A csütörtökön nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint Angliában több százezer nőt ért szexuális zaklatás az elmúlt egy év folyamán, és közel százötvenezer nemierőszak-kísérlet történt.
A brit Office for National Statistics (ONS) február 8-án nyilvánosságra hozott adatai szerint az elmúlt egy év folyamán mintegy félmillió nő élt át valamilyen szexuális természetű zaklatást, és az ilyen esetek 83%-a továbbra is bejelentetlenül marad, nem kerül be a rendőrségi statisztikába.
A 16 és 59 év közti áldozatok esetében az intim területek kéretlen érintése vagy más, megalázó jellegű kitettség számít bele ezekbe az adatokba. Ilyen esetből 443 ezer történt mindössze 12 hónap alatt Angliában. Az állami statisztikai hivatal szerint emellett 145 ezerre tehető a nemierőszak-kísérletek száma.
2017 márciusában ráadásul megközelítőleg 4 millióra volt tehető azon brit állampolgárok száma, akik valamikor az életük folymán már éltek át szexuális jellegű zaklatást. A hivatalos statisztika szerint 1,1 millióra tehető azok száma, akik életük során már legalább egyszer nemi erőszak áldozatává váltak.

http://www.hidfo.ru/2018/02/tavaly-felmillio-not-ert-szexualis-zaklatas-angliaban/