2024. február 11., vasárnap

Tűnődéseim egy érthetetlen történettel kapcsolatban

 

Kiegészítés 2024. február 12-én:
Csak az maradt ki a tegnap éjjel feltett tűnődéseimből, ami valójában az egész gondolatmenetet elindította bennem: Nevezetesen az a hír, hogy Bergoglio ugyanazon a napon nevezte ki „Karikó Katalint, a BioNTech gyógyszeripari vállalat Nobel-díjas alelnökét a Pápai Életvédő Akadémia rendes tagjává”, amikor a két magyar elismert politikusnő - az ő látogatása utóhatásaként - kénytelen volt lemondani hivataláról (és minden közszereplésről). Bergoglio nemcsak robbant, ahol csak tud, romokat hagy maga után, ahol csak megjelenik, de egyúttal arról is gondoskodik, hogy a legrosszabbat kitüntesse, sőt pozícióba helyezze.

 


2014. április 25-én a szerkesztői üzenetekben beszámoltam egy tragédiáról, ami két nappal Roncalli és Wojtyla "szenttéavatása" előtt történt. A sajtó így írt az eseményről: Agyoncsapott csütörtökön egy húszéves fiatalembert, Marco Gusminit egy harminc méter magas feszület a Brescia közeli Cevóban, Észak-Olaszországban. A fakeresztet, rajta a hatalmas Krisztus-szoborral "II. János Pál pápa" 1998-as látogatása alkalmából szentelték fel, és éppen az előtt három nappal zúzta halálra a szerencsétlen fiatalt, hogy az egykori "pápát" a Vatikánban szentté avatják [2014. április 27-én, Ratzinger aktív közreműködésével].
Az olasz lapok furcsa egybeesésként megjegyzik, hogy a szerencsétlenül járt fiatal a XXIII. János pápa utcában lakik Lovere településen, márpedig XXIII. Jánost is szentté avatják vasárnap II. János Pállal együtt. Marco Gusmini egy kiránduló gyerekcsoportot vezető tanár volt.

Bergoglioval többször is előfordult, hogy ahogy kitette a lábát egyik látogatása színhelyéről, ott azonnal történt valami katasztrófa. Ez történt például Csiksomlyón tett látogatása után is: akkor dúlták fel a románok a Székelyföld belsejében, az Úz menti magyar temetőt.
Többek között ez az esemény jutott az eszembe, amikor az interneten végighallgattam egy riportot, melyben a bicskei per felpereseinek ügyvédje nagyon szimpatikusan és nyugodtan, hitelt érdemlően mondta el az egész országot lázban tartó legújabb botrány hátterét.
Elbeszéléséből a következő – tündéseimet kiváltó – tények derültek ki: a 22 (vagy 27) kegyelmi kérvényt Bergoglio tavaly áprilisi látogatása alkalmából nyújtották be, és azokat ekkor bírálta el pozitívan a köztársasági elnök. Ugyanakkor a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese, aki miatt most az egész botrány kirobbant, már legkésőbb 2011-től tudott igazgatója és egy másik tanár gyalázatos viselkedéséről. Hogy 2011-ben még nem került bíróság elé az ügy, az nagy részben éppen az ő akkori ténykedésének köszönhető. Mindebből nem kell rosszindulattal vádolni azt, aki nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy ez az igazgatóhelyettes sem tartozott a makulátlan erkölcsű emberek közé.
Az ügyvéd elmondta, hogy a kérvényt, akárki is annak megfogalmazója és benyújtója, a törvény értelmében mind az érintett személynek, mind az ügyvédjének alá kell írnia, mielőtt továbbküldik a minisztériumba; magyarul, az érintett elítélt biztosan tudott a kérvényről, és ismerte annak szövegét. A perben résztvevő ügyvéd azt is elmesélte a riportban, hogy személyesen ismeri az igazságügyi miniszter-asszonyt, és ezért biztos benne, hogy ő nem írta volna alá ennek a férfinak a kérvényét, ha ismerte volna a tényállást. Az államfőt ugyan nem ismeri, de eddigi viselkedése után róla is úgy véli, hogy ő sem tett volna ilyesmit – magyarul: szerinte mindkét hölgy úgy írta alá a papírokat, hogy azok pontos tartalmát nem ismerték, minimum bíztak azok szakértelmében, akiknek hivatali feladatuk volt ezen ügyek átvizsgálása.
Egy – nem kormánypárti, hanem ellenzéki – politikus a sajtóban megjegyezte, hogy azt kellene mindenekelőtt kideríteni, hogy kik adták át aláírásra a dossziékat a két magasrangú politikusnak.

Köztudott dolog, hogy a homoszexuális klerikusok aránya, elsősorban Amerikában és a Vatikánban az elmúlt évtizedekben – párhuzamosan a hitvesztés terjedésével – igencsak nagy arányban megnövekedett. A M. Martin atya által elmesélt történet csak egy volt a nagyon sok borzalmas eset közül. És azt is tudjuk, naponta tapasztaljuk, hogy Bergoglio szinte csak ferdehajlamú emberekkel veszi magát körül. Kedvencéről, beszédeinek írójáról, (Tucho) Fernándezről, akit a sajtóban így neveznek: a „homoaffektiv“ prelátus, és akit a Szent Inkvizíció utódintézményének főnökévé tett, szinte hetente derül ki valami egészen elképesztő erkölcsi botrány. És arról is beszámolnak az újságok, hogy Bergoglio a végsőkig védelmezi homokos pártfogoltjait, sokszor még azután is, hogy azokat mások feljelentették már.
De az sem titok, hogy a világon a legerősebb lobby a „homo-lobby”, ahogy ezt egy magasrangú politikus is elárulta. Ez így volt már évtizedekkel ezelőtt is, de mára, talán a Vatikán közreműködésének is köszönhetően, már szinte a világ legerősebb, de mindenesetre leghatékonyabb hatalmává vált. És az is köztudott, hogy a homo-lobby számára nem léteznek határok; országokon, kontinenseken keresztül számon tartják és támogatják egymást.

Ezek azok az adatok, amik e napokban nem csak az én, hanem sokak tűnődésének tárgyát képezik: Mert abban sokan egyetértenek, hogy ennek az egész elnöki kegyelem megadás-történetnek semmi értelme nincs. Hogy mi az igazság, az talán soha nem fog kiderülni. De a következő elmélet a fent felsorolt adatok fényében legalábbis elképzelhető:
[Megjegyzem, ahhez hasonló eset, m. m., hogy a Vatikán kérte egy elítélt szabadonbocsátását, az 1970-es évek vége felé is történt, amikor Kádár Jánost fogadta Montini. Kádár "dicsekvésére", miszerint magyar börtönben katolikus pap már nem ül, Montini szó nélkül eléje csúsztatott egy papírt, amin egy név állt: Lénárd Ödön. Mire Kádárék azonnal kiengedték a börtönből Lénárd Ödön atyát, akinek már egyébként sem volt sok ideje hátra, a "pápai" beavatkozás mindössze fél évvel rövidítette meg börtönben eltöltött éveinek számát.]

E megtörtént eset is valószínűsíti, hogy a Vatikánnak 2023-ban is lehetett beleszólása a kegyelmet kapó személyek kiválasztásába, és legalábbis néhányat ők nevezhettek meg közülük, hiszen a kegyelmek kiosztása Bergoglio tiszteletére történt. És ezeknek a kiválasztottaknak a papírjait a magyar fél már csak udvariasságból is, nem ellenőrizte, ellenőrizhette, hiszen az egész aktus Bergoglio kedvéért történt. És, hiszen mégiscsak a római "pápáról" volt szó, nem is kételkedhetett azok helyességében.

A józan ész, és az ügyvéd szavai, mind azt valószínűsítik, hogy a két politikus-hölgy inkább áldozat, mint tettes ebben az ügyben. De ha ez igaz, akkor az Úristen vajon miért engedte meg ennek megtörténtét? Erre a következő történés szolgálhat magyarázatul.
Magyarország politikusai azt állítják magukról, hogy a világon ők mind a kisebbségek, mind a kereszténység lelkes védelmezői.
Az ország államfője a napokban fogadta az azeri elnököt, azt az embert, aki nem olyan régen űzte el ősei földjéről a katolikus örmény kisebbséget. Lásd a következő cikket: A – világ számára – "közömbös" tragédia.
Az azeri elnök 2023. október 15-én látogatást tett Sztepanakertben. Ott megtaposta Hegyi-Karabah zászlóját, és felhúzta az azeri zászlót, jelképezve, hogy az azeriek véglegesen legyőzték az örményeket [az iszlám a keresztényeket].
Az azeri kormány 2021-ben egy pogányul groteszk múzeumot hozott létre, melyben az örmények legyilkolását ünneplik. Alijew, az azeri elnök filmet készíttetett magáról, ahogy büszkén végigmegy a múzeumon, ami egyedül az örmények elleni gyűlölet szítására és mielőbbi legyőzésére szolgál. A Hegyi-Karabah Köztársaság fővárosában, Sztepanakertben ledöntött kereszt egy olyan ország népének tragikus sorsát szimbolizálja, mely a világon elsőként, 301-ben II. Tigranész uralkodása alatt, államvallássá tette a kereszténységet. Az örmények – nyilván hovatartozásuk, hitük jeléül – 2017-ben egy nagy, messziről is jól látható hatalmas keresztet állítottak fel fővárosukban. Az 50 méter magas, a Daschuschen dombon álló és éjjel kivilágított kereszt a világ legmagasabb keresztjei közé tartozott. – Az azeri csapatok szeptember végén döntötték le.

https://katolikus-honlap.hu/2401/tun.htm

Nemzetgyilkos Népirtó Olstein Orsós Orbán “egy cionista bérenc, a lubovicsi szekta foglya“,

 

Az origo.hu antiszemitázza Gyöngyösi Mártont, mert utóbbi azt találta irni egy e-mailben, hogy Orbán “egy cionista bérenc, a lubovicsi szekta foglya“, holott mindenki tudja, hogy pontosan erről van szó. Lásd Az okkult hatalom az NWO mögött: a Chábád Lubavics szekta c. irást. Az “antiszemitázás” egy kommunikációs trükk, mellyel még az olyan gátlástalan gazemberek irányába tett kritikát is el szeretnék fojtani mint Netanjahu. A Chabad egy veszedelmes szekta, mely nem habozná atomkonfliktus szélére sodorni a világot csak azért, hogy “megmentőként” behozhassák a világ szinpadára a hamis messiásukat (a bibliai hamis prófétát). Ebből a célból próbálták tavaly októberben egymásnak ugrasztani Izraelt a muzulmán világgal, ez volt a célja a 2020-as bejrúti “műtrágyarobbanásnak”,  az MH370-es járat eltéritésének 2014-ben és még sorolhatnám. Magyarország jelenleg kvázi ennek az erőnek a kezében van, de nekik dolgozik nemcsak Orbán hanem Netanjahu, Trump, az új argentin elnök, Putyin, Tucker Carlson, Greg Abbott, és egy csomó más világvezető és médiaszemélyiség is a “jobboldali konzervativ” oldalról.

https://pokolraveluk.info/


Ennél érdekesebb Orbán 1982-es jellemzése, amihez képest azóta csak romlott a mentális állapota:

"…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai a szellemi foglalkozást gyakorlók, ezek közül is azok, akik nyilvánosan szerepelnek. Középiskolában KISZ-tag volt, társadalmi megbízatásait megelégedésre végezte. Intenzitása mindenkori érdekeinek függvénye. Tudati fejlődését pozitív irányban jelentősen elősegítette apja sokrétű társadalmi elfoglaltsága, MSZMP tagsága. Az iskolában szervezett nemzeti és nemzetközi ünnepekre tudatosan és rendszeresen készült, azokon részt vett. Összességében társadalmi rendszerünkhöz hű fiatalnak jellemzik... Nem az észérvekkel próbálkoznak hatást gyakorolni vitapartnereikre, hanem érzelmi alapon vitatkoznak... ( orbán és felesége)"



Az 1989. június 23-án készült, szigorúan titkos minősítésű, „Értesítés" című irat címzettje a Belügymisztérium (BM) III/III-as csoportfőnökségének 2. osztálya. A feladó a BM Adatfeldolgozó és Tájékoztatási Csoportfőnökség ÁB Operatív Nyilvántartó Osztálya (nyilvántartó). Ez utóbbi arról értesíti a címzettet, hogy a BM III/IV osztálya operatív célból prioráltatta a „Győri Gábor" fedőnevű hálózati személy kapcsolatát, aki az 1963. május 31-én Székesfehérváron született Orbán Viktor.

Az egyoldalas iratból kiderül, hogy „Győri Gábor" a katonai elhárítás hálózati személye, azaz ügynöke volt. Az viszont nem derül ki, hogy miért készült az Értesítés, így Varga László egy életszerű történettel világította meg a lehetőségeket: „Arról lehetett szó, hogy a III/III rendszeresen kapott rövid tájékoztatókat a katonai elhárítástól a »Győri« jelentéseiben előforduló, a Fidesszel kapcsolatos részletekről, és - mondjuk - három ilyen jelentés után felfigyelt »Győrire«: érdekelni kezdte, hogy honnan szerzi az információkat." A dokumentumban olvasható, hogy a III/IV prioráltatta Győrit: ez azt jelenti, hogy a nyilvántartótól tájékoztatást kért „Győriről", többek között azt tudakolva, hogy ki „Győri" „kapcsolata", azaz: kitől szerezheti az információit. Az ügynököknek több kartonjuk volt, ezek közül az egyik azoknak a személyeknek az adatait tartalmazta, akiktől az információkat szerezhették.

A „kapcsolat" azonban nem az állambiztonság embere volt, hanem olyan állampolgár, akinek talán fogalma sem volt róla, hogy bizonyos emberek a vele folytatott beszélgetésekből jelentéseket készítenek valamelyik csoportfőnökség számára. A „kapcsolatok" nyilvántartása azért volt hasznos, mert ha az állambiztonság meg akart figyelni valakit, akkor első lépésben azt vizsgálták, szerepel-e a „kapcsolatok" között. Ha szerepelt, „ráindították" azt a besúgót, aki addig is kapcsolatban állt vele, vagy megpróbáltak beszervezni valakit a környezetéből.

A dokumentumban tehát arról értesítik a belső elhárítást, hogy „Győri" kapcsolata Orbán Viktor. Varga szerint elképzelhető, hogy azért kellett ez az információ, mert meg akarták figyelni Orbánt. Ami nem lenne meglepő, hiszen más dokumentumokból kiderül, hogy a jelenlegi miniszterelnököt már évekkel korábban is figyelték.

BKP: Fiducia supplicans – az evangélium és a kereszténység vége

 

Február 2-án néhány tíz pap és katolikus értelmiségi felhívást intézett a bíborosokhoz és a püspökökhöz, amelyben világosan leleplezik a Fiducia supplicans álnokságait és szörnyű következményeit. Felszólították őket, hogy az afrikai és a többi püspökök példája szerint tiltsák be egyházmegyéikben ezt a heretikus deklarációt.

 

A papok és a katolikus értelmiségiek azt a követelést is megfogalmazták, hogy a bíborosok és a püspökök szólítsák fel az érvénytelen pápát, hogy vonja vissza a Fiducia supplicanst. Azonban Bergoglio reakciója az afrikai püspökök deklarációval szembeni egységes ellenállására arról árulkodik, hogy az ellenállásukat valójában nem veszi figyelembe. Néhány stratégiai lépést és manővert tesz ugyan, de egyúttal azt hangoztatja, hogy végül a Fiducia supplicanst mindenki elfogadja majd, tehát Afrika is.

Ebből a realitásból egyetlen mentő kiút következik, mégpedig az érvénytelen pápa, a nyílt heretikus jurisdikciója alóli kiszakadás, aki ipso facto kizárta magát az egyházból, ezért nem lehet a feje. Azok a megyés püspökök, akik idejekorán kiszakadnak, megmentik egyházmegyéiket attól, hogy Bergoglio New Age antiegyházává transzformálódjanak. Azonban az igazhitű püspököket, akik halogatni fogják a kiszakadást, fokozatosan kidobják, és az egyházmegyei struktúra Bergoglio szektájának alávetettjévé válik. Az ilyen egyházmegyék területén azután már csak egy kicsinyke hűséges katolikus nyáj marad a katakombák egyházában.

Mi a Fiducia supplicans bűntett lényege?

Ez az evangélium lényegéből ered. Az evangélium a bűnbánat és a Megváltóba vetett hit általi bűnbocsánatról szóló örömhír. Jézus meghalt a mi vétkeinkért. Általa van a bűn rabszolgaságából való szabadulás is. Az álpápa és szektája azonban tagadja a bűnt azzal, hogy akceptálja a legsúlyosabb bűnt, ráadásul még meg is áldják azt. Ennek következményeképpen azt mondják, hogy Krisztus megváltó kereszthalála felesleges. A szodómia bűnének tagadásával tagadják a Megváltót is és az Ő megváltó halálának értelmét. Ez a bizonyítéka annak, hogy a Fiducia supplicans lényegileg ellentmond az evangélium tanításának, tehát a katolikus tanításnak. Azok, akik nyilvánvaló egységet alkotnak a nyílt heretikussal, Bergoglioval, és az ő Fiducia supplicansával, már a másik evangélium miatt ipso facto kizárták magukat a katolikus egyházból (Gal 1,8-9). Bergoglio szektája azonban továbbra is bitorolja a katolikus egyház kulcspozícióit az egyház önpusztítása céljából.

Bergoglio a szodómia megáldásával tagadja nemcsak a katolikus Krédót és az evangéliumot, amelynek középpontjában a Megváltó Krisztus áll, hanem tagadja a Tízparancsolatot és Isten törvényeit is, amelyek elítélik a bűnt és az Isten ellenes lázadást, mint rosszat. Tehát a Fiducia supplicans a bűn tagadásával elutasítja az üdvözítő bűnbánatot, tagadja a Megváltót és egyúttal magát az egyház lényegét is. Bergoglio szektája semmi esetre sem katolikus egyház. A Fiducia supplicans által a pápai székben ülő nyílt heretikus, Bergoglio Ferenc, már a katolikus egyházat sátáni New Age antiegyházzá transzformálta, amely nem az üdvösségre vezet, hanem az örök kárhozatba. A tragédia az, hogy ezt tolerálják neki. Passzivitásukkal a püspökök és a papok az egyház satanizálásának túszaivá váltak. Ezen semmit nem változtat az, hogy Bergoglio és követői továbbra is szóvirágokat használnak majd, és visszaélnek Isten Igéjével és az egyházi hivatalokkal a hiszékeny katolikusok megtévesztése érdekében.

A Thesszalonikai levélben a bűn emberéről, a kárhozat fiáról van szó. Róla a következők vannak megírva: „aki ellenszegül, és önmagát föléje helyezi mindannak, amit Istennek vagy isteni tiszteletre méltónak nevezünk, beül Isten templomába, és úgy mutogatja magát, mintha Isten volna.”(2 Thessz 2,3-4)

Bergoglio valóban beült Isten templomába, azaz a katolikus egyház vezetésébe, és az ő Fiducia supplicansával és proprio mottójával Ad theologiam promovendam Törvényadó Istennek adja ki magát. Az Ad Theologiam promovendamban kihirdette az egyház paradigmáinak megváltoztatását és hozzátette, hogy mindent semmissé tesz, ami ellentmond annak, amit ő eldöntött. Ezzel semmissé teszi a Szentírást és a Hagyományt is. Hasonlóan Fernández 2024. január 4-én Dikastéria címmel kiadott kommünikéjében isteníti Bergogliot, és kijelenti: “Fontos, hogy a püspöki konferenciák ne védelmezzenek más doktrínát, mint a nyilatkozatban (Fiducia supplicans) levőt, amelyet aláírt és jóváhagyott a pápa, mert ez változhat atlan doktrína.”

Bergoglionak és Fernándeznek ez az álláspontja egyértelműen tagadja a Szentírás és a Hagyományok doktrínáit. Egyúttal bizonyíték arra, hogy Bergoglio saját magát tekinti Istennek, azaz új törvényadónak, aki semmissé teheti Isten parancsolatait és Krisztus evangéliumát is, és megáldhatja a bűnt, amit az Írás ocsmányságnak nevez.

Az, aki az apostolok jelenlegi utódai közül mindennek ellenére nem szakad el egyházmegyéjével együtt Bergogliótól és az ő szektájától, nem kap felmentést Isten előtt. Felelni fog a rábízott lelkekért, akiket kiszolgáltatott az antikrisztus kénye-kedvének.

Tisztelt bíborosok és püspökök, olyan helyzetben vagytok, amikor meg kell tennetek az elszakadás radikális mentő lépését. Vagy hősök lesztek, vagy árulók, középút itt nem létezik.

+ Illés

A Bizánci Katolikus Patriarchátus pátriárkája

+ Metód               + Timóteus

Püspök-titkárok

2024.2.11.

Letöltés: BKP: Fiducia supplicans – az evangélium és a kereszténység vége (2024.2.11.)