2013. november 14., csütörtök

Tiltakozás Buenos Airesben szentségtörés ellen

Viva Cristo Rey!

A Szent X.Piusz Társasághoz tartozó tiltakozók a Szent Rózsafüzér hangos imádkozásával félbeszakítottak egy „katolikus-zsidó” felekezetközi istentiszteletet Buenos Aires Székesegyházában (Bergoglio korábbi helyen)
Buenos Aires, Argentína (Nov. 12, 2013). Az istenkáromlás, a szentségtörés és a szinkretizmus megengedett a Buenos Aires-i székesegyházban, de a Szent Rózsafüzér és a Miatyánk imádkozása nem. Az 1938. november 9-10-én történt ügynevezett „Kristályéjszaka” emlékére, amikor a nácik (nemzetiszocialisták) Németországban lerombolták a zsidók zsinagógáit, üzleteit és otthonait, a Buenos Aires-i újkatolikus vezetőség megint meghívta a zsidókat, a protestánsokat és másokat, hogy a Központi Székesegyházban vegyenek részt egy felekezetközi istentiszteleten.
Ezúttal azonban nem minden a tervek szerint történt. Tradicionalista katolikusok elrontották az istentiszteletet a Szent Rózasafüzér hangos imádkozásával, tiltakozva a szent hely megszentségtelenítése ellen. Egyikük elvette a mikrofont és elkezdett a felekezetközi utálatosság ellen tiltakozni. Az esemény házigazdája, Buenos Aires érseke, Marco Poli megpróbálta megakadályozni a beszédet, mérsékelt sikerrel, mint ahogyan a videón látható. Végül kihívták a rendőrséget, és a tiltakozók elmentek, azonban nem minden eredmény nélkül, mert sikerült felhívni a figyelmet erre az évenként megrendezésre kerülő utálatosságra, amelyben az igazi vallást keverik a hamis vallásokkal, amelyben Jézus Krisztust elnyomják, hogy a hitetlenek jól érezzék magukat a templomban, a megtérítés szándékának legkisebb jele nélkül. Sőt, megerősítést nyernek hibáikban, és ezzel arra bátorítják őket, hogy az örök kárhozat felé tartó úton maradjanak.
Szent Pál szavai:
„Ne húzzatok egy igát a hitetlenekkel. Mi köze az igazságnak a gonoszsághoz? Vagy hogyan fér össze a világosság a sötétséggel? Hogyan egyeznék meg Krisztus Beliállal? Vagy mi köze a hívőknek a hitetlenekhez? Hogyan tűri meg Isten temploma a bálványokat?
(2Kor 6, 14-15)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése