2014. január 21., kedd

37 millió forintért bérel barátnőt az újévre

Egymillió jüant, azaz 37 millió forintot ajánlott fel egy jóképű, szürke kardigános kínai férfi annak a lánynak, aki hajlandó vele a kínai újévre hazautazni, és a családi ünnepségen barátnőjeként részt venni. A felhívás igazinak tűnik, és vírusként terjed az interneten, írja a Global Voices.
Túlságosan lefoglal a munkám. Anyám közben folyton nyomaszt, hogy mikor házasodom végre, szóval szeretnék bérelni egy barátnőd, akit az újévre hazavihetek. 
– kezdi a hirdetést a fiú. Természetesen nem akármilyen lányt keres:
Elvárások: csinos, 25 év alatti lány, aki legalább 168 centi magas, de maximum 50 kiló. És minimum bachelor diplomája legyen.
Mivel 2005-en Magyarországon is bevezették a kétszintes képzést, most mi is tele vagyunk az elvárásnak éppen megfelelő gyönyörű magyar nőkkel! Viszont van egy elég necces bónuszfeltétel is:
Egymillió jüant fizetek, és egy magángéppel Sencsenből Csengcsouba reptetem. Plusz 10 százalékot fizetek, ha szűz vagy.
chn
A hirdetést feladó fiú és a felajánlott egymillió
A hirdetésre egy nap alatt ötezer jelentkező és tízezer komment érkezett. Többen kétségbe vonták, hogy egy ilyen gazdag embernek komolyan nincs barátnője, de akadt néhány olyan hölgy hozzászóló is, aki szomorúságát fejezte ki amiatt, hogy nem felel meg minden feltételnek.
A hirdetés valódisága mellett szól, hogy a férfi az újságíróknak is megerősítette szándékát, ráadásul Kínában az újévi barátnőbérlés egyáltalán nem szokatlan dolog. Ahogy az abcnews is írja, a családi nyomás miatt egyre többen keresnek újévi barátnőt vagy barátot Kína legnagyobb apróhirdetés-oldalán. Sőt, vannak, akik eleve bérbarátnőként vagy bérbarátként hirdetik magukat.
A túláradó családi nyomás komolyságát jelzi egy múlt heti eset is, amikor egy szülő egész oldalas hirdetésben könyörgött fiának, hogy mégis jöjjön haza újévre, ugyanis korábban annyira sürgették a fiúnál a házasságot, hogy az inkább elmenekült otthonról.


index

Szodoma újraértelmezése a Való Világ

A néphülyítő és agymosó gépezet újabb gyöngyszeme a Való Világ. Ez a tömény sátánizmust képviselő műsorszám minden képzeletet túlszárnyaló csinnadrattával lett felvezetve. A műsor producerei mindent elárasztottak beharangozásával, szinte már a csapból is ez folyik. Beleépítik az emberek mindennapjaiba, beszédtémává válik. Ez a szörnyűséges televíziós boszorkányság már a hatodik sorozatnál tart, a korábbi epizódok is kimerítették a beteges perverziók felmagasztalásának bűnét, de most még ezt is igyekeznek fölülmúlni. Sajnos ma még nem tartozik a büntetőjogi törvénykezésbe a társadalmi rend fellazítása, bomlasztása, az erkölcstelenségre való uszítás, de ezek hatályba léptetésére szükség lesz egy élhető világ kialakításához és a rend megtartásához. Amit a műsor készítői csinálnak, az a közösség elleni izgatás valójában. A cél egyértelműen elkönyvelhető: le akarják rombolni a társadalom még meglévő erkölcsi alapjait, a fiatal generációkat pedig megmételyezni. Olyan mélységekbe taszítván ezzel a jövő Magyarországát, hogy annak következményeit elképzelni is szörnyű.  
A műsorról nem kívánok itt bővebben szólni, legyen elég annyi, hogy a sátánisták ars poeticájára, a "tedd,amit akarsz!"-ra épül. Mocsok, bűn, aljasság, lelki és testi prostitúció. Ezt kínálják gyermekeinknek. Ezeket közvetítik erőszakosan. A középkori pestisjárványok idején még a levélüzeneteket is füsttel fertőtlenítették, amit nem lehetett megmenteni azt a tűzbe vetették. Nekünk is ez a feladatunk, fertőtleníteni amit lehet és elutasítani a menthetetlent. Olyan csatornába való férgeket, akik a Való Világ televíziós műsorban izgatnak, mégpedig a közösség ellen. Ezek a nyomorékok, lelki és testi torzszülöttek az utolsó ítélet tűzében fognak elégni. Bűneik felsorolása itt felesleges időpocsékolás volna. A felforgatókkal kollaboráló hulladékok szerepvállalására semmilyen mentséget nem fogunk tudni felhozni!   
Balassa Viktor

Gyógyszer hatására közveszélyes az amerikaiak többsége?

Egy új orvosi jelentés kirészletezte az Egyesült Államok legnépszerűbb vényköteles gyógyszere, az Ambien altatószer mellékhatásait, - a vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy ez a gyógyszer hozható összefüggésbe az egyre gyakoribb ámokfutásokkal és főiskolai lövöldözésekkel.
A gyógyszer terjesztését 1992-ben engedélyezték, azt követően sorra láttak napvilágot olyan eredmények, miszerint a rendszeres szedésének közveszélyes mellékhatásai vannak. A gyógyszer használata idővel függőséget okoz, amit nem várt mellékhatások megjelenése, a nyílt terek vagy tömeg hatására megjelenő pánikroham és belső, agresszív késztetés követ. Többen számoltak be olyan esetekről is, hogy az Ambien szedésekor egyre gyakrabban fordult elő, hogy elalvás után egészen más helyen ébredtek fel, miközben képtelenek voltak teljes éberségüket visszanyerni és arra sem emlékeztek, hogyan kerültek oda. Egyesek arról számoltak be, hogy bár másnap az ágyukban ébredtek fel, de a gyógyszer hatására olyan dolgokat tettek látszólag teljesen éberen, amiről utólag az érintett személyektől értesültek, de semmire nem emlékeztek belőle.
A jogalkalmazásban mostanra közismertté vált az Ambien nevű altató, aminek szedése számos esetben enyhítő körülményként vagy felmentő okként került elő. 2009-ben Roberrt Stewart 8 embert gyilkolt meg egy szanatóriumban, amit később már egyértelműen a gyógyszer szedésével hoztak összefüggésbe. Ennek hatására a büntetést enyhítették, bár így is életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Később Dél-Karolinában egy Thomas Chester nevű gyilkost ítéltek el ötszörös gyilkosságért, ő begyógyszerezve rendőrökre támadt. Végül minden áldozatért 30 év börtönbüntetést kapott, de ebben az esetben is enyhítő körülményként merült fel a gyógyszer használata.
Vagyis az Ambien bizonyítottan erőteljes hatást gyakorol a gyógyszert szedők elméjére, mellékhatásként közveszélyes viselkedést is kiválthat. De több, ehhez hasonló hatást kiváltó gyógyszer is van forgalomban, mindegyik a leggyakrabban használt vényköteles gyógyszerek közé tartozik, miközben az amerikaiak többsége szed valamilyen nyugtatót vagy altatót. Olyan, dollármilliárdos üzletág fejlődött ki ezekre a szerekre, hogy a gyógyszer-maffia mára szint lehetetlenné teszi a kevésbé kockázatos szerek előtérbe kerülését. Amerika mára az elmebetegség minden formájának élő példájává lett, és a közveszélyességet okozó tudatmódosító gyógyszerek, drogok csak még látványosabbá teszik a hanyatlást...

http://www.hidfo.net/2014/01/21/gyogyszer-hatasara-kozveszelyes-az-amerikaiak-tobbsege

Az ortodox egyház megállította az összecsapásokat

Kijevben az Ukrán Ortodox Egyház négy papja átmenetileg megállította az utcai agressziót, - beálltak a rohamrendőrök és a tüntetők tömegei közé imát mondani, ami olyan hatást gyakorolt a tömegre, hogy a rendőröket korábban baseball-ütőkkel és vasdorongokkal rohamozó tüntetők is meghátráltak. A tömeg egy darabig tanácstalanul állt a történtek előtt, a nyugatiak által pénzelt hivatásos agitátorok se mertek odáig süllyedni, hogy papokra támadjanak.
Mostanra 32 személyt vettek őrizetbe a kijevi hatóságok, közülük 22-en előzetes letartóztatásban maradnak, mert korábbi videofelvételek alátámasztják, hogy rendszeresen részt vettek a tömeges elégedetlenség szervezésében.
Borítékolható, hogy Kijevben tovább zajlanak az összecsapások - de az Ortodox Egyház papjainak kiállása példaértékű. Bármely más keresztény egyház képtelen lenne ilyen lélekjelenlétet tanúsítani, a nyugati kereszténység odáig süllyedt a másság és holokauszt kultuszában, hogy saját testi épségének féltése miatt fel sem merül, hogy a fővárosban kezdődő zavargások alkalmából közbeavatkozzanak. Pedig a fenti példa is mutatja: a hit ereje, Isten szolgájaként kiállás a maga csendes erejében is képes az agresszió útjába állni!
A nyugati keresztény egyházak példát kell vegyenek az ortodox papok cselekedetéről!

http://www.hidfo.net/2014/01/21/az-ortodox-egyhaz-megallitotta-az-osszecsapasokat

Kránitz Mihály a keresztény egységtörekvés eddigi gyümölcseiről

Kránitz Mihály atya, egyetemi tanár, az Ut unum sint Ökumenikus Intézet elnöke a keresztény egységtörekvések eddigi gyümölcseiről beszélt a Vatikáni Rádió műsorában.

A keresztények egységéért végzett imanyolcadot protestáns hívők kezdték meg 1908-ban, melyet fokozatosan a katolikusok is átvettek, és a II. Vatikáni Zsinatot követően együtt is rendeznek. Idén a kanadai keresztények választották a mottót: „Hát részekre szakítható-e Krisztus?” (1Kor 1,13a).
Az egység a kereszténység ereje! A megoszlás a gyengéje. „Legyenek mindnyájan egy!” hangzott Jézus kérése az utolsó vacsorán mennyei Atyja felé. Erre sokszor nem figyeltek a keresztények, és szakadás keletkezett Krisztus varratlan köntösén. 1054-ben a kelet-nyugati, majd 1517-ben a nyugati egyházszakadás következett be. Mit lehet tenni?
Az első és a legfontosabb Krisztus imájának meghallgatása és vágyának teljesítése. Ehhez nagyon fontos az egyházak közeledése. A mozgalmi ökumenizmus, amely 1910-ben az edinburghi missziós konferenciával kezdődött, mára világszinten kibontakozott. A II. Vatikáni Zsinattól pedig a katolikusok is szívügyüknek tekintik az egység helyreállítását. A megtérés, az életszentségre való törekvés, a keresztények egységéért mondott magánimádság és nyilvános könyörgés az ökumenikus mozgalom szíve és hatékony eszköz az egység kegyelmének az elnyerésére. De a szeretet párbeszéde mellett a teológiai dialógus is megkezdődött, melynek állomásai az Ut unum sint pápai körlevél 1995-ből, és az 1999-ben aláírt evangélikus–katolikus Közös Nyilatkozat, valamint a 2001-ben elfogadott Charta Oecumenica és a sok-sok ökumenikus találkozó..
II. János Pál pápa bűnbánati gesztusai – melyet 1991-ben Magyarországon is megmutatott – begyógyították a szakadások okozta sebeket. Őt követően Benedek pápa is pápasága egyik célkitűzéseként jelölte meg az egyházakkal való kiengesztelődést.
Ferenc pápa pedig, aki általános elismertségnek örvend, mind az ortodoxia képviselőit, mind pedig a protestáns egyházi vezetőket többször is fogadta a Vatikánban. A szentatya fontosnak tartja, hogy megújuljon az Egyház, és félretéve az előítéleteket, a különbözőségek ellenére a keresztények munkálkodjanak az egységért, és kérjük az Úrtól, hogy ő legyen a vezetőnk ebben a szándékunkban. Így a teljes szeretetközösség felé zarándokolunk, mert bár vannak és lesznek nehézségek, de ezek türelmet, párbeszédet és kölcsönös megértést igényelnek.
Ferenc pápa, aki a reformáció hónapjában, tavaly október végén fogadta a Lutheránus Világszövetség küldöttségét, kijelentette: ha alázattal közeledünk Krisztushoz, biztosak lehetünk abban, hogy egymáshoz is közeledünk. A Szentatya feladatként jelölte meg a reformáció ötödik centenáriumára való előkészületet, mely abban áll, hogy párbeszédes úton vessük össze nézeteinket a reformáció valóságáról, annak következményeiről és az arra adott válaszokról, és a szívünkben az egység vágyával, reménnyel eltelve nézzünk előre. A pápa emlékeztetett arra is, hogy az egység nem elsősorban emberi erőfeszítéseink gyümölcse, hanem a Szentlélek működve, aki előtt bizalommal meg kell nyitnunk szívünket, hogy vezessen minket a kiengesztelődés és a szeretetközösség útján.
Ferenc pápa május 24-én a Szentföldre megy, hogy Jeruzsálemben találkozzon Bartholomaiosz konstantinápolyi pátriárkával és ezzel az ötven évvel ezelőtti, VI. Pál pápa és Athenagorász közötti történelmi találkozásra emlékezzenek.
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán 2006 óta működik az Ut Unum Sint Ökumenikus Intézet, mivel szentszéki direktívák határozzák meg, hogy minden katolikus egyetemen legyen ilyen intézet, melynek célja, hogy Rómával, a Vatikánnal vagyis a pápával egységben a keresztények közeledését szolgálja. Az Ut Unum Sint Ökumenikus Intézet előadások és találkozások formájában működik, amikor a különböző egyházak és a művészetek képviselőit hívja meg, hogy szóljanak saját törekvéseikről és közösségükről.
Az imahét záró alkalmaként tartják január 26-án délután 5 órakor a budapesti Avilai Szent Teréz-templomban a keresztények-zsidók imaóráját. Most már hagyományosan kapcsolódik az egység hetéhez a zsidó-keresztény közös imádság, melynek a terézvárosi templom ad otthont. Bensőséges kapcsolat köti össze ugyanis az újszövetség népét Ábrahám leszármazottaival. Krisztus Egyháza elismeri, hogy hitének alapjai a pátriárkákig, Mózesig és a prófétákig nyúlnak le, ezért nem feledheti, hogy Isten az ószövetségi kinyilatkoztatást annak a népnek adta, amellyel szövetséget kötött. A testvéries magatartást erősítik ezek az imaalkalmak is, amikor a Mindenható és Teremtő Istenhez tudunk együtt fohászkodni – mondta Kránitz Mihály.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Üdvösség Anyja: Ez az utolsó Érem, amelyet Isten Irgalma által hoztam nektek, több milliárd lelket fog az Örök Élet felé vonzani

2014. január 20. hétfő, 00:09
Drága gyermekem, Isten meg akar menteni minden egyes embert, minden vallásút, valamint azokat is, akik tagadják az Ő és Fia, Jézus Krisztus Létezését. Ezért minden korú, minden kultúrájú és minden felekezetű embernek meg kell kapnia az Üdvösség Érmét.
Minden ember, aki egy Érmet kap, még akkor is, ha az nincs megáldva, egy különleges Ajándékot fog kapni. Nem sokkal ezután Isten Kegyelmet csepegtet beléjük, betekintést a saját tehetetlenségükbe és Isten Mindenható Szeretetének tudatosságát. Ő még a legmakacsabb lelkeket és a kőszívűeket is meg fogja világosítani. Hamarosan keresni fogják az Igazságot és aztán hívni fogják Istent, könyörögvén Hozzá, hogy segítsen megkönnyíteni szívüket, és hogy töltse el őket az Ő Nagy Irgalmával.
Ne utasítsátok el az Üdvösség Érmének Ajándékát, mert ez az utolsó Érem, amelyet Isten Irgalma által hoztam nektek, több milliárd lelket fog az Örök Élet felé vonzani. Amikor Atyám azt az utasítást adta, hogy Szent Domonkoson keresztül mutassam be a Szent Rózsafüzért a világnak, sokan elutasították azt. Ők még ma is ezt teszik, mert azt gondolják, hogy azt én hoztam létre. A Rózsafüzért azért kaptam, hogy bárki, aki azt imádkozza, megvédhesse magát a gonosztól. Az én közbenjárásomnak köszönhető, hogy a lelkek különleges Kegyelmekben és védelemben részesülnek a gonosz befolyásával szemben.
Ne kövessétek el ezen Érem elutasításának hibáját, mivel ez az egész világ számára van és sok csoda fog társulni hozzá. Azok, akik elutasítják, vagy megpróbálnak megakadályozni másokat annak elfogadásában, meg fogják tagadni az üdvösséget – különösen az ateisták, akiknek a legnagyobb szükségük van az Isteni Beavatkozásra. Nektek mindig azokat a lelkeket kell Atyám Trónja elé helyeznetek, akik elutasítják Istent és Irgalomért kell könyörögnetek a lelkük számára.
Kérlek, biztosítsátok, hogy az Üdvösség Érme annyi embernek álljon rendelkezésére, amennyinek csak lehetséges.
Szeretett Édesanyátok,
Az Üdvösség Anyja

Böjte Csaba a rossz legyőzéséről

Korunk talán egyik legnagyobb kérdése, hogy az ember formálható, jobbá, tisztábbá, igazabbá nevelhető-e vagy nem?! Sajnos a XXI század gyermeke nem nagyon hiszi hogy képes önmagát nevelni, formálni, alakítani, nem bízik a pedagógia, az iskola embert nemesítő erejében!! Olyan könnyen mondjuk, hogy én "ilyen" vagyok, és a világ is "ilyen"! Sajnos sok sok ember nem is próbál változni, változtatni magán, a környezetén, inkább válogat, keresi a kész tökéletest, mondogatja: kutyából nem lesz szalonna, az alma nem esik messze a fájától!! Vajon a szülök, az iskoláink, templomaink csak tárgyi tudást, szakmai ismereteket közvetíthetnek, vagy felvállalhatják alázattal az rájuk bízott gyermekek, fiatalok, felnőttek nevelését is?!


A mi Urunk Jézus Krisztusra emelem én a tekintetemet, aki bízik abban, hogy az öreg Nikodémus újjá tud születni, hogy a házasságtörő asszony talpra áll, elindul és több bűnt nem követ el, hogy Zakeus a vagyona felét a szegényeknek adja, majd visszaül a "bankba" és munkáját becsülettel, mindenki örömére jól végzi! Igen, Krisztus Urunk bízik a Mennyei Atya által teremtett emberben! Hiszi, hogy még ha egy légió ördög is tart fogva egy embert, az megszabadulhat, megtisztulhat, mert a garadai ördöngösök is Isten gyermekei és Isten selejtet nem teremt!!
Jézus ezzel a hittel hívja meg az apostolait, keresi fel az elesett bűnösöket, szólítja meg átdöfött szívvel az emmauszi tanítványokat! Sault, - aki a damaszkuszi úton, éjnek idején mind terrorista ideológiai alapokon gyilkosságokat szervez, - ezzel a bizalommal keresi fel Megváltónk az átdöfött lábain!! "Saul, Saul miért üldözöl engem?" Ismerős a párbeszéd, Saulból Szent Pál lesz, a népek apostola, ki megírja csodálatos leveleit és a világtörténelem legszebb, legtöbbet idézett költeményét, a Szeretet Himnuszt!
Szent Ferencet is ez a drága hit vezeti! Ezzel a hittel megy oda a gubbiói farkashoz, vagy a rabló lovagokhoz, de a keresztes háború gyilkos poklában Szaladin szultánhoz is! Hiszi, hogy két ember között, a legrövidebb út az egyenes beszéd! Hiszi, hogy az őszinte szeretet, - akárcsak a drága napfény a magból a csirát, - képes kihozni embertársainkból a jót, a szentet!! Hiszi, mert ő maga is megtapasztalta, hogy Isten szeretete, jósága képes volt őt magát is átalakítani, olyannyira, hogy ami addig édes volt, az keserűvé vált, és ami addig keserű volt, az édessé változott. Így vált képessé örömmel lemondani a gazdag ifjak henyélő, fényűző életéről, és alázattal, örömmel szolgálni a legkisebbeket, a kitaszított leprásokat is!! Szent Ferenc nem tartotta magát sokra, és mivel megtapasztalta, hogy Isten képes őt magát átformálni, ezért hitte, hogy a Teremtő képes bárkit kegyelmével, szeretetével felemelni, megszentelni, ha megnyitjuk szíveinket!
Húsz év alatt a gyermekek között megtapasztaltam, hogy Krisztus Urunk élő hite a miénk is lehet! Oly sokszor beláttam, hogy a szeretet és az önzetlen jóság útja járható! A gyermekek, az emberek szeretnének jók, tiszták, szentek lenni, és ha nagy-nagy alázattal segítek nekik ezen az úton elindulni, haladni és ha megtapasztalják, hogy milyen jó jónak lenni, szeretetben, békében élni, akkor e sikerélményektől felbuzdulva egyre bátrabban, nagyobb lendülettel vetik bele magukat a világtörténelem legnagyobb kalandjába, e szent utazásba, mely a semmiből a kibontakozásunk, a megvilágosodáson át a Végtelenbe vezet!! Igen, minden egyes kis megijedt, sokszor cinizmusba, durvaságba, de akár féktelen kegyetlenségbe csomagolt, családból kihullott gyermek, az őszinte párbeszéd, a kendőzetlen igazság szép szavára képes megnyílni, őszintén 365 fokos fordulatot venni, és elindulni a fény felé!! Lehet, hogy néhány percnyi langyos tavaszi esőként érkező jóságtól, vagy hosszú évek türelmes kitartó példájától pattan fel a bimbó, de az is lehet, hogy a szabad akarattól vezérelt ember, sokáig visszautasítja a szíve ajtaján kopogtató májusi rügyet bontó szeretetet!! A nevelőnek tudnia kell, hogy a finom gyümölcs a fa dicsősége, a lepergő tavaszi eső cseppjeit elnyeli a föld! A szabad akaratot sem a szülő, sem az iskola, a nevelő nem tudja felülírni, mi Jézussal csak bízni tudunk abban, hogy az eső ami a földre hullt, nem fog oda visszatérni anélkül, hogy meg ne hozná a maga gyümölcsét! Nem szabad elfelejtenünk a szántóvető ember bölcsességét: a föld ha nem terem, meg kell ganézni!! Fölösleges ostorral verni vagy dühösen, vasvillával szurkálni!! Verejtékes munkával meg kell trágyázni, fel kell ásni, meg kell szántani és akkor biztos, hogy jobban terem! Mi is áldozatos munkával, egymáshoz lehajló jósággal indíthatjuk el a testvéreinket a kibontakozás a szeretet útján!
Igen, hiszem, hogy mindannyian képesek vagyunk ötről a hatra, hatról a hétre jutni!! Hiszem, hogy nemcsak képesek vagyunk, de a lelki haladás, a csendes megvilágosodás meg is éri a fáradságot, azt, hogy Krisztus kezét fogva elinduljunk, hogy a Mennyei Atyánk példájára mi is szentek, tökéletesek legyünk!! "Legyetek tökéletesek, mint ahogy mennyei Atyátok."Mt. 5,48

Hiszem, hogy bármit alkothatunk ezen a földön, minden mulandó, egyetlen dolog örök, a testvérünk halhatatlan lelke, melynek kibontakozásához mint szülő, tanár, nevelő, pap hozzá járulhatunk! Szülve születünk! Életet adva bontakozunk ki! Gyermeket szül az anya, de ugyanakkor a gyermek is egy édesanyát hoz a világra! A jószándék vezette tanító tanit, de minden egyes szava nem csak a rábízott lelket tölti el gazdagsággal, hanem öt magát is, hisz nem adhatsz lángot a gyertyának úgy, hogy annak fénye a te arcodat is ne ragyogja be!! Ahogyan hiszünk a jó doktorok munkájában, és bizalommal sebeinkkel, fájdalmainkkal hozzuk megyünk, ugyanúgy kellene gondjainkkal, kudarcainkkal, tehetetlen vergődéseinkben tanácsért, tanításért kopogtatnunk szerető szüleink, bölcs tanáraink, szent papjaink, idős sokat látott, tapasztalt testvéreink ajtaján!!
Szeretettel, Csaba t.