Ez az idővonala a Máltai Lovagrenden belül történt eseményeknek (cf. OnePeterFive.com, július 14)

2016. december
Matthew Festing nagymester elküldi a német Albrecht von Boeselager nagykancellárt, amiért óvszereket osztott. Boeselager fellebbezést indít Parolin bíboros felé.

2017. január
Ferenc pápa megparancsolja Festing atya lemondását, lecseréli Burke bíborost Becciu bíborossal, és visszahelyezi Boeselagert, aki megszilárdítja hatalmát.

2018. május
Giacomo Dalla Torre az új báb nagymester. Boeselager egy rendkívüli általános megbeszélést akar, hogy a cölibátust esketett lovagok szavazati jogát és hatalmát megcsorbítsa.

2019. június
A rend új kormányának a választása egy német győzelemhez vezet: a 18 tag közül 17 a német párthoz tartozik.

2020. április
Visszaesés Boeselager számára: Dalla Torre meghal. Április 28-án a kritikus állapotban lévő Dalla Torre időt kerít arra, hogy megidézze a rendkívüli általános megbeszélést. Della Torre halála után Boeselager akarja tartani a megbeszélést a nagymester nélkül, ami szabályba ütközik. Becciu bíboros nem ért egyet. Boeselager ismét Parolin bíboroshoz fordul, hogy felülírja vagy elrendezze Becciu bíborost. Parolin nem hajlandó végrehajtani azt, amit 2017-ben tett.

Július 6.
A Rend Észak-Amerikai Egyesület elnökei úgy érzik, hogy a német párt kihagyja őket, ezért Becciu bíborosnak írnak egy levelet, amiben ragaszkodnak ahhoz, hogy új nagymestert kell kinevezni a megbeszélés előtt.

július 10.
A német Lobkowicz herceg ragaszkodik a német "reform" tervekhez.

július 11.
A német párt veszít. Della Torre halálos ágyi megbeszélését megszakítják. A nagymester kinevezését november 7-re rakták. Az új nagymesteri pozíció iránti harc elkezdődött.

https://gloria.tv/post/84TQEEvxAfYi3udXzBsywuo3N