2014. szeptember 25., csütörtök

Égi Édesanyánk 2014. szeptember 25-ei üzenetei Medjugorje-ből

Tegyetek tanúságot örömteli hitetekről!

"Drága gyermekek! Ma is arra hívlak benneteket, hogy olyanok legyetek, mint a csillagok, amelyek ragyogásukkal fényt és szépséget adnak másoknak, hogy örvendezzenek. Gyermekeim, legyetek ragyogás, szépség, öröm és béke, de különösen imádság mindazok számára, akik távol vannak szeretetemtől és Fiam, Jézus szeretetétől. Gyermekeim, a szívetekben lévő hit örömével tegyetek tanúságot örömteli hitetekről és imátokról és imádkozzatok a békéért, amely Isten drága ajándéka. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra."
(A Szűzanya 2014. szeptember 25-i üzenete)
A Boldogságos Szűz Mária üzeneteiben gyakran a mindennapi életből vett képekkel szól hozzánk, amelyek a természet, a nap, a gyümölcs, a virág, a víz, a forrás. Ezek a képek Isten utáni vágyaink és szükségleteink jelei. Jól tudjuk, hogy Jézus példabeszédeiben a lelki valóságot, Isten Országát a mindennapi életből vett képekkel hozta közel hallgatóihoz. A lelki valóságok láthatatlanok ugyan, de ez nem azt jelenti, hogy nem léteznek. A hitet, a szeretetet, a bizalmat, az igazságot, az igazságosságot, a becsületet nem látjuk testi érzékszerveinkkel, de vágyként és szükségletként éljük meg. Lelki valóságok nélkül lelkileg halottak lennénk, nem lenne élet bennünk.
Oly sok mindent kaptunk másoktól. Életünket Istentől kaptuk ugyan, de mások által. Mi sem lennénk mások nélkül. Istenhez is mások által jutunk el. Mi magunk is annyi fényt, hitet, tudást, szeretetet kaptunk másoktól. Arra vagyunk meghívva, hogy megvilágosítsuk mások útját, világosság, fény legyünk. Meg vagyunk hívva, hogy nyomot hagyjunk magunk után, amely másoknak majd az utat jelenti. A Szűzanya ebben az üzenetében különösen is arra hív bennünket, hogy világosság legyünk mások számára, amely által ők is felismerik majd az Úr szépségét.
Gyermekeim, tegyetek tanúságot örömteli hitetekről és imátokról – mondja ebben az üzenetében Szűz Mária. Tudjuk, hogy a Szűzanya élete nem volt könnyű, sem kellemes. Egész földi élete tele volt fájdalommal és szenvedéssel. Az angyali üdvözlettől kezdődik el keresztútja. Feltehetjük a kérdést önmagunknak: hogyan lehetséges az, hogy akinek élete tele van nehézséggel és bajjal azt kiáltja: Magasztalja lelkem az Urat! Szűz Mária megtehette ezt, mert egész élete, minden vigasztalása és életének értelme Isten volt. Az igazi öröm ellensége nem a szenvedés, hanem az önzés. Szomorú világ vesz bennünket körül. Ez a szomorúság a felszínes élvezeteket kereső önelégültségből és a kapzsi szívből születik, amelyből sivatag és ínség fakad.
Ferenc pápa az „Evangélium öröme” című apostoli buzdításában arról az örömről beszél, amely a Jézussal való találkozásból fakad. Csakis az lehet a bűntől, a szomorúságtól, a különböző lelki ürességektől és a magánytól szabad, aki találkozik Jézussal. Jézus Krisztussal mindig újjászületik az öröm. Jézusban van az öröm forrása. Csakis az, az ember lehet boldog, aki érzi azt, hogy Jézus elfogadta, megbocsátott neki és szereti őt. Az Úr tökéletlenségünk ellenére is szeretetét, közelségét, erejét és szavát kínálja nekünk, így adva értelmet életünknek.
„A szíved tudja, hogy az élet nem ugyanaz nélküle, tehát az, amit felfedeztél, az, ami segít élni és ami reményt ad neked, ez az, amit közölnöd kell másokkal.” (Az evangélium öröme 121)
Az Úr által ajándékozott örömből senki sincs kizárva. Erre az örömre hív bennünket Szűz Mária, aki édesanyai közelségével sok őt követő léleknek és szívnek megvilágítja és mutatja az utat.

Imádság
Szűz Mária, Te, aki hittel fogadtad el az élet Igéjét, Te, aki a Szentlélek jegyese vagy, könyörögj ki számunkra nyitott szívet, hogy minden nap kimondhassuk „igenünket” az Úrnak. Szűz Mária, aki Hajnalcsillag vagy, ne szűnj meg, megvilágosítani Jézushoz vezető utunkat, mert egyedül Ő tud igazi békét és örömet ajándékozni számunkra. Hálát adunk neked azért a sok-sok lélekért és szívért, aki jelenéseid, üzeneteid és közelséged által találta meg a Jézushoz vezető utat.
Szűz Mária, könyörögd ki számunkra ma is Fiadnál azt, amink nincs, de szükségünk lenne rá, úgy, ahogyan ezt a galileai Kánában tetted. Szeretnénk meghallani és megtenni mindazt, amit Fiad mond, hogy ezáltal megízlelhessük az élet igazi örömét. Ámen.

fra Ljubo Kurtović
fordította: Sarnyai Andrea

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek – ‘The Warning’

Az Élő Isten Képmására teremtett ember szépsége leírhatatlan

2014. szeptember 24. szerda, 15:05
Drága szeretett leányom, ahogy Isten annak idején kiválasztotta Szeretett Édesanyámat, hogy a Messiás Eljövetelének előhírnöke legyen, éppen úgy Ő most szintén arra hívatott, hogy felkészítse az emberiséget Második Eljövetelemre.
Ő a Mennyország legmagasabb Hierarchiájába emeltetett, és Örök Atyám nagy hatalmat adott neki. Ennek ellenére ő éppolyan hű és alázatos szolgálója maradt Istennek, mint egykor volt, amilyen most, és amilyen mindig is lesz. Ő segít Neki Tervében, hogy az embert a tökéletesség állapotára emelje, amilyennek lennie kellett volna.
Az Élő Isten Képmására teremtett ember szépsége leírhatatlan. Nincs az a férfi, nő vagy gyerek ezen a földön, aki felérne azzal a szépséggel, amit Isten akkor teremtett, amikor életet adott Ádámnak és Évának. A bűn volt a bukásuk, Lucifer pedig az ellenségük. Aztán ez a tökéletes állapot megsemmisült. Az ember, megpecsételve a bűntől, soha nem fogja visszanyerni ezt a tökéletes állapotot addig, amíg a kígyó és mindazok, akik őt imádják, nem lesznek száműzve. Amíg az a nap el nem érkezik, az emberi test és lélek szépsége a homályban marad.
Az ember Isten legnagyobb szerelme. Az angyalok az Ő szolgái, és ezért nekik is szeretettel kell lenniük Isten Teremtményei iránt. Isten Családja iránti Szeretete helyettesíti mindazt, amit megteremtett, és Ő nem fog nyugodni addig, amíg vissza nem szerzi gyermekei lelkét. Isten sok szenvedést, megaláztatást és tragédiát enged meg, és ezek mindegyikét annak gyűlölete okozza, akit Ő a legnagyobb tiszteletben tartott: az egykori Lucifer Arkangyal, aki végül Sátánná vált. Bukása, mely féltékenységének, büszkeségének és önszeretetének volt köszönhető, elképesztő nagy fájdalmat okozott Atyámnak. És ma ugyanúgy, mint a múltban, hasonlóan viselkedik.
Atyám hűséges angyalai, szentjei és szeretett Édesanyám egy olyan köteléket hoztak létre, amelyet nem lehet többé megbontani. Atyám bármit is parancsol, az Ő Elit Hierarchiája végrehajtja azt. Ő nem kérdőjelezhető meg soha. Bármi is legyen az, amire Atyám vágyik, az a helyes és leghatásosabb út. Ez az a mód, mely által meg lehet menteni az emberiséget a gonosz átkától. Ez az Ő előjoga. Senki sem merné Őt bármikor is megkérdőjelezni. Az Ő Végső Tervében, az utolsó szakaszban, amelyben Üdvösségtervét beteljesíti, többféle módon fog közbelépni.
Édesanyám megnevezése „az Üdvösség Anyja” az utolsó név, amelyet Örök Atyám, a Legmagasságosabb Isten adott neki, nem a véletlen műve. Ő azért lett küldve, hogy figyelmeztesse és felkészítse a világot a gonosznak az emberiség ellen vívott végső támadására. Ez a feladat neki adatott, és Én arra kérlek benneteket, hogy fogadjátok ezt el, és válaszoljatok neki minden alkalommal, amikor imára hív meg benneteket.
A Szentháromság sok Áldásban fogja részesíteni mindazokat, akik válaszolnak a Mennynek erre az utolsó Küldetésére– az Üdvösség Küldetésére. Legyetek hálásak azért, hogy a szeretet és a szív jóságának köszönhetően az emberiség ilyen nagy kegyekben részesült.
Szeretett Jézusotok