1983. december 28., szerda

MAGDOLNA ASSZONY ÍRÁSAI Ármin által

1983. december 27.

HIGGYETEK FELTÉTEL NÉLKÜL!

Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ármin vagyok, ne félj!
      
Köszöntelek testvérem, az Atya, a Fiú és a Szentlélek Úristen szent nevével. Dicsértessék és áldassék a Szentháromság egy Isten, most és mindörökkön örökké.
Áldunk, imádunk szent Atyám, a te végtelen nagy szeretetedért, mert elküldötted a te szent Fiadat a Földre, hogy megmentse a te esendő gyermekeidet, kiket teremtett a te szent akaratod itt a Földön. Mert aki vagy mindöröktől és mindörökké, áldás és imádás Neked szent Atyám, hogy megköszönjük a te szent és végtelen szeretetedet, és hálát adjunk Neked szent Atyám a te szent Fiadért, ki egy veled mindöröktől és mind­örökké.

       Bocsásd meg Atyám, hogy csak dadog a nyelv, az emberi elme nem talál rá szót, amivel megköszönhetnénk a te atyai jóságodat. Mert a te szent Fiadban, a mi Urunk Jézus Krisztusban magadat adtad nekünk. Mert a Fiú egy az Atyával, mint ahogy az Atya is egy a Fiúval. Amit a te szent Fiad ki is nyilatkoztatott, mikor azt mondotta;
"Aki engem látott, az látta az Atyát is", mert "Ki engem hallgat, az hallgatja az Atyát
is, ki engem vet meg, az megveti az Atyát is, aki engem küldött. "

Óh, te szent Titok, te fenséges Isten, hogyan foghatna fel téged a térben és időben élő ember! De te Uram, azt mondtad, hogy higgyünk. Mikor Tamás hite megrendült, és csak akkor hitt, amikor látott, te Uram azt mondtad:
"Tamás boldog vagy, mert láttál és hittél, de bizony ezerszer boldogabb az, ki nem lát és mégis hisz."
Köszönjük Uram a te szent tanításodat. Mert hittel hiszem és vallom, hogy te az Atyától jöttél, és az Atyához mentél. És te vagy az élő Isten egyszülött Fia. Testvérem, így imádkozzatok, testvérem így higgyetek, mert így hitetek erős lesz. Hányszor, de hányszor mondotta az Úr:
 "A hited meggyógyított, a hited megsza­badított!" - mert még egyszer mondom, higgyetek minden feltétel nélkül!
Most erről fogsz kapni testvérem tanítást és kérd Isten Szentlelkét, hogy nyissa meg értelmedet, világosítson meg a Szentlélek Isten, hogy elméd felfoghassa.

Tehát mi a hit?
Testvérem a hit kősziklán áll, aki hisz, az nem kételkedik. Az hisz, az hisz akkor is, ha a körülmények, ha a látszat egész mást sugall neki. A ti meglátástok sokszor csak tükrön keresztül lát, ami tele van hamis képekkel, ami torzít, és megejti az embert, de csak azt, kinek hite gyenge! Most a hívő ember szeméből és látásából indulok ki, hogy megláthassátok, hogy mennyi a buktató. Mert a gonosz és angyalai itt kísértenek legerőszakosabban. Mert a sátán az emberiségnek erre a csoportjára helyezi a hangsúlyt. Mert aki az ő táborába tartozik, azzal csak annyit törődik, hogy megtartsa. De Isten végtelen nagy kegyelme itt sem hagyja el az embert, de erről majd legközelebb tanítok!
Most visszatérek az előbbiekhez.
 A hit szintén 3 csoportra osztható:
- a feltétel nélküli hit,
- a kicsinyhitűség,
- a kétkedő hit.

Tehát először a feltétel nélküli hit:
- Mint mondottam, higgyetek abban, hogy mennyei Atyátok a szó legszorosabb értel­mében Atyátok.
- Higgyétek, hogy a ti Uratok, Jézus Krisztus, az Atyához tért vissza.
- És higgyétek a ti részetekre mindig és mindenkor elérhető.
- Higgyétek, hogy Isten szent Lelke köztetek, van és munkálkodik a lelkek megmentésén. - Higgyétek, hogy a lelketek tovább is él,
- Higgyétek azt, ahogy az Úr, az Isten Jézus Krisztus feltámadott és az emberi testet is magával vitte a dicsőségbe, úgy higgyetek ti is a feltámadásban.
Ha mindezekben feltétel nélkül hisztek, akkor erős a hitetek. Akkor hiszitek Isten végtelen nagy irgalmát és szeretetét is, és tudjátok, hogy Isten végtelenül igazságos bíró is, de ítéleteit mindig irgalmán keresztül adja nektek. Hogy ez már, hogy és miképpen történik, az már a hit dolga.

Most áttérek a kicsinyhitűségre:
- Ez az ember hisz Istenben, azt is hiszi, mindazt, amit az előbbiekben leírtál. De őt megzavarja a görbe tükör, mit a sátán elé rak, tehát meg-meginog hitében. Megzavarják a kézzel fogható dolgok. De Isten kegyelme segíti őket. De a Sátán erőfeszítése sem egészen meddő.

Harmadik csoport, pedig mindent meg akar magyarázni:
Mindent az ő okoskodásán, logikáján keresztül akar megérteni, arra pazarolja drága idejét, hogy mindent meg akar érteni. Isten titkaiba akar bepillantani. Kevélységében nem veszi észre azt, hogy a véges elmével az időbe és térbe zárt ember nem képes felfogni a végtelent és az időtlent. Itt akaratlanul is elbizakodottá válik. Most óva intelek benneteket, ezt ne úgy értsétek, hogy nem szabad gondolkodni, a gondolkodó ember az megint más. Mert vannak szentek, és egyháztanítók, akiket az Isten Szentlelke megvilágosított, és ezek is csak annyit tudnak, amit Isten tudni enged. Mert nincs az a szentéletű ember, nincs azaz egyháztudós, kinek hite szilárd és meg van benne az alázat, hogy azt állította volna magáról, hogy kifürkészte Isten titkos útait, és az isteni Titok megfejtett előtte.
Most figyelmeztetlek benneteket, hogy az okoskodó, aki magáról azt hiszi, hogy mindent tud, vagy mindent tudni akar, az elfecséreli a neki szánt időt. Most pedig figyelmeztetlek benneteket arra, hogy ebben a csoportban arat a sátán. És most búcsú­zóul azt mondom, hogy ti csak higgyetek, mert ki hisz, az üdvözül!

Áldjon meg benneteket testvérem az Atya, ki atyai gondoskodással visel rátok gondot, a Fiú; a Megváltó, ki lemossa vétkeiteket. A Szentlélek Isten, ki megvilágosított benneteket.
Téged pedig árasszon el szent kegyelmével a mi Urunk, Jézus Krisztus.
Ármin.