Az AsiaNews.com (december 3.), amely de facto a CIA propagandakiadványa, az abortusz és a fogamzásgátlás korlátozása és a család támogatása miatt támadja Iránt.

Az AsiaNews.com lapot a római székhelyű Pápai Külmissziós Intézet (PIME) készíti. A szocialista gyermek- és családgyűlölők stílusában azt írja, hogy az új normákat az "ultrakonzervatív" Raisi elnök akarja, hogy "irányítás alatt tartsa a nőket és a családi életet".

A weboldal azt kifogásolja, hogy Raisi "el akarja tüntetni a (erkölcstelen) fogamzásgátláshoz és a (gyilkos) abortuszhoz való szabad hozzáférés éveit", és "ENSZ-szakértőket" idéz, akik az előremutató törvényt "a nők emberi jogainak durva megsértéseként" rágalmazzák - mintha a gyermekgyilkosság bárkinek is joga lenne.

Iránban a legalacsonyabb a termékenységi ráta a Közel-Keleten, ahol az elmúlt négy évben 25%-kal csökkent a születési ráta, és jelenleg drámai 1,7 gyermek jut egy anyára.

Az Iráni Iszlám Köztársaság alapítója, Ruholláh Homeini (+1989) arra ösztönözte a családokat, hogy csak egy vagy két gyermeket vállaljanak, ellenezte a kiskorúak terhességét, és ingyenes fogamzásgátlást vagy vazektómiát biztosított.

https://gloria.tv/post/owv6AX8f1AbS6r8vv1XVwKcTG