2019. május 28., kedd

A német plébánia templom szivárvány zászlót tett ki: Woelki bíboros szerint a homoszexualitás kritizálása "hiba"

Egy újabb beszélgetés során Romano Christen atya, a kölni szeminárium rektora azt mondta a szeminaristáknak, hogy a homoszexualitás gyógyítható, mivel ez az önző, férfiasság iránti keresés rendellenessége.

A média, beleértve a katolikus médiát is, hisztérikus botránnyal reagált, nem voltak hajlandók semmilyen érvet hallgatni.

A kölni Markus Hoffmann generális Christen atyát támadta, bizonyíték bemutatása nélkül. A kölni Rainer Maria Woelki ellenállt a "katolikus" világiak szocialista elnökének, aki azt akarta, hogy rúgja ki Christen atyát, viszont május 20-án "hibának" nevezte az atya kijelentését anélkül, hogy elmagyarázná, miben is rejlik a "hiba".

Ellenkezés jeléül a kölni Szent Teodor plébánia egy meleg propaganda zászlót tett ki a templomra május 26-án. A hívők tapsoltak, a plébános pedig "büszkeségét" fejezte ki a kezdeményezés iránt.

A Kölner Stadt-Anzeiger napilap felfedte, hogy Woelki bíboros Christent nevezte ki a közelgő német de facto szinódus küldöttjének. A szinódus célja az, hogy normalizálja a homoszexuális paráználkodást. Ám május 27-én visszavonták ezt a jelölést.

https://gloria.tv/article/kUZAxxneVQSz1U13MpM6CJAcL

Profetikus bíboros: A bevándorlás bátorítása a Szentírás félreértése



A bevándorlás védelmezése "a Szentírás félreértése" a papok és püspökök által, akiket "megbabonáztak" a politikai és szociális gondok - mondta Robert Sarah bíboros a francia Valeurs Actuelles magazinnak.

"Jobb az, ha hagyjuk az embereket virágozni kultúrájukban, mint az, hogy arra bátorítjuk őket, hogy teljes dekadencia mellett jöjjenek Európába".

Sarah kiemelte, hogy az Európába érkező migránsok munka és önbecsülés nélkül jönnek: "Valóban ezt akarja az egyház?"

Arra sürgeti az egyházat, hogy "ne támogassa a rabszolgaság új formáját".

https://gloria.tv/article/1AH2q2dSrNV36dQKFQpFSMiKB