Gyerekpornóra akart rávenni egy férfi egy nyolcéves kislányt, akit saját anyja vitt el hozzá. Sok pénzt ígért nekik. A kislányt biztonságba helyezték a rendőrök, az anya és a férfi ellen vádemelést javasolnak – írják a police.hu-n a Zsaru Magazin alapján.
Egy 33 éves debreceni férfi ellen drogkereskedelem miatt indítottak eljárást. A nyomozók olyan információkhoz jutottak, amelyek alapján a férfi 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével is gyanúsítható. Ezt külön eljárásban vizsgálták.
A nyomozás adatai szerint 2013. december 13-án délután egy 44 éves debreceni nő az akkor nyolcéves kislányát a férfi lakására vitte, a férfi meztelenül fürdött volna a kislánnyal a kádban, szerette volna puszilgatni és orális szexre rávenni. Ezért a férfi tekintélyes összeget ígért az asszonynak – olvasható a police.hu-n.
A rendőrség a gyámhivatal értesítése mellett azonnal intézkedett a veszélyeztetett gyermeknek a családból történő kiemeléséről és ideiglenes elhelyezéséről. A kislány az eseti gyámja jelenlétében elmondta: anyja egyszer elvitte egy férfihoz, aki meztelenül jött ki a fürdőszobából. Anyja mondta neki, hogy masszíroznia kellene a bácsit, de ő ezt nem akarta, sírt, és kérte anyját, hogy menjenek el. Végül eljöttek.
A nőt beismerő vallomásában elmondta: hiteltartozásuk miatt elbukták a lakásukat, majd a munkahelyét is elveszítette. 2013 októberében egy hirdetésre jelentkezett masszőrnőnek, így került kapcsolatba a férfival.
A férfi szexuális munkát ajánlott, és olyan videofelvételeket mutatott neki, amelyeken egy nő és egy kislány közösen elégítettek ki orálisan egy férfit. A nő elmondása szerint a férfi felajánlotta, ha a felvételen látottakat a lányával megcsinálják vele, azzal sok pénzt kereshetnek.
A nő szerint a férfi ezután sürgette, mikor viszi hozzá a kislányát. Ezt 2013. december 13-án tette meg, amikor a férfi a kislánynak is lejátszotta a korábban említett videót, hozzátéve: ha megteszik, amit láttak, sok pénzt kaphatnak érte. Ezután az aszszony orálisan kielégítette a férfit, lánya erre nem volt hajlandó.
Az eljárás során a nyomozók informatikai szakértővel elemeztették a férfitól lefoglalt számítógépek adattartalmát, sok pornográf jellegű fotót és videofelvételt találtak rajtuk. A férfi előzetes letartóztatásban van, az anya szabadlábon védekezik.
Az ügyben a nyomozást a rendőrség befejezte, az ügy iratait április 22-én vádemelési javaslattal megküldték a Debreceni Járási Ügyészségnek.
(HVG)