2006. december 4., hétfő

2006. -A Szentírás éve - “Vedd és olvasd, éld és beszélj Isten Szaváról!”" 2006. december 1-2-3.

22. Elsőpéntek, Elsőszombat és Elsővasárnap a Szentháromság hegyén
A Szentírásból: elmélkedjük át az Úr Jézus tanítását, az Utolsó ítéletről. (Mt. 25, 31 - 46)
Havi mottó: “Az Isten Szeretete a felebaráti szereteten keresztül nyilvánul meg!”
Közös imaszándék: a gyerekek, szülők és nagyszülők szenttéválásáért kérjük a Szent Család közbenjárását!
Konkrét feladatunk: a kilencedben (1-9-ig), azután Hétfőn, Szerdán és Pénteken lemondunk a televízió nézésről. Engesztelő közösségünk köszönése: “Maranatha!” (Jöjj el, Uram Jézus!)
I. Nagyfalu: visszatekintő - lelkiismeretvizsgálat
A túlzott tevékenység vagy “a mérték az érték” jellemző-e reád? A mennyiségi vagy a minőségi imára teszed-e a hangsúlyt? Ahogyan a jó gyermek hallgat a szüleire, te ugyanúgy engedelmeskedsz-e az Úrnak? Csak a saját fejed után mész-e vagy engeded, hogy a Szentlélek vezessen? Elhiszed-e azt, hogy akkor is közel van hozzád az Úr, amikor azt egyáltalán nem érzed? Az Úr Jézusnak tetsző engeszteléssel sietteted-e az Ő visszajövetelét? A legreménytelenebb helyzetben is a Remény Apostola vagy-e? Jótetteiddel az Úrra mosolyogsz-e? A bűnbánatod által a mennyei Atya ölelő karjába helyezed-e magad?
Egyéni és közösségi imáiddal segítetted-e a tisztítótűzben szenvedő lelkeket?
II. Nagyfalu - jelen
Az Úr Jézus tanítása, 2006. december elsőpéntekére
“Most meg akarlak benneteket tanítani arra, hogyan kell szeretni embertársaitokat! Akik követni akarják tanításaimat és azokat gyakorlatba is akarják tenni, tudomásul kell vegyék, aki azt állítja magáról, hogy ő szereti Istent, de a felebarátját nem szereti, az hamisan szereti Istent. Tudatosítanotok kell azt, Én minden emberben jelen vagyok, még a bűneik által megkötözöttekben is. Ha kerestek és felismertek Engem minden emberben, akkor a helyes útra léptetek. Higgyétek el, a szolgáló szeretetetek által felebarátaitokat jó irányba segítitek. Tudjátok meg, ti akik a Földön éltek, mindannyian Isten gyermekei és egymásnak testvérei vagytok. Akik, igazi testvérként szeretik egymást, már itt a Földön megtapasztalják a Mennyei békét. Tudnotok kell, a Mennybe vezető út, a felebarát szeretetén keresztül vezet.
Mi a Karácsony lényege? A Szeretet keresése, megtalálása és tovább adása!!! Én azért születtem a Földre, abban a sötét, hideg világban, hogy elhozzam nektek a Szeretetet! Amikor Én megszülettem alig volt értéke az embernek a Földön. Fel kellett hívjam az emberiség figyelmét arra, hogy nagy bűnben él.
Tudjátok-e miért beszélek nektek az Én visszajövetelemről? Azért, mert jelenleg olyan mélyre süllyedt az emberiség, hogy képes elpusztítani önmagát, a Földdel együtt, ha az Én nagy Szeretetemmel és Irgalmammal közbe nem lépek. Nem hagyhatom, hogy elpusztuljon az emberiség, mert drága Véremmel váltottam meg a bűneitől.
Én mindent megtettem értetetek! Most rajtatok a sor, hogy ti is megtegyétek a részeteket! Fel akarom készíteni azokat, akik hallgatnak Reám az Én visszajövetelemre. De előbb meg kell változzatok, csak jót kell akarjatok és tegyetek egymásnak. Ezáltal változik át a bennetek lévő gyűlölet Szeretetté és ezáltal lesz Isten Országa bennetek és köztetek. Ha így fogtok élni, Velem és Szent Anyámmal fogtok lenni és meg fogjátok tapasztalni már itt a Földön a Szeretet Hatalmát! Megáldalak benneteket a felebaráti szeretet lelkületével!”
Szűz Mária tanítása, 2006. december elsőszombatjára
“Drága, kicsi Gyermekeim! Most, elmondom nektek azt, ami Szent Fiam születésekor történt Velünk, Betlehemben. Amikor szállást kerestünk az éjszakában, az emberek részéről: megaláztatást, kigúnyolást és elutasítást kaptunk. Engem, főleg azért hibáztattak, miért is mertem útra kelni áldott állapotban. Tapasztaltuk, az emberek szíve kihűlt és megkeményedett a szeretet nélküli világban. Mégis, akkor született a Földre, Szent Fiam, aki a Megtestesült Szeretet. Mennyei Atyám, már nem hagyhatta tovább, hogy az emberek szeretet nélkül éljenek. Azért küldte el Szent Fiát a Földre, hogy megváltsa az embereket a bűneiktől és a Szeretet köztük éljen. Azóta az emberiség majdnem ugyanolyanná vált, mint akkor. Ezért számíthattok újra az Égiek közbelépésére.
Jelenleg, a legtöbb ember már szinte nem is tudja azt, hogy kit ünnepelnek Karácsonykor és mi a lényege ennek az ünnepnek. A mai világban csak az ajándék a fontos és hogy az minél drágább legyen. Ehhez a Karácsonyhoz Nekünk szinte semmi közünk nincsen.
Hogy ezt jobban megértsétek, egy kis történetet mondok el nektek: ‘Egy édesanya, férje halála után, nehéz körülmények között, egyedül, vallásosan nevelte két lányát. Az egyik leány már nagykorú volt, a másik leány még iskolába járt! A nagyobbik leány, jó állást talált, ezért elköltözött hazulról. Gazdag barátai voltak és már elfeledkezett az otthon töltött évekről. Közeledett a Karácsony! Az anyuka a szentestei vacsorára meghívta nagyobbik lányát a barátaival együtt. Amikor elérkezett Karácsony este, a feldíszített karácsonyfa mellett várták a meghívott vendégeket. De csak egy postás érkezett egy nagy csomaggal és egy levéllel. A levélben a következőket írta a nagyobbik leány: ,Anyám, ma este ne várjál minket haza, mert úgy döntöttünk a barátaimmal, hogy szórakozni megyünk Karácsony éjszakáján. Magam helyett egy nagy csomagot küldtem neked!’
Az anya meg se nézte az ajándékot, szótlanul leült egy székre és hullottak a könnyei. Kisebbik leánya egy csokor virágot adott az édesanyjának, letörölte édesanyja arcáról a könnyeket a következőket mondva: ,Anyám, te arra tanítottál minket, hiába született meg Jézus Betlehemben, ha a szívünkben nem születik meg. Én ma este szívből imádkozom azért, hogy a testvérem szívében is szülessen meg a kis Jézus és ő is a Mennybe jusson.’
Kicsi, engesztelő Gyermekeim! Én is elvárom tőletek azt, hogy töröljétek le az arcomról a könnyeket, amit a bűnös gyermekeim miatt hullatok. Kérlek benneteket, szívből imádkozzatok a bűnös emberiségért, hogy minél több szívben szülessen meg Jézus. Ez lesz részetekről az igazi felebaráti szeretet. Legalább ti várjátok szeretettel vissza Jézust, ebbe a kihűlt és szeretet nélküli világba. Édesanyai áldásom adom rátok!”
A mennyei Atya tanítása, 2006. december elsővasárnapjára
Mennyei Atyánk! Ma is szeretnénk örömet szerezni Neked!
A mennyei Atya válasza: “Amikor Jézus, mint Istenember a Földre született, elhagyta a Mennyet és azt a Szeretet-Világot, amely körülvette Őt az Égben. Ő, felvette az emberi természetet, mindenben hasonlóvá vált hozzátok, kivéve a bűnt. Jézus, azért született, hogy egész életével, Szeretetével utat mutasson nektek az Égbe. Az emberek többségének sajnos nem kellett és ma sem kell a Szeretet, ami a Karácsony lényege. Jelenleg az emberiség annyira eltávolodott Tőlem, hogy önmagától már képtelen visszatalálni Hozzám. Ezért küldtem el a Földre, Szeretet Leányomat, Máriát, hogy felhívja a figyelmeteket - a jelenései által - arra, hogy az ima, böjt, bűnbánat… által térjetek vissza a Szeretet útjára. Én nagyon boldoggá fogom tenni azokat, akik ebben a kegyelmi időben felismerik és felhasználják az Általam felkínált lehetőségeket. Azoknak, akik a bűnbánat által visszatérnek Hozzám, olyan örömet adok, amire most bűneik miatt még gondolni sem mernek.
Ha most felkiált a szívetek Hozzám és kéritek a segítségemet, úgy megérintem a szíveteket Irgalmas Szeretetemmel, hogy evilági örömök után már nem fogtok vágyni. De ha most, az utolsó időben sem kéritek a segítségemet, akkor végleg el fogtok szakadni Tőlem és az ellenséghez fogtok mindörökké tartozni. Nagy sajnálatomra, halálotok után, meg fogjátok látni, hogy Kit utasítottatok vissza. Többet már nem tehetek értetek, mint amit megtettem Jézus és Mária által. Akik nem akarnak Hozzám tartozni, azok örökre kiszakadnak a Szívemből, ahová születésükkor be voltak írva. Gondolkozzatok el amíg van időtök, mert hamarosan isteni Igazságosságom fogja megérinteni mindazokat, akik az Én Szeretetemet visszautasítják. Kérlek benneteket, döntsetek Mellettem és a felebaráti szeretet mellett örök boldogságotok érdekében. Édesatyai áldásom adom rátok!”
Tanúságtétel a felebaráti szeretet évében
Ft. Sándor Gábornak hívnak, görög katolikus pap vagyok, Felső Kaznacson. 6 gyermekes családban születtem és van egy leány ikertestvérem. Keresztény, vallásos, templomba járók a szüleim. Édesapám minden vasárnap, templomból hazajövet olvasta a Szentírást. Példáját én is követtem. Már gyermekkoromban megszületett bennem a vágy, hogy pap legyek.
Én Tamás apostolhoz hasonlítom magam. Nem hittem azokban a dolgokban, amiről előbb meg nem győződtem. Hetedikes voltam, amikor hallottam a sok csodáról, amelyeket Szent Antal tett. Én is kipróbáltam, hogy Szent Antal tud-e segíteni. Egy alkalommal behívták a szüleimet a Városházára, hogy vigyék be a születési bizonyítványokat. Véletlenül az én születési bizonyítványom ott maradt, anélkül, hogy észrevették volna. Az egész család kereste az okmányomat, de hiába. Ekkor azt mondtam magamban: lássuk, Szent Antal tényleg tud-e segíteni?
Kilenc napig böjtöltem Szent Antal tiszteletére! A böjt után se került meg a születési bizonyítványom. Feltettem a kérdést: vajon nem jól imádkoztam és böjtöltem vagy csak mese, amit Szent Antalról mondanak az emberek? Azután azt mondtam Szent Antalnak, ha nem is került meg a születési bizonyítványom én akkor is bízom benned. Akkor hallottam, hogy valaki kopog az ajtón. A városházáról jött egy alkalmazott és meghozta a születési bizonyítványomat. Örültem nagyon és elhittem, hogy mindazok az esetek, amelyeket hallottam Szent Antalról, azok igazak. Azóta szeretem Szent Antalt!
Azután elkezdtem járni a Nikula-i kolostorba, zarándokutakra. Eddig 25-ször voltam gyalog! Olvastam a Szűzanya csodáiról, a Nikula-i Szent képről, amely 24 napon keresztül könnyezett. IX Piusz pápa ezt a helyet Mária kegyhelynek nyilvánította. Megszerettem ezen zarándokutakon a Szűzanyát.
Mons. Hosszú László szentelt pappá és Felső Kaznacsra helyezett, mint plébánost. Külföldön és belföldön sok zarándokhelyen voltam. Örültem, amikor először találkoztam Csilik Atyával és Éva Asszonnyal. Számomra Nagyfalu is egy zarándokhely!!! Tavaly novembertől-márciusig, különösebb ok nélkül nem voltam Nagyfaluban. Ebben az időszakban volt egy álmom. Képzeljétek el, hogy az úttesten vagyok Szilágysomlyótól - Nagyfalu felé, az útelágazásban, amely a Szentháromság hegy felé vezet. Az út jobb oldalán Csilik Atya állt, bal oldalt Éva asszony. Egymásra néztek. Én az út közepén voltam és Tamás apostolként azon gondolkodtam menjek-e az atya és Éva asszony felé? Arra gondoltam, sok a dolgom, nincs időm, ezért tovább megyek. Ekkor láttam, hogy a Szűzanya volt előttem, karjában a kis Jézussal. A Szűzanya a következőket mondta: “Fiam, légy bátor, mert Én segítek neked!” Ezután közeledtem a Szűzanya felé. Ekkor Szűz Mária a kis Jézust az ölembe tette, mondva: “Nézd fiam, az Én Szent Fiamat felajánlom neked!” Akkor János Atya, Éva Asszony és sok ember elindult felém. Ez számomra jel volt, hogy nekem itt van a helyem!
2000-ben volt a kocsival egy frontális ütközésem. Csak annyit tudtam mondani: “Jézusom, irgalmazz nekem!” Megtapasztaltam, van értelme, a mindennapi felajánlásnak, amikor Jézus és Mária kezébe teszem magam és a családomat. Köszönöm az engesztelő közösségnek, hogy mindig szeretettel fogadnak. Én azt mondom nektek, akik igaztalan dolgokat állítanak erről a hegyről, közösségről… értük imádkozzunk.
Jelmondatom: “Jót akarok tenni azokkal is, akik rosszat tesznek nekem!”
III. Nagyfalu - előretekintés januárra
Közös imaszándékunk lesz: a vallások és a nemzetek közötti egységért, szeretetért, békességért fohászkodunk.
A Szentháromság Nevében megköszönjük az elmúlt évben végzett áldozatos engeszteléseteket. Isten fizessen meg nektek!!!
Boldog Karácsony-i ünnepeket és reményteljes Új évet kívánunk az engesztelő közösségünk nevében mindenkinek!
Tegyünk meg mindent, hogy a jövőben növekedjünk a konkrét felebaráti szeretetben!!!
Az engesztelő imaprogramok: 2007. január 5-6-7-én lesznek a Szentháromság hegyén!
Decemberi házi feladat:
“JÉZUSOM SEGITS, HOGY MINDENKIBEN, KÜLÖNÖSEN A SZERETTEIMBEN, TÉGED LÁSSALAK ÉS SZOLGÁLJALAK!”