2013. december 24., kedd

Isten áldjon Kedves Barátom

Nyisd ki a szíved
S tisztítsd a lelked.
Mert a boldogságod kulcsa;
A Szent fény mely vezérel.
Őrizd e fényt, kövesd az útját.
Lásd a csodát, melyet eléd tár.

Rögös az út, fájdalommal teli,
Mert a gonosz, végig utadat szegi.
Szent fény lovagjai kísérelnek Téged,
Üzenve azt, hogy sosem hagynak cserben.

P. Á.
Mint tudjuk, Bergoglio se korábban, se most, se az átváltoztatáskor, se a Legméltóságosabb Oltáriszentség előtt nem hajt térdet.

„És az Ige testté lett és miköztünk lakozék!” tisztelettel letérdel, hogy megköszönje, hogy az emberekért emberré lettem, mindannyiszor jóságosan lehajolok hozzá, és szívem mélyéből felajánlom érte mennyei Atyámnak szent emberségem minden gyümölcsét és érdemét, hogy e lélek örök boldogságát megkétszerezze.«

Egy kis izelítő abból, amikor ki-kitekintgetünk, próbáljuk elmondani, de olyan sok fátyol van előttünk, s nem is akarjuk felismerni, hogy azon fátylakat saját magunk és testvéreink tették elibénk, s az már akkor lényegtelen lesz, hogy közvetve vagy közvetetten...

12013. december 25. szerda, 14:52
Andre
S ki foglalja el a 666-os széket az Európai Parlamentben, jövőben erre is választ kapunk, de addig egyre jobban nőni fog a megtévesztettek száma. Nagyon sok írás bizonyítja ami a szemünk előtt zajlik le, de valamiképpen nem akarunk a függöny mögé nézni. Nem akarunk odanézni, mivel akkor felsejlik az, hogy a teremtménynek több tiszteletet adunk, mint Abbánknak. Annyi és annyi figyelmeztetést kapunk, de valami oknál fogva nem akarjuk meglátni azt, aki ott van szemünk előtt. Velünk vándorol, csak őrá kellene tekintenünk, csak őrá kellene figyelnünk, de nekünk valami oknál fogva, a megtévesztés miatt nem kell, csak ne legyen késő amikor itthagyjuk a küzdő egyházat...
22013. december 25. szerda, 16:31
Marika
"Sohasem volt még ilyen népszerű egy pápa"! Talán azért nem, mert eddig egyik sem akart ennyire a világnak megfelelni! Nézzünk már a függöny mögé!!!Hiába a sok figyelmeztetés, könnyebb azokat félresöpörni, mint bűneinkkel szembesíteni magunkat!
32013. december 25. szerda, 17:12
Gunyits László és János Keresztelő szerint
A Mennyei Atyát értem így, Abba, Atyám.
Úgy tudom, Jézus ajkáról hangzott el, amikor a kereszten kínzatva halála közeledett.
Olyan ez nekem, mint amikor Jézust felismerve önkéntelen alázatban mondta az asszony, Rabbóni.
42013. december 25. szerda, 18:01
mari
Ne azt nézzük, hogy Ferenc pápa szavai hogyan hatnak a népszerűségére, hanem azt, hogy amit mond, azt „Jézus szájából veszi ki „ vagy sem. Itt van a lényeg! Tanítása, (népszerűsége) megtéréseket is hozhat. Nem gondoljátok? Makacsul ragaszkodjunk, ahhoz, hogy amíg a tanítás jó, és imádkozunk érte (hogy így maradjon) és ne a lelki üdvéért, mert az azt jelenti hogy lemondtunk róla – szóval ha kitartó imával csatlakozunk a SZENTLÉLEK munkájához, a pokol kapui nem fognak erőt venni egyházunkon.
52013. december 25. szerda, 19:34
maruti
Ferenc pápa felmentett a befolyásos vatikáni Püspöki Kongregáció tagjai közül egy konzervatív amerikai bíborost, aki hosszú ideje bírálja az abortuszt és az azonos neműek házasságát – közölte kedden a The New York Times (NYT) című amerikai napilap.

http://bonumtv.hu/news/vatikan/ferenc-papa-felmentett-egy-konzervativ-biborost-egy-befolyasos-vatikani-bizottsagbol-5352
BonumTV
december 18.
62013. december 25. szerda, 19:42
sipi
Kedves Testvérek!
Első megjegyzésem: kéretik a hírt rendesen elolvasni, abban ugyanis az is szerepel, hogy II. János Pál pápa népszerűsége is volt 84% - és akkor mennyire örültünk ennek! Most Ferenc pápé magas - ennek miért is ne lehetne örülni?
Második, fontosabb megjegyzésem: A Ferenc pápáról szóló híreket nem azért teszem fel, hogy újra és újra arról szóljanak a kommentek, hogy ő most hamis próféta, hamis pápa vagy sem. Mint már kértem, legyetek szívesek ezt a témát itt hanyagolni. Az ilyen értelmű hozzászólásokat törölni fogom.
Megértéseteket kérve, szeretettel: Gyula
72013. december 26. csütörtök, 00:40
Nikodémus
Mottó: »Urunk ugyan megtiltja, hogy azért mondjunk ítéletet, hogy elátkozzunk valakit (Mt 7,1: „Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek”), mert egyedül Isten az Ő mindentudásában ismer minden körülményt, mely szükséges egy csalatkozhatatlan ítélet meghozására. Ugyanakkor ezzel egyidőben azt megparancsolja Urunk, hogy értékeljünk mindent, alkossunk ítéletet mindenről, hogy különbséget tudjunk tenni az igaz pásztorok és a béresek, illetve a juhok és a báránybőrbe bújt farkasok között (Mt 7,15: „Óvakodjatok a hamis prófétáktól! Báránybőrben jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok”)

„A katolikus egyházban kritikus hangnak lenni, nagy kihívás. Személyes nehézségek elé állít, a saját munka állandó megkérdőjelezését követeli, és csakis teljes függetlenséggel lehetséges. Hivatalos egyházi keretek között elképzelhetetlen."

II. János Pál hosszú évek alatt lett népszerű, Ferenc pápa még 1 éve sincs az Egyház élén. Nem értem, nem látom, mi az ,ami miatt ilyen rövid idő alatt ennyire népszerű lett? Még olyan sokat "nem tett le az asztalra", mint pl. XVI. Benedek vagy II. János Pál.


--------------------------------------------------------------------------------
82013. december 26. csütörtök, 07:25
barna
A bizalmat az emberek irányába könnyű elveszíteni és sokkal nehezebb visszaszerezni. Társadalmunk tagjai, azok, akik az "egyházon kívül élik" életüket, hatványozottan érzékenyek és kritikusak minden olyan megnyilvánulásra, amely hiteltelenségünk irányába mutat. A múltban vagy jelenben született bűneink, sebeink sok esetben előítéleteket szülnek, sokszor olyan vélekedéseket következményként, amelyek messze állnak a valóságtól. Bezárkóztunk az egyházunk falai közé, eltávolodtunk az emberektől, kívülről tekintve sokszor úgy tűnik, egyházunk, azok tagjai közül sokan nem úgy éljük életünket, ahogyan azt Jézus esetében innen-onnan megismerhették mások. Azok, akik nem keresztény hívők, sokan tisztelik Jézust, de sokan nem tisztelik az egyházat (hogy miért?, tekintsünk vissza részint Szent Ferenc megtérésére és életére). Hitelességi deficittel rendelkezünk az emberek szemében.

Igazságtalan világunkban sok olyan kiéhezett ember van, akik kimondatlanul is éhesek Jézus igazságaira, nagyon sok olyan ember van, akik kiváncsiak Jézusra, akkor is, ha hangosan erről nem beszélnek és mégis ....

"A hit tehát hallásból fakad, a hallás pedig Krisztus tanításából."

Ha az emberek nem lépnek templomaink falai közé, ha az emberek nem lépnek hozzánk közelebb, akkor nekünk kell közelebb lépnünk hozzájuk, így átadva Jézus szavait. Ha sikerül elérnünk, hogy szavaink mellett tetteink is Jézusról meséljenek, akkor hitelességi deficitünk is csökkeni fog. Minél inkább közelebb húzódunk Jézushoz megnyilvánulásaink által, annál inkább csökkenni fog ezen hiány, annál nagyobb lesz a bizalom irányunkba, annál közelebb tudjuk vinni Jézust az emberekhez. Így működött ez más Jézus követőknél is, úgy Szent Ferencnél, mint Szent Antalnál vagy éppen Teréz anyánál ... nem működik ez másként a mában sem.

Kívánom, hogy origónknak mindenkoron a Szentírás Jézusát tekintsük.
92013. december 26. csütörtök, 09:25
barnan
"Régi történet szól arról, hogy két szerzetes csodás ígéretet talált egy pergamen lapon. E szerint a világ ezer útjának végén van egy ajtó, ahol összeér a menny és a föld. Aki ezen az ajtón bekopogtat, az előtt megnyílik, s küszöbén átlépve meglátja az Istent.

A két szerzetes hosszú szabadságot kért. Elhagyták a kolostort, s útnak indultak, hogy megkeressék azt az ajtót. Bejárták a világ ezer útját. Találkoztak ezer kísértéssel, tengernyi szenvedésen vergődtek át. Megöregedtek és elfáradtak ugyan, de Isten közeli látásának vágya fiatalos tűzzel vitte őket egyre tovább.

Egy napon célhoz értek. Ott volt az ajtó, ahogy a régi írás ígérte. Ott a küszöb, s azon túl... - majd Isten. A várva várt pillanat itt volt, az ajtó megnyílt, szemüket behunyták, úgy lépték át meghatottan a küszöböt.
Amikor kinyílt ismét szemük - kolostorukban találták magukat. Ugyanott, ahonnan sok évvel azelőtt csodavárón elindultak. Asztalukon a nyitott Szentírás feküdt, kint megszólalt a harang reggeli imára és a napi munkára..."
102013. december 26. csütörtök, 09:40
sipi
Kedves Nikodémus!
Azt írod, hogy Ferenc pápa még "sokat nem tett le az asztalra"... hát az az ötven év, amit eddig eltöltött Isten szolgálatában? Valahogy mégiscsak eljutott a pápaságig... szerintem te meg én együtt véve se töltöttünk ennyi időt Istennel. (De ha te igen, elnézést kérek.)
Aztán meg, egy ember minden mozdulatát kritizálni (ha van rajta sapka azért, ha nincs azért - ismered a viccet), az még nem kritikus szemlélet, hanem kötözködés...
Kérlek benneteket, találjunk vissza a szeretet és megértés nyelvéhez és csak akkor kritizáljunk (én is szoktam, a honlapon van ilyen írás bőven), ha annak valóban komoly oka és értelme van.
Gyula

A hamis proféta Ferenc pápa kirúgott egy konzervatív bíborost

Az abortusz- és melegházasság-ellenes amerikai papot a Püspöki Kongregációból küldte el a pápa, aki állítólag "jó püspököket akar, függetlenül attól, hogy konzervatívak vagy liberálisak-e".
Ferenc pápa felmentett a befolyásos vatikáni Püspöki Kongregáció tagjai közül egy konzervatív amerikai bíborost, aki hosszú ideje bírálja az abortuszt és az azonos neműek házasságát - közölte kedden a The New York Times (NYT) című amerikai napilap.
A római katolikus egyházzal foglalkozó szakértők szerint a pápa hétfői döntése egyfajta jelzés: a Vatikán kész szembemenni az egyház eddigi szerkezetével is annak érdekében, hogy a katolikus közösség minél befogadóbb lehessen.
A pápa "azt mondja, hogy nem kell konzervatívnak lenni ahhoz, hogy püspök válhasson valakiből" - mondta Alberto Melloni, egy liberális katolikus kutatóintézet, az olasz XXIII. János pápa Alapítvány igazgatója, és hozzátette: "Jó püspököket akar, függetlenül attól, hogy konzervatívak vagy liberálisak-e".
Burkoltan bírálta a pápa megnyilatkozásait
 
A hivatalából felmentett Raymond L. Burke bíboros 2008-ban érkezett a Vatikánba, előtte pedig érsekként szolgálta az egyesült államokbeli St. Louis katolikus közösségét. Múlt héten az amerikai főpap burkoltan bírálta Ferenc pápa álláspontját, miszerint az egyháznak kevesebbet kellene foglalkoznia az abortusszal és az azonos neműek házasságával. Burke bíboros az EWTN katolikus televíziós csatornának adott interjúban úgy vélekedett, hogy ezekről a témákról "sosem beszélhetünk eleget".
A NYT szerint márciusi megválasztása óta Ferenc pápa arra törekszik, hogy befogadóbbá tegye az egyházat, és átszervezze, valamint tüzetesen átvizsgálja az egyházat irányító római kúriát.
Burke bíboros továbbra is Vatikán legmagasabb kánonjogi bíróságának egyik elöljárója, elemzők azonban úgy vélik, hogy leváltása a Püspöki Kongregáció tagjainak sorából jelentősen csökkenteni fogja befolyását.
"A Püspöki Kongregáció az egyik legfontosabb szerv a Vatikánban. Ők döntenek arról, hogy - bárhol a világon - kit nevezzenek ki püspökké" - magyarázta Thomas J. Reese jezsuita tiszteletes.
Burke bíboros helyére az egyházfő a washingtoni Donald Würl bíborost választotta, aki az egyház mérsékeltebb irányvonalát képviseli.
A főpapi hivatalokkal kapcsolatosan nem ez volt az egyetlen változás. Ferenc pápa korábban elmozdította Justin Rigali bíborost, korábbi philadelphiai érseket a Püspöki Kongregációból, aki sokak szerint régóta nagy befolyással bírt az amerikai papi hierarchia kialakítására. Ugyanakkor megerősítette a mérsékelt William J. Levada bíboros kinevezését a befolyásos vatikáni bizottságba.
Az amerikai napilap írásában arra is utalt, hogy a személycserék nem jelentik automatikusan a liberális oldal erősödését. Ferenc pápa nemrég kinevezte például a melegházasságot kifejezetten ellenző Salvatore J. Cordileonét San Fransisco érsekévé, valamint megerősítette a szintén inkább a konzervatív tábort erősítő Leonard Blair kinevezését is Hartford érsekévé.

MTI

Mennyből az angyal...


"Mennyből az angyal, eljött hozzátok, pásztorok, pásztorok..." - szoktuk dúdolni a gyermek Jézus születésére emlékezve a karácsonyi dalt, de vajon átérezzük-e mindennek a jelentését? A betlehemes játékban általában megjelenített angyalt a fehér ruha és a szárnyak jelképezik, mintegy utalva arra a képre, amelyet a köztudat az angyallal azonosít. No de nézzük meg minden szónak a jelentését, és hogy valójában milyen lehet, hogy valós képet alkothassunk a dal hátteréről. Hogyha egyszer valóban látja az ember a mennyei világot, vagy az angyalt, akkor legalább tudja, hogy mit is lát. Illetve hogy mit nem lát, ha lát valamit...
A mennyei vagy prófétai látomásról alapvetően azt kell tudni, hogy nem a fizikai érzékek csalódása, azaz nem hallucináció, nem egy levetített film, nem olyan mint egy drogos élmény. A bibliai látomás sokkal inkább a megértés egy magasabb foka, amelyet a szellemileg magasabb szinten élő ember láthat és értelmezhet. A mennyei látomás kísérő jelenségei a látó ember számára jól körülírhatóak, és a mennyei világ egy vagy több ismertetőjelét hordozzák magán. A mennyei világ az eredeti bibliai nyelveken elég jól le van írva: a tűz, füst, köd és sötétség kavargása a villámlás fényében; a lángok tengere, az arany felhők világa. Nyilvánvalóan az ebből az ismert világból való szavak csak utalhatnak a mennyei jelenségekre, ahogy megpróbáljuk azt valamihez hasonlítani, amit ismerünk. A mennyei világhoz közeledni olyan, mint közelebb kerülni magához Istenhez is, egy félelmetes, megsemmisítő és rettenetes érzés - olyan ez, mint akár az Ítélet Napja, amikor akár tetszik, akár nem, az ember közel kerül Istenhez, és nincs az anyagi világ káprázata, ami eltakarja őt előle. A hitetlen ember számára a szertefoszló világ és a mennyei világ közeledése, Isten jelenlétének a közeledése leírhatatlan borzalom lesz, amely elől nincs menekvés. Mindaz, amit tagadott, amiben kételkedett, ami ellen küzdött, ráront és körülfogja, és el nem ereszti többé. Az ismeretlen bizonyossággá válik, a tagadott világ megszégyeníti az embert. A hívő számára pedig a bizonyosság megnyugtató érzését jelenti, a hazaérkezést.
Bármit is lát valaki a mennyei világból, azt az emberi agy megpróbálja lefordítani arra, amit az ember már ismer. Ismert formák, alakok, jelenségek, de mindig csak annyi amennyit az ember értelmével és szellemével felfogni képes. Az angyal ebből a ragyogó, félelmetes, emberi fogalmakkal és ismert formákkal pontosan körül nem írható világból származik. Az angyal tudatosságának a jelenléte érezhető, és önmagában is félelmetes - ha viszont látható formában is megjelenik, akkor a mennyei világ leírásához hasonló maga a fénylő test is, amely látható. Fénylő, aranyló és a mennyei világhoz hasonlóan kavargó emberalak, szárnyak nélkül. Ezt próbálja az ember behelyettesíteni valamivel, ami a számára értelmezhető. Gyakori, hogy mivel tudatosan érzékeli, hogy nem egy emberről (férfiról) lát egy képet, ezért nőalakot vél felismerni (hiszen nem férfi), akihez azonnal a Szűz Mária képet társítja. És ez meg is magyarázza, hogy miért beszélnek állandóan Mária-jelenésekről, de angyalok jelenéséről sosem. Mert nem tudják miről van szó, és nem látják tisztán magát a jelenséget. Az angyal közelében valószínűleg látható a mennyei világ néhány részlete is, esetleg a háttérben több angyal a távolban.
Ennyit lehet elmondani a "mennyből az angyal" kifejezésről; és most pár szót a pásztorokról is.
A pásztor szó másodlagos ószövetségi jelentése egyszerűen a "rossz" (ember). A bűnös ember. Egyszerűen azért, mert a pusztában élő barompásztorok kerülték azt a tespedtséget, ami a városlakók sajátja volt, és a szüntelen megpróbáltatás a szabad ég alatt, a nyáj gondozása egyfajta igénytelenséget követelt meg. Gondozatlanságot, ápolatlanságot. Egyszerűen mások szemében rossznak tűntek, innen maga a szó is. A pásztor szó tehát nem csak a nyájak felügyelőit, átvitt értelemben a hívők közösségének gondozóit, de minden hívő és nem hívő embert is jelenti.
Tamási Attila


Ilyenkor azonban egy kissé bugyuta, ámde annál nagyobb igazságot rejtő film egyik mondata jut eszembe, mikor a film női főszereplője Honolulu szigetén arról ábrándozik, hogy itt megtalálja a romantikát. Mire a félrészeg pilóta csak annyit mond: "Itt? Nincs itt semmi, ez csak egy sziget! Itt ugyan soha az életben nem talál romantikát, hacsak ide nem hozza!" Ebben a mondatban benne van a lényeg. A romantika, de éppúgy a hit, a szeretet, bensőséges családi hangulat nem eldugott falvakban van, nem a világ végén a kis búskomor mesékben, hanem itt van bennünk. Az, hogy a karácsony nyugodt, boldog és békés lesz-e, senki máson nem múlik, csak rajtunk, hogy mi tesz minket boldoggá. Azt érezzük-e, hogy ajándékok sokaságával kell "megvásárolni" a karácsonyi hangulatot, vagy azt, hogy elegendő ajándékot vettünk-e, és az elég lehet-e valaha is elég, vagy egyre több és nagyobb kell. Soha nem lehetünk elégedettek, mert kevés a hús, a süti, kevés az ajándék. Vagy mi magunk legyőzzük magunkban ezt a nyugati vásárlási hisztériából adódó elmebajt, és bebizonyítjuk a világnak, hogy nem kellenek a mesék, mi itt és most, ebben a világban is békés nyugodt karácsonyt ünnepelünk. Nem az áruházakba készülünk, hanem a kis Jézust várjuk. Mert a karácsony ünnepe, nem a szeretet ünnepe. Nem a béke ünnepe. A karácsony Jézus születésének ünnepe. Aki csak ajándékokat hajigál a másikhoz, mondván "nesze itt van örülj", vagy fogalma sincs kicsoda Jézus Krisztus, hát ők ne ünnepeljenek karácsonyt, és köszönjük, nem kell zsibvásárt csinálni abból, ami nekünk hívőknek szól, és nekünk ünnep. Csináljanak zsibvásárt a hanukából, és tömjék a maceszt magukba nyugodtan. Bármennyire szeretnék lealjasítani a karácsonyt, mi itt és most, akik őrizzük a tüzet ma és a jelenben, mi most is csendes, boldog karácsonyra készülünk.

Várjuk azt a meghitt pillanatot, azt a hittel telt újabb évfordulót, amely hirdeti, hogy megérkezett a fény a sötétségbe.
Kemény Gábor

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Üdvösség Anyja: Isten Igéjének ezen új és trágár utánzásáról sokan azt fogják gondolni, hogy az egyszerűen egy modern változata az Újszövetségnek

2013. december 23. hétfő, 18:36
Gyermekem, a sötétség olyan hirtelen fog leereszkedni Fiam Egyházára, hogy sokan nagy döbbenetükben azonnal el fognak némulni. Fiamról, Jézus Krisztusról, a Királyról kijelentik majd, hogy Ő többé már nem Király. Az Ő helyére (a) pogány istenek és vallások fognak felemelkedni, beleértve azokat is, akik nem Istentől származnak, és mindegyiknek meg lesz a maga szerepe Fiam földi Egyházában.
A világ számára ez az újonnan kihirdetett úgynevezett Kereszténység, jó hírnek fog számítani. A világ örvendezni fog, mert sokan üdvözölni fogják, amit látni fognak, vagyis hogy mindenféle cselekedettel szemben, amelyek eddig bűnnek számítottak Isten Szemében, nagyon toleránsnak kell lenni.
Amikor Fiam a Földön járt a Farizeusok elutasították az Igazságot. Ők csak abban hittek, ami nekik megfelelt, meg sok más valótlanságban. Ők nem fogadták el Fiam széttárt Karjait, miközben Ő Isten Szent Szavát hirdette. Ismét eljött az idő azok számára, akik azt állítják, hogy ismerik az Igazságot, de ugyanakkor Fiamat megtagadják. Ez alatt az Ő Szent Szavát értem, ahogyan azt a Legszentebb Evangéliumok hirdetik. Hamarosan a legszentebb Könyvet félre fogják dobni és egy új istenkáromló helyettesítőt fognak mindenkinek bemutatni úgy Fiam Egyházában, mint azon kívül. Sokan meg lesznek tévesztve.
Olyan ravaszok Fiam ellenségei, hogy Isten Igéjének ezen új és trágár utánzásáról sokan azt fogják gondolni, hogy az egyszerűen egy modern változata az Újszövetségnek. Fiam Igéjét úgy fogják használni és módosítani, mintha az valami újat jelentene – valamit, amit Ő sosem mondott. A gonosz Fiam ellenségein keresztül mindig az Igazságot felhasználva – alapjaként a hazugságoknak – fogja becsapni a világot. Ők az Igazsággal dolgozván, mindig azt fogják támadni, ami Igaz, annak érdekében, hogy Fiam Szavát bemocskolják.
Elsőként az Ő Igéjével fogják kezdeni, hogy elpusztítsák azt – először is nevetségessé téve azt, aztán félredobják az eretnekség javára. Majd pedig a Testét fogják támadni. Az Ige Testté lett, Fiam alakjában. Korábban már megfeszítették Fiamat, és most, hogy újra eljön megújítani a Földet, a Szent Eukarisztiát fogják elpusztítani. Mindazoknak, akik hisznek, ki kell tartaniuk e szörnyű szülés kínjai közepette, mert amikor ennek az egésznek vége lesz, az Emberfia fel fog emelkedni, és jön, hogy visszakövetelje Királyságát a Földön. Azoknak, akik szeretik Fiamat, tisztelniük kell Őt mindenkor, és soha nem szabad Őt megtagadniuk.
Nektek fel kell készülnötök arra, hogy az Igazságból éljetek, és ne adjátok meg magatokat soha – elfogadván a hazugságokat, amelyeket világszerte terjeszteni fognak – a hamarosan bejelentésre kerülő új világvallásnak. Amikor látjátok megtörténni ezeket a dolgokat, biztosak lehettek abban, hogy az Egy Igaz Üdvözítőnek, Jézus Krisztusnak, az emberiség Királya Második Eljövetelének ideje közel van.
Szeretett Édesanyátok,
Az Üdvösség Anyja

Szír karácsony

Szír keresztények mártírhalált halt hozzátartozóik képeivel díszítik fel barlangi betlehemüket, melyet a több, mint ezer napja tartó krízis 120 ezer áldozatának tiszteletére állítottak.
Hídfő.net | Szír Karácsony
A sötétséget legyőzi a fény, mely mától minden nappal erősebb lesz. Mi magyarok veletek vagyunk szívvel és lélekkel!

http://www.hidfo.net/2013/12/24/szir-karacsony



A szír lakosság mintegy 10%-át kitevő keresztény vallásúak 55-60%-a ortodox hitű és az antiochiai ortodox egyház tagja, 15-20% pedig katolikus, szinte kizárólag keleti katolikus. A többi keresztény miafizita (Szír Ortodox Egyház és örmény apostoli ortodox egyház), illetve nesztoriánus, s más kevésbé jelentős keresztény felekezetek tagja. Szíria lakosságának egy része régebben keresztény, mint mi magyarok, hiszen ez a terület egyben a kereszténység egyik bölcsője is. A fegyverropogás sajnos elérte ezt a felekezetet is a szíriai harcok során, akik a terroristákkal szemben Asszad elnök mellé álltak és harcolnak a mai napig a kormányerők oldalán. Sajnos veszteségek érték már őket és sok szír keresztény lelte katonaként, vagy ártatlan civil áldozatként halálát az elfajuló konfliktusban.
Ennek ellenére próbálnak az ünnepek alatt ők is megemlékezni Jézusról és az ő születéséről, miközben ropognak a fegyverek. A születés barlangjában, ami az egyik szír keresztény kegyhely a betlehem mellett az elhunyt hősök képét tették ki az oda látogató hozzátartozók.
A gyerekeket pedig több helyen is elvitték a misére a templomba akkor is, ha lövöldöztek a közelben. Így van ez sajnos mostanában a szír keresztények háza táján. Ennek ellenére Boldog Karácsonyt kívánunk nekik és Jézus kísérje őket rögös útjukon továbbra is!
Ungvári Bertalan