Áramszünet Párizsban - de nem a Szent Szív bazilikában

Szombat este Párizsban folyamatos esőzések és áramkimaradások voltak több kerületben. Egy nappal korábban Párizs adott otthont a 2024-es olimpiai játékok istenkáromló, a kereszténységet kigúnyoló megnyitóünnepségének.

Nyilatkozat a a párizsi olimpiai játékok szentségtörései és botrányai után

A párizsi olimpiai játékok nyitóünnepsége csak a legutóbbi, a nyugati országokat túszul ejtő antikrisztusi elit által Isten, a katolikus vallás és a természetes erkölcs elleni aljas támadások hosszú sorában. Nem kevésbé elborzasztó jeleneteket láttunk már a 2012-es londoni olimpián, a Gotthard-alagút 2016-os avatásán és a 2022-es Nemzetközösségi Játékokon, pokoli alakokkal, kecskékkel és félelmetes állatokkal. Az ezeket az ünnepségeket szervező elit nemcsak a blaszfémiához és a legocsmányabb erkölcstelenségek obszcén bemutatásához követeli a jogot, hanem még ezek néma elfogadását is a katolikusok és a tisztességes emberek részéről, akik kénytelenek elszenvedni azt a gyalázatot, hogy hitük legszentebb szimbólumait és a természetjog alapjait meggyalázzák.

Tanúi lehettünk egy disztópikus macabre táncnak, melyben az Apokalipszis lovasainak hologramjai váltották egymást egy duci kék Dionüsziusszal, akit különböző étfogások harangja alatt szolgáltak fel; az LMBTQ+ Utolsó vacsora paródiájának, egy lefejezett Marie Antoinette trágár előadásnak, amely a francia forradalom borzalmait ünnepelve a Ça ira-t énekelte; szakállas transzvesztiták és nőies táncosok balettjének, melyeket szánalmas pantomiménekesek kísértek. Ebben a provokatív látványosságban a Sátán nem tud mást tenni, mint hogy tönkreteszi Isten teremtő tökéletességét, és minden hamisítvány irigy szerzőjeként mutatja meg magát. A Sátán semmit sem teremt: csak mindent tönkretesz. Nem feltalál: csak babrál. Követői sem különböznek tőle: megalázzák a nők nőiességét, hogy eltöröljék a Szűzanyára emlékeztető anyaságot; kiherélik a férfiak férfiasságát, hogy letépjék róla Isten apaságának képét; megrontják a kicsinyeket, hogy megöljék bennük az ártatlanságot, és a legnyomorultabb wokeizmus áldozataivá tegyék őket.

Az olimpiai játékok nyitóünnepségei botrányt okoztak, nemcsak a csúf és az obszcén arrogáns bemutatása miatt, hanem a jó és a gonosz pokoli felforgatása miatt, az őrült igény miatt, hogy mindent, még a legszentebbet is káromolni és megszentségteleníteni lehessen a halál, a csúfság és a hazugság ideológiájának nevében, amely szembeszegül Krisztussal és botrányt okoz azoknak, akik őt Úrnak és Istennek ismerik el. Nem véletlen, hogy aki ezt a felháborító karnevált szponzorálja, az a Világgazdasági Fórum egyik küldöttje, Emanuel Macron, aki büntetlenül egy transzvesztitát nevez a saját feleségének, ahogy Barack Obamát is egy parókás, izmos férfi kíséri. Ez a misztifikáció, a hamisság, a totemként felállított fikció uralma, amelyben az ember éppen azért torzul el, mert Isten képére és hasonlatosságára teremtetett.

A tolerancia nem lehet alibi a keresztény társadalom szisztematikus lerombolásához, egy olyan társadalomhoz, amellyel becsületes és eddig hallgatag emberek milliárdjai azonosítják magukat. Ennek a kicselezésnek véget kell vetni! Nem annyira és nem csak azért kell véget vetni neki, mert sérti a hívők érzékenységét, hanem mert sérti Isten felségét. A Sátán nem rendelkezik Isten jogaival, a gonosz nem helyezhető egy szintre a Jóval, és a hazugság nem tehető egyenlővé az Igazsággal. Erre épül civilizációnk, egy olyan civilizáció, amelyet egyesek egy romokban heverő világ fizikai és erkölcsi romjai alá szeretnének temetni.

Világossá kell tenni, hogy a hívők és a polgárok türelme és türelme elfogyott, hogy nem a „sajnálkozás” ideje jött el, hanem a cselekvésé, még akkor is és különösen akkor, ha a polgári és vallási hatalom bűnrészes az árulásban.

Ezért szükséges, hogy a keresztények világszerte konkrét akciókat szervezzenek, mindenekelőtt az olimpiai játékok és minden szponzoruk bojkottjával. Ugyanígy szükséges, hogy a globalizmusnak nem engedelmeskedő vállalatok visszavonják szponzori szerződéseiket, és hogy a delegációk és az egyes sportolók kivonuljanak a játékokról, melyeket a legrosszabb védnökség alatt nyitottak meg. El kell várnunk és követelnünk, hogy a felelősöket, akik felelősek ezért a tűrhetetlen zaklatásért, vonják felelősségre tetteikért, valamint az eseményt kísérő korrupcióért. Végül pedig a homoszexuális díszlettervezőnek, aki ezt az istenkáromló és közönséges látványosságot megszülte, vissza kell fizetnie azt a díjat, amelyet Macroniadész a francia adófizetőktől kért.

Arra kérem a katolikusokat, hogy imával, böjtöléssel és vezekléssel tegyenek jóvátételt a mi Urunk Jézus Krisztus és szent vallásunk ellen elkövetett gyalázatért. És a jóknak a Magasságos Trónja elé való bizakodó fordulása ne szakadjon el a lelkiismeretek általános ébredésétől, hogy a királyok Királya ismét uralkodhasson a nemzetek, a társadalmak, a családok és az Egyház felett.

+ Carlo Maria Viganò, érsek
2024. július 28.
Pünkösd utáni 10. vasárnap
Forrás angol nyelven