2015. július 3., péntek

Oregon állam nyilatkozattételi tilalmat rendelt el a keresztény házaspár számára a meleg esküvő ügyében: nem beszélhetnek a hitükről


aaron-and-melissa-klein

A bíróság megtiltotta, hogy Aaron és Melissa Klein beszéljen a hitéről.
Nem tudom, hányan követték a Sweet Cakes nevű cukrászda ellen indított per ügyét. Arról a mára bezárt cukrászdáról van szó, amelynek keresztény tulajdonosai nem voltak hajlandóak tortát sütni egy leszbikus esküvőre. A vállalkozás nemcsak kénytelen volt felhagyni tevékenységével és megfizetni a kiszabott 135 000 dolláros (körülbelül 38 millió forintos) büntetést, de mára az állam, a keresztény házaspárral készített rádióinterjú miatt megtiltotta, hogy a nyilvánosság előtt arról beszéljenek, hogy a hitük miért készteti őket az ilyen jellegű megrendelések elutasítására.
(A házaspár egy olyan torta elkészítését utasította vissza, amire a megrendelő a „támogasd az azonosneműek házasságát” feliratot kért, tehát nem arról van szó, hogy magát a párt nem voltak hajlandóak kiszolgálni, akik mellesleg szándékosan célozták meg a keresztény tulajdonospárt.)
Aki eddig azt gondolta, hogy az azonosneműek házasságának kérdése nem olyan fontos, illetve nem lesz befolyással az élet más területeire, talán ezek után megváltoztatja véleményét.
„A bíróság hírzárlatot, vagyis nyilatkozattételi tilalmat rendelt a Klein házaspár ellen, arra utasítva őket, hogy „hagyjanak fel jogsértő magatartásukkal”, vagyis a nyilvánosság előtt ne beszéljenek arról, hogy keresztény hitük miatt nem akarnak esküvői torták sütni azonosneműek esküvőjére.
„Ezzel tulajdonképpen megfosztottak bennünket alkotmányos jogainktól,” írta a házaspár a Facebookon. „Oregon állam szerint a vallás szabad gyakorlása és a szólásszabadsága ránk nem vonatkozik.”
A torta, ami nem készült el
A torta, ami nem készült el
A nyilatkozattételi tilalmat a Family Research Council által a házaspárral készített interjú után rendelték el. „A harcnak nincs vége. Kitartunk,” mondta Aaron Klein az interjú során.
A bíróság hivatalos levele a következőképpen fogalmaz:
„A Munkaügyi és Ipari biztos ezennel elrendeli, hogy [Aaron és Melissa Klein] hagyjon fel minden olyan jogsértő kommunikáció kiadásától, terjesztésétől, megjelentetésétől vagy kiadásának lehetővé tételétől… ami bármely személy elleni diszkriminációt eredményezhet annak szexuális beállítottsága alapján.”
Az azonosneműek házasságáért folytatott harc nem egyéb, mint a kereszténység elleni támadás. A liberálisok ezzel a módszerrel gyűlöletkeltőnek kiálthatnak ki minden olyan nyilatkozatot, ami Isten Igéje alapján ítéli meg a helyzetet.
Az ügyben nemcsak az állam számít elnyomónak, de az a leszbikus pár is, aki az államot hívja segítségül, hogy rákényszerítsen egy vállalkozást, hogy részt vegyen „házasságuk” megünneplésében, amelynek tulajdonosai most már jogi következmények nélkül el sem magyarázhatják a nyilvánosság előtt, hogy miért nem teszik ezt.
„Az azonosneműek házasságának legalizálása nem lesz ránk hatással,” hajtogatták a progresszívak. Valószínűleg ez a legnagyobb hazugság az egész ügyben.
Az ügyről készült videó, amiben Aaron és Melissa elmagyarázzák a történteket (angol nyelven):
Forrás: caintv.com