2013. november 14., csütörtök

Tiltakozás Buenos Airesben szentségtörés ellen

Viva Cristo Rey!

A Szent X.Piusz Társasághoz tartozó tiltakozók a Szent Rózsafüzér hangos imádkozásával félbeszakítottak egy „katolikus-zsidó” felekezetközi istentiszteletet Buenos Aires Székesegyházában (Bergoglio korábbi helyen)
Buenos Aires, Argentína (Nov. 12, 2013). Az istenkáromlás, a szentségtörés és a szinkretizmus megengedett a Buenos Aires-i székesegyházban, de a Szent Rózsafüzér és a Miatyánk imádkozása nem. Az 1938. november 9-10-én történt ügynevezett „Kristályéjszaka” emlékére, amikor a nácik (nemzetiszocialisták) Németországban lerombolták a zsidók zsinagógáit, üzleteit és otthonait, a Buenos Aires-i újkatolikus vezetőség megint meghívta a zsidókat, a protestánsokat és másokat, hogy a Központi Székesegyházban vegyenek részt egy felekezetközi istentiszteleten.
Ezúttal azonban nem minden a tervek szerint történt. Tradicionalista katolikusok elrontották az istentiszteletet a Szent Rózasafüzér hangos imádkozásával, tiltakozva a szent hely megszentségtelenítése ellen. Egyikük elvette a mikrofont és elkezdett a felekezetközi utálatosság ellen tiltakozni. Az esemény házigazdája, Buenos Aires érseke, Marco Poli megpróbálta megakadályozni a beszédet, mérsékelt sikerrel, mint ahogyan a videón látható. Végül kihívták a rendőrséget, és a tiltakozók elmentek, azonban nem minden eredmény nélkül, mert sikerült felhívni a figyelmet erre az évenként megrendezésre kerülő utálatosságra, amelyben az igazi vallást keverik a hamis vallásokkal, amelyben Jézus Krisztust elnyomják, hogy a hitetlenek jól érezzék magukat a templomban, a megtérítés szándékának legkisebb jele nélkül. Sőt, megerősítést nyernek hibáikban, és ezzel arra bátorítják őket, hogy az örök kárhozat felé tartó úton maradjanak.
Szent Pál szavai:
„Ne húzzatok egy igát a hitetlenekkel. Mi köze az igazságnak a gonoszsághoz? Vagy hogyan fér össze a világosság a sötétséggel? Hogyan egyeznék meg Krisztus Beliállal? Vagy mi köze a hívőknek a hitetlenekhez? Hogyan tűri meg Isten temploma a bálványokat?
(2Kor 6, 14-15)

Szép új világ - sorra alakulnak az istentagadó gyülekezetek

Vasárnapi Gyülekezet néven hozott létre ateista egyházat két brit komikus. A vallásos formák között, de vallásos tartalom nélküli gyüleke­zetekre az alapítók szerint azért van szükség, mert az ateistákban is nagy igény van arra, hogy közösségben éljék meg „hitetlenségüket”. Egyre több helyen vannak, az elhagyott templomokban jönnek össze...
Sorra nyílnak meg a Vasárnapi Gyülekezetnek nevezett ateista közösség vidéki gyülekezetei, a múlt héten éppen Oxfordban, Cambridge-ben és Manchesterben. A brit eredetű ateista gyülekezetnek ezzel egyidőben nyíltak meg a külföldi szatellit csoportjai Dublinban, New Yorkban és Sidneyben.
A manchesteri gyülekezet alapító összejövetelén Sanderson Jones komikus, az ateista egyház alapítója azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy céljuk nem kevesebb, mint a világ megváltoztatása.
A londoni Vasárnapi Gyülekezetet Jones ez év januárjában alapította Pippa Evans komikussal együtt. Az első összejövetelen mintegy háromszázan vettek részt, azóta ez a létszám közel hatszázra emelkedett. Jones szerint az ateista egyház országos szinten is nagyon dinamikusan fejlődik – januárban csak egyetlen gyülekezetük volt, jelenleg már több mint harminc. A komikus szerint, ha a lakosságnak az a 30 százaléka, aki nem tartozik egyetlen egyházhoz sem, mind hozzájuk csatlakozik, akkor már társadalomformáló erővé fognak válni.
Valószínűleg az egyházalapítók szakmájának is köszönhető, hogy a gyülekezetek működése és ceremóniája nem nélkülözi a komikus elemeket. Londoni összejöveteleiknek helyszíne egy használaton kívüli anglikán templom, de a szatellit gyülekezetek közül több is régi templomokban tartja az összejöveteleit. Nagy-Britannia-szerte szinte minden nagyvárosban számos olyan épület van, amely a történelem során templomként funkcionált, de a történelmi egyházak térvesztését követően kávézóként, bábszínházként, vagy raktárként lettek hasznosítva. A Vasárnapi Gyülekezetek ceremóniája is – bár nincs utalás Istenre, vagy a Bibliára – sokban hasonlít az anglikán szertartásra. Egyik látványos különbség, hogy a templomi himnuszok és dicséretek helyett Queen és Stevie Wonder dalokat énekelnek a nem hívők.
(Lukács András, Hetek)

Szeretet történetek - előrehozták a karácsonyt a haldokló kisfiúnak

Előrehozták a karácsonyt egy haldokló kisfiú kedvéért az ohioi Port Clintonban. A 13 éves kisfiút, Devin Kohlmant tavaly diagnosztizálták agyrákkal, és az utolsó kívánsága az volt, hadd töltse otthon a kedvenc ünnepét - írja az Abc News.
Az orvosai azonban tudták, hogy Devin nem éri meg a karácsonyt, ezért szülővárosának a lakói úgy döntöttek, gyorsan feldíszítik a várost és felköszöntik a kisfiút. Amikor Devin hazaérkezett a cincinatti kórházból, ahol kezelték, több száz ember gyűlt össze a városka főutcáján, hogy mikulássapkába öltözve, karácsonyi dalokat énekelve köszöntsék.
Devin nem hagyhatta el a házat, de az ablakból figyelte, ahogy az emberek feldíszítettek egy karácsonyfát a házuk előtt és apróra morzsolt jéggel borították be a kertet, hogy úgy tűnjön, esett a hó. A lakók az egész várost karácsonyi égőkkel díszítették fel, és egy motoron maga a Mikulás is megjelent Devin ablaka előtt.
A kisfiúnak emberek ezrei küldtek karácsonyi üdvözlőlapokat a világ minden tájáról, mert meghatotta őket a története - mondta az Abc News-nak a család egyik barátja. Devin számtalan plüssmacit és más játékot is kapott. Ezek nagy részét szétosztotta a látogatóba érkező barátai között.
A kisfiú végül két héttel a hazaérkezése után, hétfőn délután halt meg. Halála éjjelén a család és a barátok virrasztást tartottak. Hajnalra belepte a várost az első hó
(index)