2011. április 23., szombat

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek – “The Warning”

Védjétek meg gyermekeitek Keresztény Neveltetéséhez való jogát

2011. április 22. Nagypéntek
Szeretett leányom, ma eljött az ideje, mindazok számára, akik hisznek Kereszten való Szenvedésemben, hogy segítsenek azt hordoznom, hogy Szavam még egyszer hallhatóvá váljon a világban. Emlékeztesd őket, hogyan haltam meg, és hogy miért jelenti ez a Megváltást. A te kötelességed most, hogy szólj azoknak, akik eltévedtek útjukon, hogy nyissák meg szívüket ismét Tanításaim igazságára.
Álljatok most ki, és védjétek meg Keresztény létetekhez való jogaitokat. Miközben tőletek elfogadást várok el – amikor is tiszteletben kell tartanotok más vallások nézeteit – soha ne bántsatok meg azzal Engem, hogy Kereszténységeteket a második helyre taszítjátok. Az egy veszélyes elmélet, ha az elfogadást tévesen az igazság megfelelőjeként értelmezitek. Legyetek nyitottak mások hitére, és kezeljétek testvéreiteket egyenlőkként.  De soha ne érezzetek késztetést arra, hogy hiteteket félredobjátok, vagy, hogy gyermekeitektől megtagadjátok a Keresztény neveltetés jogát. A Keresztény szervezetek által vezetett iskolák közül sok enged a nyomásnak, mellyel az Irántam való hűségüket feladják. Sok Kormány(zat) próbálja a Kereszténységet  és annak terjesztését megtiltani új törvények bevezetése által. Sőt azt fogjátok tapasztalni, hogy egyéb, nem – Keresztény vallásokat kevésbé durván kezelnek. Ellenkezőleg, bármely más vallás sokkal szívesebben lesz elfogadott, mint a Kereszténység.
Harcoljatok a hitetekért most. Imádkozzatok megtérésért. Imádkozzatok, hogy az a rendszer, mely korlátozza Keresztény létetekhez való jogotokat, több elfogadást (toleranciát) mutasson.  Az elnyomással szembeni ellenállásról való lemondás olyan sivár világhoz vezet, ahol kevesebb Keresztény fogja gyakorolni hitét.
Vegyétek fel mától a keresztet, és mutassatok példát másoknak. Sohase szégyelljétek a Keresztet.
Szerető Megváltótok
Jézus Krisztus, az Emberiség Királya
Nagyszombat, vigília ünnepe

A nagyszombat Jézus halálára, illetve arra a napra emlékeztet, amikor holtteste mintegy kétezer évvel ezelőtt a sziklába vájt sírban feküdt; a húsvét ünnepének előnapján a keresztény egyházak szertartásain a hívek Krisztus szenvedéséről és haláláról elmélkednek.
A nagyszombati virrasztással és az ahhoz kapcsolódó vigília szertartásával érkezik el a keresztény egyházak legfontosabb ünnepe, a húsvét, amely a kereszténység legnagyobb örömhírét hirdeti: Jézus feltámadt halottaiból, hogy minden egyes embert megváltson bűneitől.
A nagyszombati vigília templomi szertartásának hagyománya a IV. századra nyúlik vissza. A jól elkülönülő négy lényegi rész már akkor kialakult: a fény liturgiája, az igeliturgia, a vízszentelés és az áldozati liturgia (eucharisztia).
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága összegzésében utal arra: a fényköszöntő rítus az ókori lámpagyújtás ősi szertartásából fejlődött ki. A tűzszentelés a pogány tavaszi tüzek ellensúlyozására alakult ki a Frank Birodalomban, Róma a XII. században vette át a szokást, ekkor vált általánossá a bevonulási körmenet is.
A vigília következő eleme, a húsvéti gyertyához kapcsolódó ősi szertartás a galloknál nyerte el mostani formáját. A húsvéti gyertya meggyújtása Krisztust, a "világ világosságát" idézi fel a keresztények előtt.
A nagyszombati liturgia során a mise Glória részénél ismét megszólalnak a harangok, a csengők, és megszólal az orgona is. Az olvasmányok és az evangélium ismertetése után következik a keresztkútnál végzett vízszentelés. Ha vannak felnőtt keresztelendők, ekkor kapják meg a beavató szentségeket (a keresztelés mellett a bérmálást és az elsőáldozást), ahogy az már az ősegyházban is gyakorlat volt. Ha nincsenek, a közösség akkor is megújítja a keresztségben tett fogadalmait, vagyis hitet tesz Isten mellett és ígértet tesz arra, hogy ellene mond a sátán kísértésének.
A vigília ünnepét az eucharisztia zárja le, melynek során Jézusnak a kenyérről és borról az utolsó vacsorán mondott szavait elevenítik fel, és lehetőség nyílik az áldozásra.
A húsvéti vigília szertartását szombat este, többnyire sötétedés után mutatják be. A legtöbb helyen ahhoz kapcsolódóan, másutt húsvétvasárnap, a reggeli mise keretében tartják a feltámadási körmenetet, amelyen a hívők a külvilág számára is bizonyságát adják hitüknek és örömüknek.
Nagyszombaton véget ér a negyvennapos böjt, a körmenetből hazatérő családok ünnepélyesen elfogyasztják a nagyrészt sonkából és tojásból álló húsvéti vacsorát.

(MTI)

Jézus Vére Litánia

Uram, irgalmazz!
Uram, irgalmazz!
Krisztus, kegyelmezz!
Krisztus, kegyelmezz!
Uram, irgalmazz!
Uram, irgalmazz!
Krisztus, hallgass minket!
Krisztus, hallgass minket!
Krisztus, hallgass meg minket!
Krisztus, hallgass meg minket!
Mennyei Atyaisten,
irgalmazz nekünk!
Megváltó Fiúisten,
irgalmazz nekünk!
Szentlélek Úristen,
irgalmazz nekünk!
Szentháromság egy Isten,
irgalmazz nekünk!
Krisztus Vére, az örök Atya egyszülött Fiának Vére,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, az Isten megtestesült Igéjének vére,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, az új és örök Szövetség vére,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, a haláltusában földre hullott Vér,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, a megostorozáskor kiserkent Vér,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, a töviskoronától kicsordult Vér,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, a keresztfán kiontott Vér,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, üdvösségünk váltságdíja,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, amely nélkül nincs bűnbocsánat,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, az Oltáriszentségben a lelkek itala és megtisztulása,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, az irgalmasság folyama,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, a gonosz lelkek legyőzője,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, a vértanúk erőssége,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, a hitvallók szilárdsága,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, szüzeket termő Vér,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, a veszélyben forgók támasza,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, a szenvedők enyhülése,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, a sírásban vigasztalásunk,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, a bűnbánók reménysége,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, a haldoklók megnyugvása,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, a szívek békéje és gyönyörűsége,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, az örök élet záloga,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, a tisztítóhelyen szenvedő lelkek szabadítója,
üdvözíts minket!
Krisztus Vére, minden dicsőségre és magasztalásra legméltóbb Vér,
üdvözíts minket!
Megváltottál minket, Uram, szentséges véreddel.
És Istenünk országává tettél bennünket.
Könyörögjünk. Mindenható örök Isten, ki egyszülött Fiadat a világ Megváltójává rendelted és vére által megengesztelődni akartál, engedd kérünk üdvösségünk árát úgy tisztelnünk és annak erejével az élet bajaiban úgy nyernünk oltalmat a földön, hogy örökké tartó gyümölcseinek örvendhessünk az égben. Krisztus, a mi Urunk által.
Amen.