2024. július 28., vasárnap

Ötkarikás életünk

 

Sokat gondolkoztam, hogy hasznos lenne-e bárkinek, ha időnként írnék a mindennapi, vagy jobban mondva nem mindennapi élet kérdéseiről. Például kinek segítene, ha sokezredikként megírnám a véleményem az olimpia megnyitóünnepségéről? Akinek tetszett, biztos nem lenne kíváncsi egy keresztény meglátásaira, akinek pedig nem, annak nyilván nem lenne sok újdonság a mondanivalómban.

Sejtésemet az Úr is megerősítette.

Sok keresztény kommentátor több időt tölt azzal, hogy kifejtse, amiben nem hisz, mint annak átadásával, amiben hisz. Időt nem kímélve próbálnak meggyőzni, hogy mi nem vonatkozik ránk a Bibliából. Mi az, ami a 2000 évvel ezelőtt élőknek szólt, mi az, ami majd 1000 év múlva lesz esedékes és mi az, ami kizárólag tizenkét emberre vonatkozott. Milyen csodálatos lenne, ha mindenki azzal lenne elfoglalva, hogy magára vonatkoztassa mindazt, amit az Igében olvasunk!

Másodsorban pedig a szemünk előtt folyó események tényleg nem igényelnek túl sok kommentárt. Nincs azzal semmi gond, ha egymás között megbeszéljük, hogy mi a véleményünk, de kék zeuszok és szakállas bohócok véleményezésével nem fogunk senkit Jézushoz vezetni. Számomra ez az egész cirkusz egyébként egyre szánalmasabb. Tényleg egy óvodai homokozó szintjén mozog, amit művelnek, azzal a különbséggel, hogy az óvodások nagy része felnőtt korára remélhetőleg kinövi ezt a taktikát és nem gúnnyal próbál majd előre jutni. Az ördög tényleg nagyon kétségbeesett lehet.

És ha már az óvodánál tartunk, kisgyerekes anyukaként hamar megtanultam, hogy mi a legegyszerűbb módszer arra, hogy elvonjam kétéves lányom figyelmét a nagytesók plafonig érő Lego-tornyáról, ráadásul a taktikát a lányomnál nem sokkal idősebb testvérek is pillanatok alatt elsajátították. Ahelyett, hogy félpercenként rászóltunk volna, vagy erővel megpróbáltuk volna távoltartani az áhított építménytől, a kezébe nyomtunk egy másik Lego-művet és elmagyaráztuk neki, hogy az övé sokkal menőbb, mert piros, forog és virágos minta is van az oldalán. A toronyra rá se hederített ezután.

Kit fog érdekelni egy kék zeusznak maszkírozott öregember vagy egy szoknyás férfi, netán egy súlyosan elhízott nő, amikor megtudja, hogy egy napon angyalok fölött ítélkezünk majd?Korinthusbeliekhez írt levél 6:3 Kit fog érdekelni egy koszos főváros, amikor megtudja, hogy Isten városában élhet és aranyozott utcákon járhat? Jelenések 21:21

Ne hagyjuk, hogy lehúzzanak a csatornába, inkább mutassuk meg a világnak, hogy aki Istent választja, olyan életet választ, amiben nem lesznek csatornák, mert nem lesz szenny, amit el kellene vezetni. Nemcsak csatornák nem lesznek, de nem lesz halál, gyász, kiáltás és fájdalom sem.Jelenések 21:4-5 Mert az elsők elmúlnak és Isten újjáteremt mindent és akkor nemcsak az öltözködéssel kompenzáló bohócokra nem fogunk emlékezni, de eljön a nap, amikor a Cote d’Azur és Laguna Beach is csak egy régmúlt emlék lesz, ahová valamikor régen a halandók jártak, akik talán azt sem tudták, hogy az élet folyójáhozJelenések 22:1 is mehettek volna a sós tenger helyett.


Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát.

Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. – Zsidók 12:1-2

https://idokjelei.hu/2024/07/otkarikas-eletunk/

Msgr. Carlo Maria Viganò: Vade retro Satana [Takarodj mögém, Sátán]

 

Áramszünet Párizsban - de nem a Szent Szív bazilikában

Szombat este Párizsban folyamatos esőzések és áramkimaradások voltak több kerületben. Egy nappal korábban Párizs adott otthont a 2024-es olimpiai játékok istenkáromló, a kereszténységet kigúnyoló megnyitóünnepségének.

Nyilatkozat a a párizsi olimpiai játékok szentségtörései és botrányai után

A párizsi olimpiai játékok nyitóünnepsége csak a legutóbbi, a nyugati országokat túszul ejtő antikrisztusi elit által Isten, a katolikus vallás és a természetes erkölcs elleni aljas támadások hosszú sorában. Nem kevésbé elborzasztó jeleneteket láttunk már a 2012-es londoni olimpián, a Gotthard-alagút 2016-os avatásán és a 2022-es Nemzetközösségi Játékokon, pokoli alakokkal, kecskékkel és félelmetes állatokkal. Az ezeket az ünnepségeket szervező elit nemcsak a blaszfémiához és a legocsmányabb erkölcstelenségek obszcén bemutatásához követeli a jogot, hanem még ezek néma elfogadását is a katolikusok és a tisztességes emberek részéről, akik kénytelenek elszenvedni azt a gyalázatot, hogy hitük legszentebb szimbólumait és a természetjog alapjait meggyalázzák.

Tanúi lehettünk egy disztópikus macabre táncnak, melyben az Apokalipszis lovasainak hologramjai váltották egymást egy duci kék Dionüsziusszal, akit különböző étfogások harangja alatt szolgáltak fel; az LMBTQ+ Utolsó vacsora paródiájának, egy lefejezett Marie Antoinette trágár előadásnak, amely a francia forradalom borzalmait ünnepelve a Ça ira-t énekelte; szakállas transzvesztiták és nőies táncosok balettjének, melyeket szánalmas pantomiménekesek kísértek. Ebben a provokatív látványosságban a Sátán nem tud mást tenni, mint hogy tönkreteszi Isten teremtő tökéletességét, és minden hamisítvány irigy szerzőjeként mutatja meg magát. A Sátán semmit sem teremt: csak mindent tönkretesz. Nem feltalál: csak babrál. Követői sem különböznek tőle: megalázzák a nők nőiességét, hogy eltöröljék a Szűzanyára emlékeztető anyaságot; kiherélik a férfiak férfiasságát, hogy letépjék róla Isten apaságának képét; megrontják a kicsinyeket, hogy megöljék bennük az ártatlanságot, és a legnyomorultabb wokeizmus áldozataivá tegyék őket.

Az olimpiai játékok nyitóünnepségei botrányt okoztak, nemcsak a csúf és az obszcén arrogáns bemutatása miatt, hanem a jó és a gonosz pokoli felforgatása miatt, az őrült igény miatt, hogy mindent, még a legszentebbet is káromolni és megszentségteleníteni lehessen a halál, a csúfság és a hazugság ideológiájának nevében, amely szembeszegül Krisztussal és botrányt okoz azoknak, akik őt Úrnak és Istennek ismerik el. Nem véletlen, hogy aki ezt a felháborító karnevált szponzorálja, az a Világgazdasági Fórum egyik küldöttje, Emanuel Macron, aki büntetlenül egy transzvesztitát nevez a saját feleségének, ahogy Barack Obamát is egy parókás, izmos férfi kíséri. Ez a misztifikáció, a hamisság, a totemként felállított fikció uralma, amelyben az ember éppen azért torzul el, mert Isten képére és hasonlatosságára teremtetett.

A tolerancia nem lehet alibi a keresztény társadalom szisztematikus lerombolásához, egy olyan társadalomhoz, amellyel becsületes és eddig hallgatag emberek milliárdjai azonosítják magukat. Ennek a kicselezésnek véget kell vetni! Nem annyira és nem csak azért kell véget vetni neki, mert sérti a hívők érzékenységét, hanem mert sérti Isten felségét. A Sátán nem rendelkezik Isten jogaival, a gonosz nem helyezhető egy szintre a Jóval, és a hazugság nem tehető egyenlővé az Igazsággal. Erre épül civilizációnk, egy olyan civilizáció, amelyet egyesek egy romokban heverő világ fizikai és erkölcsi romjai alá szeretnének temetni.

Világossá kell tenni, hogy a hívők és a polgárok türelme és türelme elfogyott, hogy nem a „sajnálkozás” ideje jött el, hanem a cselekvésé, még akkor is és különösen akkor, ha a polgári és vallási hatalom bűnrészes az árulásban.

Ezért szükséges, hogy a keresztények világszerte konkrét akciókat szervezzenek, mindenekelőtt az olimpiai játékok és minden szponzoruk bojkottjával. Ugyanígy szükséges, hogy a globalizmusnak nem engedelmeskedő vállalatok visszavonják szponzori szerződéseiket, és hogy a delegációk és az egyes sportolók kivonuljanak a játékokról, melyeket a legrosszabb védnökség alatt nyitottak meg. El kell várnunk és követelnünk, hogy a felelősöket, akik felelősek ezért a tűrhetetlen zaklatásért, vonják felelősségre tetteikért, valamint az eseményt kísérő korrupcióért. Végül pedig a homoszexuális díszlettervezőnek, aki ezt az istenkáromló és közönséges látványosságot megszülte, vissza kell fizetnie azt a díjat, amelyet Macroniadész a francia adófizetőktől kért.

Arra kérem a katolikusokat, hogy imával, böjtöléssel és vezekléssel tegyenek jóvátételt a mi Urunk Jézus Krisztus és szent vallásunk ellen elkövetett gyalázatért. És a jóknak a Magasságos Trónja elé való bizakodó fordulása ne szakadjon el a lelkiismeretek általános ébredésétől, hogy a királyok Királya ismét uralkodhasson a nemzetek, a társadalmak, a családok és az Egyház felett.

+ Carlo Maria Viganò, érsek
2024. július 28.
Pünkösd utáni 10. vasárnap
Forrás angol nyelven

MEDJUGORJE,TŰZ A KIZEVACON! HÁLA A GONDVISELŐ ISTENNEK, A SZŰZANYÁNAK, AZ IMÁKNAK,A TŰZOLTÓK ÁLDOZATOS MUNKÁJÁNAK, A TÜZET ELOLTOTTÁK