy lehetetlen, hogy ne tekintsem a vizsgálatot súlyosan hiányosnak. Ezért nagyon remélem, hogy a mostani ítélet ellenére a jövőben további elemzésekre kerül sor a teológiai kutatás és az igazság teljesebb megismerése érdekében.

-Peter Bannister, 9. március 2024

https://www.countdowntothekingdom.com/hu/teol%C3%B3giai-v%C3%A1lasz-a-gisella-cardi%C3%A1val-foglalkoz%C3%B3-bizotts%C3%A1gra/