2014. május 14., szerda

Heves tiltakozás hatására elmaradt a Harvardra tervezett „fekete mise"

A Harvard katolikus hallgatói a tervezett sátánista „fekete mise” ellen szervezett tegnapi szentségimádáson az egyetem rektor asszonyával együtt fejezték ki ellenvéleményüket – adta hírül az Aleteia hírportál.

A Harvard esti tagozatához tartozó kulturális tanulmányok klub május 13-a estére „oktatási célú fekete misét” tervezett az egyetemi campus területén. A katolikus szentmisét gyalázó szertartás nagy felháborodást váltott ki, ennek hatására az intézmény vezetése tegnap hivatalos közleményben ítélte el a rendezvényt.
Drew Faust rektor asszony kifejtette: a véleménynyilvánítás szabadsága iránti tiszteletből nem próbálja megakadályozni a szertartást. Mindazonáltal – hogy kifejezze tiszteletét a katolikus hit iránt – részt vesz a mintegy ellen-demonstrációként szervezett szentségimádáson a campuson lévő Szent Pál-templomban, és kihangsúlyozta: a sértő beszéd ellen a legjobb válasz nem a cenzúra, hanem az érvekkel alátámasztott diskurzus és a határozott ellenvélemény. A nyílt vita elengedhetetlen a tudás megszerzéséhez – emelte ki a rektor asszony.
Sean O’Malley bíboros, bostoni érsek visszataszítónak nevezte a Boston Globe-nak adott interjújában a „fekete mise” újrajátszásának ötletét, majd hozzátette: „A gonosz témája rendkívüli módon vonzza a világot, de ez nem vezet semmi jóra” – írja a Time hírportál.
A „fekete mise” szervezői úgy döntöttek: inkább egyetemen kívüli helyszínt választanak annak ellenére, hogy erre az egyetem vezetése nem kényszerítette őket. Mint az érintettekkel e-mailben közölték, a rendezvényt övező félreértések a Harvard hírnevét csorbítják, és ellentéteket szülnek a diákok között, ezért a szertartást a The Middle East nevű szórakozóhelyen tartják majd meg. A hely vezetője később úgy nyilatkozott: nem vállalják a rendezvényt, amely végül helyszín hiányában nem valósult meg.
Mint Brantly Millegan, az Aleteia szerzője megjegyezte, még ha nem is hitből, hanem „csak” jószándékból vesz részt Drew Faust a szentségimádáson, ez akkor is nagy dolognak számít, hisz mikor volt utoljára a Harvard rektora szentségimádáson?
Ez utóbbi alkalmon és a megelőző körmeneten mintegy kétezer ember vett részt a Szent Pál-templomban, a harvardi katolikus diákszövetség plébániáján.

Magyar Kurír

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Az ég három napig el fog sötétedni közvetlenül visszatérésem előtt

2014. május 13. kedd, 8:50
Drága szeretett leányom, a legnagyobb öröm Számomra látni szeretett követőimet, akik válaszoltak a Hívásomra, hogy imádkozzák a Keresztes Imahadjárat Imáit, amelyek a Szentlélek Ereje által a lelkek milliárdjait fogják megmenteni.
Én a Keresztes Imahadjárat Imáit arra fogom felhasználni, hogy megújítsam és megtisztítsam az emberek lelkét, egy időben azzal, amikor a Föld arculatát is megújítom. A nagy megújuláskor minden egyazon időben fog befejeződni, hogy a világ készen álljon és méltó legyen az Én, Jézus Krisztus, visszatérő Megváltó fogdására.
Csakúgy, mint amikor a nemzetek a fejedelmiségeket fogadják, sok előkészületre lesz szükség mielőtt a király a lábát a földjeikre tenné. Ti soha nem engednétek meg egy királynak, hogy akkor érkezzen látogatóba, amikor mindenhol rendetlenség, rongálódás van, vagy amikor az utcák piszkosak. Ezért eme országok képviselői gondoskodni fognak arról, hogy megfelelően legyenek felöltözve, és kellőképpen felkészülve, hogy méltóképpen fogadhassák a látogató előkelőséget. Ők nagy gondot fognak fordítani egy nagy fogadás előkészítésére, és képviselőket fognak választani, akiket méltónak tartanak arra, hogy üdvözöljék a látogatóba érkező királyt. Végül nagy ünnepséget fognak rendezni, hogy megünnepeljék a király érkezését, és azon a napon fel fognak sorakozni az utcákon, és dicshimnuszokat fognak énekelni. Ők kitüntetésekkel fogják elhalmozni a látgató fejedelmet és kíséretét. Így lesz az Úr Nagy Napján is, amikor Én, Jézus Krisztus, ítélni jövök.
Én a trombiták hangjára, és az angyalok kórusának édes hangjára váratlanul fogok megérkezni. Az ég három napra el fog sötétedni közvetlenül visszatérésem előtt. De azután megannyi színben fog világítani, amilyet ember még soha nem látott. Én látható leszek minden korosztályú férfi, nő és gyermek számára, nagy lesz a megrázkódtatás, de ugyanakkor az izgalom is. Az emberek nem fognak hinni a szemüknek, és sokan elnémulnak – mások viszont a megkönnyebbüléstől és az örömtől könnyeket fognak ejteni. Sokan felkészületlenek lesznek, és annyira nyomasztónak fogják találni ezt az eseményt, hogy a szomorúság könnyeit fogják ontani, mert a szívükben már tudni fogják, hogy hogyan utasították el az igaz Messiást, és mennyire méltatlanok arra, hogy belépjenek Királyságomba. De ezeknek az embereknek Én a következőt mondom: Azon a Napon hívnotok kell Engem, és kérnetek kell, hogy bocsássak meg nektek. Akkor ti is Új Királyságomba lesztek gyűjtve
Arra kérem azokat, akik szeretnek Engem, hogy úgy készüljenek erre a Nagy Napra, mint egy király látogatására. Bízzatok Bennem, készítsétek fel a lelketeket, imádkozzatok minden lélek üdvösségéért és jöjjetek megfelelően felöltözve, készen, várakozással – úgy, ahogyan a mennyasszony várja a vőlegényt. Azon a napon, ti, Isten gyermekei, egyesülni fogtok Velem, akárcsak Atyámmal, Szent Egységben az új világ és az Új Korszak kezdetére, mely már a kezdetektől fogva meg volt ígérve nektek.
Legyetek békében. Szívetek szeretetével és egyszerűségével készüljetek erre a Nagy Napra. Ne féljetek attól a naptól. Üdvözöljétek azt. Még ha nagy sötétségben lennétek is, Én a Világosságomba viszlek benneteket. Mindössze annyit kell tennetek, hogy kitárjátok Felém karjaitokat, és Én pedig mint Enyéimet, meg foglak ölelni benneteket.
Jézusotok