2013. november 15., péntek

Ezer éves keresztény kórház Jeruzsálemben

A izraeli műemléki hatóság honlapja a napokban számolt be arról, hogy mintegy ezer éves, a keresztes időkből (1099-1291) fennmaradt kórházat tártak fel a nevezett városrészben. Az épület a keresztény negyed közepén található és a muzulmán Wakf (vallási alapítvány) tulajdonában van.
Az épület, aminek eddig csak egy kis része került feltárásra, 15 dunámon (kb 15.000 négyzetméter) fekszik. Tulajdonképpen egyetlen óriási teremről van szó, amit kereszt alakú boltívek tartanak és osztanak fel kisebb egységekre. A sok latin nyelvű szövegből kiderült, hogy az épületben olyan kórház működött, amely felépítésében alig tér el a mai, modern kórházaktól. Már az alapterület nagysága is beszédes, de ennél is többet mond az, hogy egyidejűleg 2000 beteg ápolását voltak képesek ellátni.
Forrás: Google
A kórházat a johannita lovagrend építette és működtette. A johanniták, vagy ispotályosok (ma Máltai Lovagrend) szerzetes lovagrend volt, amely a beteg zarándokok ápolását vállalta magára, emellett – harcok idején – a keresztes hadak elit egységét alkotta.
A általuk alapított, kórházban különböző “osztályok”-at alakítottak ki – ahogy azt a betegségek, illetve a betegek állapota megkövetelte – hasonlóan a mai kórházak kialakításához. Férfiak és nők gyógyítását egyaránt végezték, a vallási hovatartozás sem számított kizáró oknak. Annyira nem hogy a zsidó betegek részére kóser ételről is gondoskodtak.
A kórház felállításában és működtetésében az itt élő arabok is részt vettek, köztük nem egy orvos is.
A kórházi funkción túl, az épületben árvaház is üzemelt, az itt felnövekvők felnőtt korukban többnyire a rend tagjai lettek.
A keresztesek bukása után Szalah-a-Din (Szaladin) – akinek palotája a közelben volt – a harcok során megsérült épületet rendbe hozatta és tíz ispotályosnak engedélyezte, hogy az épületben maradjon és ápolja Jeruzsálem lakosságát.
1457-ben az épület nagy része földrengés áldozata lett, a megmaradt épületrészt a középkorban istállónak használták.Ez utóbbira utal, hogy az ásatások során ló -és tevecsontokat, valamint nagy mennyiségű fém karika és lánc-maradványt tártak fel.
Az ottomán birodalom idején az épület egy részét valamelyest helyreállították és ebben az időben létesült ott az egészen a 2000-es évek elejéig működő zöldség -és gyümölcspiac. A piac megszűnése óta az épület üresen áll.
Nemrég egy vállalkozó cég azzal az ötlettel állt elő, hogy a területen vendéglőt kíván nyitni. A munkálatok megkezdése előtt szükségük volt a műemlékvédelmi hatóság vizsgálataira, mivel terveik szerint a feltárt épületrész beépülne a vendéglőbe, mely az elképzelések szerint még az idén megnyílik a nagyközönség számára.
Forrás: leharblog

A hamis proféta az 50 legtekintélyesebb "zsidó" személy sorában...

Bár tévedésnek tűnik, mégsem az. Ferenc pápát valóban az 50 legnagyobb hatású zsidó származású ember közé sorolták az Egyesült Államokban - tájékoztat a RomeReports. A listát egy amerikai napilap, a Jewish Daily Forward adta közre. Az 50 jelölt közül kettőnek nem feltétlenül kell zsidó származásúnak lennie: elég, ha tisztelik és ismerik a zsidó kultúrát. Köztudott, hogy Ferenc pápa egyik legjobb barátja Abraham Skorka, argentin rabbi. Sőt: egy TV-műsort is vezettek együtt Buenos Airesben, melynek a vallások közti párbeszéd állt a középpontjában. Közös könyvük On Heaven and Earth (A mennyben és a földön) címmel jelent meg. Ferenc pápa határozottan felszólalt az antiszemitizmus ellen, és 2014-re tervezett szentföldi útjának egyik célja éppen a két vallás közötti feszültségek elsimítása. A listán 13 kategóriában - többek között vallásiban - lehetett jelöltet állítani, de Ferenc pápa nem oda került be: a Plus kategóriát két, nem zsidó származású személynek tartják fenn, ahova a pápa mellett Angelina Jolie-t is jelölték.

Why is Pope Francis listed among the top 50 most influential Jews?
romereports.com/Magyar Kurír
(vn)
Magyar Kurír

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Oly módon lesz a hitük próbára téve, ahogyan eddig még soha


2013. november 14. csütörtök, 12:00
Drága szeretett leányom, Isten Fénye leragyog minden gyermekére, akik egységben vannak Velem, Jézus Krisztussal, ebben az időben. Mindazok a Keresztények a világon, akik Igémből élnek, akik eszik az Én Testemet és isszák az Én Véremet, a Belém vetett hitük miatt olyan lelki szenvedést fognak megtapasztalni, mint senki más. Utalok itt mindazokra a Keresztényekre, akik az Igazságból élnek, akik úgy viselkednek, ahogyan Én azt tanítottam nekik, és akik szóról szóra követik Tanításaimat.
Mindazok, beleértve azokat is, akik még soha nem hallottak ezekről a világnak adott Üzeneteimről, hamarosan meg fogják érteni, hogy mit jelent Bennem, és Velem élni.
Oly módon lesz a hitük próbára téve, ahogyan eddig még soha, és sajnos sokan nem lesznek képesek ellenállni a nyomásnak, amellyel meg kell küzdeniük a velük szemben tanúsított gyűlölet miatt. Ők minden tőlük telhetőt meg fognak tenni, hogy hűek maradjanak az Evangéliumokhoz, de emiatt szörnyű gyűlöletet fognak magukra vonni, és hazugnak fogják nevezni őket. Már nincs olyan messze, amikor mindazokat a Keresztényeket, akik dacosan hirdetik Igémet, azzal fogják vádolni, hogy jobboldali zsarnokok, miközben a valódi bűnösök azok lesznek, akik sértéseket szórnak rájuk.
Arra biztatlak benneteket, hogy maradjatok csendben, és soha ne válaszoljatok a zsarnokoknak, akik megpróbálják tönkretenni a hiteteket és az Irántam való szereteteteket. Azoknak, akik majd mérget köpnek rátok, és rátok ordítanak, szükségük van az imáitokra és megbocsátásotokra. Imádkozván ezekért a lelkekért, meg fogjátok semmisíteni a Sátán befolyását, és ennél fogva nehezére fog esni, hogy rátok szabadítsa a haragját.
Imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok mindazokért, akiket sakkfiguraként fognak felhasználni abban az elkeseredett harcban, amellyel földi Egyházamat akarják lerombolni. Kérlek, imádkozzátok a Keresztes Imahadjárat ezen imáját, hogy tudjatok ellenállni a vallási üldöztetésnek.
A keresztes Imahadjárat 126. imája: Hogy ellenálljunk a vallási üldöztetésnek
Drága Jézus, segíts nekem, hogy ellenálljak mindenféle üldöztetésnek, amelyet a Te Szent Nevedben tesznek.
Segíts azoknak, akik tévesen azt hiszik, hogy ez által a Te Munkádról tesznek tanúbizonyosságot.
Nyisd meg mindazok szemét, akik abba a kísértésbe eshetnek, hogy gonosz tetteik, cselekedeteik és gesztusaik által másokat elpusztítsanak.
Védj meg engem Isten ellenségeitől, akik fel fognak emelkedni, hogy megpróbálják elhallgattatni Szavadat, és akik megpróbálnak száműzni Téged.
Segíts nekem, hogy megbocsássak azoknak, akik elárulnak Téged, és add meg nekem azt a Kegyelmet, hogy továbbra is sziklaszilárd maradjak az Irántad való szeretetemben.
Segíts nekem azt az Igazságot élnem, amelyet Te nekünk tanítottál, és hogy Védelmed alatt maradjak, mindörökké. Ámen.
Menjetek mindnyájan, akik igazán szerettek Engem, és kövessétek mindazt, amit tanítottam nektek. Szeressétek egymást úgy, ahogyan azt Én mondtam nektek. Ne mutassatok gyűlöletet soha mások iránt. Ehelyett imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket. Mutassatok szeretetet, amikor gyűlöletet mutatnak nektek, mert ez lesz a ti fegyveretek a gonosz hatalma ellen.
Jézusotok