Észak-Írország eddig tudta: a várandósság során két életről van szó. Egy emberséges társadalomban sem az anyát, sem a születendő gyermeket nem hagyhatjuk magára.



Megdöbbentő módon parlamenti képviselők a londoni Westminster-palotából úgy döntöttek, hogy bevezetik Európa legextrémebb abortusztörvényét Észak-Írországban. Hihetetlen fejlemény, hogy az írek nemzeti pártja (Sinn Féin) támogatja ezt a közvetlenül Londonból érkező radikális változtatást, amely szembemegy mindazzal, amiért korábban kiálltak.


Az új törvény ajtót nyit a következő borzalmak előtt:



  • Korlátok nélküli abortusz lehetősége a várandósság 28. hetéig (7. hónap).
    Nem lesz jogszabály a 28. hét előttre vonatkozóan. A 28. héten megszülető gyermekek nagyon nagy eséllyel túlélnék a megszületést!
    Észak-Írország ezzel Európa fővárosává válhat a késői abortuszok tekintetében.
  • Diszkrimináción alapuló abortuszok: a nyúlszájjal, lábdeformációval, Down-szindrómával vagy más betegséggel, illetve fogyatékossággal érkező születendő gyermekek abortálása.

    A rendelkezésre álló legfrissebb adatok szerint a születés előtt Donw-szindrómával diagnosztizált magzatok 90%-át vetették el Angliában és Walesben.

    Az észak-írek ezzel szemben pozitívan állnak a Down-szindrómás gyermekekhez. Észak-Írországban az Egészségügyi Minisztérium legfrissebb adatai szerint, amíg 52 gyermek született meg Down-szindrómával, csupán egy észak-ír magzatot abortáltak Angliában vagy Walesben. Tehát látjuk, hogy az észak-ír emberek még megbecsülik fogyatékos embertársaikat, és nem szabadulnak meg tőlük kegyetlen eszközökkel születésük előtt. A radikális abortusztörvény viszont alapvetően fogja megváltoztatni ott is a fogyatékos emberekhez való alapvető hozzáállást. Erről beszélt egy fogyatékos brit parlamenti képviselő a Lordok Házában.
  • Nemi alapú abortuszok: a neme (leggyakrabban azért, mert lány) miatt abortálnak egy születendő gyermeket.
  • Ikerabortuszok: ahol gyakran a szülők választják ki, hogy az ikerpár melyik tagja éljen, és melyiket abortálják.
  • Fájdalomcsillapítás nélküli abortusz: nem lesz rendelkezés arról, hogy fájdalomcsillapítót kapjanak az abortusz során a már fájdalmat érző magzatok.
  • Abortálni kívánt, de élve született kisbabák magukra hagyása orvosi támogatás nélkül.

    A késői abortuszok során történő élve születés gyakoribb, mint gondolnánk. Az ausztráliai Victoriában, ahol hasonló szélsőséges abortusztörvény létezik, egy hivatalos vizsgálat szerint szerint, 2011-ben 40 abortusz végződött élve születéssel. Victoria népessége 5,5 millió fő.
  • Tizenöt év alatti lányok a szülők tudta és beleegyezése nélkül mehetnek abortuszra.
  • Nem lesz jogi korlátozás arra, hogy az abortuszt orvosi végzettségű személy hajthatja csak végre.
  • Nem lesz jogi korlátozás arra sem, hogy hol lehet csak abortuszt végezni. (Akár iskolákban, vagy más országokban bevett mozgó abortuszklinikákon is elvégezhetik az abortuszt.)


A törvénymódosítás amellett, hogy a legfiatalabb életek minél szabadabb kioltására irányul, veszélyeztetni a nők életét is.



Az Észak-Írországra kívülről importált radikális abortusztörvényt meg lehet még állítani. Ehhez elég lenne egy politikai párt, a Sinn Féin fellépése. Csak meg kell egyezniük, hogy holnap, október 21-én összehívják a Stormont, az észak-ír parlamentet, és így ezt az extrém abortusztörvényt nem fogják tudni Észak-Írországra Londonból kiszabni. (Ameddig az észak-ír pártok nem tudnak maguk között megyegezni, addig Westminster irányít.) Sajnos jelenleg úgy tűnik, hogy a Sinn Féin pártnak nincs szándékában összehívni a közgyűlést, és nem szólalnak fel az ír gyermekeket, családokat, illetve az ír nemzetet közvetlenül sújtó törvényváltoztatással szemben.




Kérjük, írja alá a petíciót, és kérje a Sinn Féin pártot, és annak észak-írországi vezetőjét, Michelle O'Neillt, hogy hívják össze újra az észak-ír parlamentet október 21-én.



Ami még fontosabb, hogy imádkozzunk az életért, imádkozzunk, hogy az észak-ír Sinn Féin párt tagjai megállítsák ezt a radikális életellenes kísérletet, melyet országukra akarnak szabni.



A javasolt változtatásokról többet megtudhatunk angol nyelven az alábbi oldalakon keresztül:

Keresztes Imahadjárat 32. imája Ima az Abortusz megállítására Írországban.



Nyomtatóbarát változat
Ó, Üdvösség Anyja, imádkozz írországi gyermekeidért, hogy az abortusz gonosz cselekedete, melyet rájuk erőltetnek, meg legyen akadályozva.
Védd meg ezt a szent nemzetet attól, hogy mélyebbre süllyedjen a kétségbeesés sötétségében, mely beborítja országukat.
Szabadíts meg őket a Gonosztól, aki el akarja pusztítani a meg nem született gyermekeidet.
Imádkozz, hogy a vezetőknek legyen elég bátorságuk azokra hallgatni, akik szeretik Fiadat, hogy majd ők is kövessék Urunk, Jézus Krisztus Tanításait.
Ámen.