2021. február 18., csütörtök

A Covid bíboros látta a Szűzanyát, miközben az intenzíven volt

 

Perugia bíborosa, Gualtiero Bassetti február 16-i hálaadó szentmisét tartott az olaszországi Arezzóban található Segítő Miasszonyunk templomban, miután felépült a Covid-19 fertőzésből.

Utána elmondta az újságírónak, hogy a Covid-19 olyan, mint egy "mocsár", hogy az intenzíven a végéhez közeledett, és hogy a Segítő Miasszonyunkra bízta magát. Az intenzív kezelés alatt Bassetti még azt is látta, hogy a Szűzanya "átalakult: olyan szép, olyan fényes, olyan mosolygós, még soha nem láttam."

"Mehettem volna tisztítótűzbe, mivel olyan sokan mentek tisztítótűzbe e szörnyű betegség miatt" - ismerte el Bassetti, anélkül, hogy figyelembe vette volna a pokolba kerülés lehetőségét, bár a pokol sokkal jobban tanúskodik az evangéliumban, mint a tisztítótűz és még a hamispróféta is erre utalt.

Azonban az "isteni gondviselés azt akarta, hogy itt maradjak. Ez még mindig megérint” - vallotta be az érzelmes bíboros.

https://gloria.tv/post/uq6WMN4d7Du86xaN1Lj2at7yV

A Vatikán a Szűzanyát hirdeti, mint az iszlám modellje

 

"Mária, a hit és élet példaképe a kereszténység és az iszlám számára" - ez a címe annak az online webes szemináriumsorozatnak, amely a Szűzanyát "hídként" mutatja be az egyház és az iszlám között - írja a FamigliaCristiana.it (február 13).

A sorozat február 18-án kezdődik, és heti tíz konferenciát kínál a Mária Pápai Akadémia szervezésében. Őket közösen szervezi az Antonianum, a Ferences Rend Római Egyeteme.

A katolikus és muszlim beszélők közösen beszélnek "Máriáról, egy hívő nőről" vagy "Istenről, aki maga a szeretet és a hit." Sem a kereszténységben, sem az iszlámban nincs arra utaló jel, hogy Isten "maga a hit".

https://gloria.tv/post/yPicnnxDQuta6FNvNVmvPJkrA

Kína: A pápának és a Vatikánnak nincs beleszólása a kínai püspökök megválasztásába

 

Kína új "igazgatási intézkedéseket tett a vallási klérusért", amely május 1-jén lép hatályba.

A BitterWinter.org (február 17) szerint, amelyet Massimo Introvigne Ferenc pápa párti szociológus publikált, a rezsim létrehozta a felügyeleti rendszert, és megerősítette az amúgy is szigorú ellenőrzést minden klérus tag felett.

Lesz egy nemzeti adatbázis, amely tartalmazza az öt, állam által engedélyezett vallás által képzett és elismert hivatalos papság neveit. A párt iránti lojalitásukat rendszeresen szociális hitel odaítélésével vagy szankciókkal értékelik, amelyek az állami adatbázisban való regisztráció elvesztését okozhatják.

Az adatbázisból törölt katolikus, protestáns, buddhista, muszlim és zsidó vallási képviselők "bűncselekményt" követnek el, ha továbbra is papként képviselik magukat.

A 16. cikk azt mondja a katolikusoknak, hogy a kínai püspököket "demokratikusan" választják meg a Kínai Hazafias Katolikus Egyesület útján. Érdekes módon a Vatikánról vagy a pápáról nem esik szó a választási folyamat részeként.

https://gloria.tv/post/8rgUguEZUdYd2CVzG7Vn29rmt