2019. október 9., szerda

Hamispróféta: Jézus "egyáltalán nem volt Isten"


Az olasz ateista és egyházellenes aktivista, valamint újságíró Eugenio Scalfari, aki Ferenc pápa bizalmasa és többször adott neki interjút, a következőt írja a La Repubblica lapnak október 9-én:

"Szerencsém volt többször találkozni vele (Ferenc pápával) és mélyen elbeszélgetni. Ferenc pápa Krisztust a názáreti Jézusnak tekinti, tehát egy férfinak, nem Istennek. Születésétől fogva ember volt mindaddig, amíg meg nem halt a kereszten.

Továbbá:

A kifejezésekkel kapcsolatban a következőt mondta a pápa: "Ez a bizonyíték arra, hogy a názáreti Jézus, amint emberré vált, hiába élt erényes életet, nem volt Isten".

Ez megmagyarázza, miért nem hajlandó Ferenc pápa letérdelni az Oltáriszentség előtt.

2018 márciusában Ferenc pápa azt mondta Sclafarinak, hogy “nincs pokol”. A Vatikán soha nem cáfolta ezt a kijelentést.

https://gloria.tv/article/BeLcYpGQ3kXk4YnCKZ3QN1wjG


Matteo Bruni, az Apostoli Szentszék sajtóirodájának igazgatója október 9-én nem volt hajlandó tagadni vagy javítani Ferenc pápa azon állításán, miszerint Jézus “egyáltalán nem Isten”.

Ferenc pápa ezt barátjának, Eugenio Scalfari újságírónak mondta (a cikk a képen látható).

Bruni a következőt mondta: "Mint többször mondtuk, Dr. Eugenio Scalfari idézőjeles részleteit nem lehet hitelesen Ferenc pápa mondanivalójának venni, inkább egy személyes, szabad értelmezésnek a hallottak alapján, ez evidens abból, amit ma írt Jézus Krisztus isteni eredetéről".

Bruni magyarázatának nincs értelme. Miért adna interjút Ferenc pápa Scalfarinak, ha teljesen mást írna le az újságíró?

Ez volt Ferenc pápa hatodik interjúja Scalfarival. 2018 márciusában Scalfari felfedte, hogy Ferenc pápa azt mondta neki, "nincs pokol". Már ekkor is azzal próbálta a Vatikán menten iaz egészet, hogy Scalfarit hibáztatták a nyilatkozat miatt.

https://gloria.tv/article/UmCNwKwZHnet2uMCzqmFZfNbg

Csecsemő gyilkosság: Az amazonasi bíboros kínos helyzetbe hozta magát a tudatlansága végett


Egy újságíró azt mondta az október 8-ai amazonasi szinódus sajtókonferenciáján, hogy legalább húsz amazonasi ember megöli gyermekét, ha az fogyatékos, a szinódus viszont "ártatlan és tiszta" emberként mutatja be a törzseket.

A tudatlan, 75 éves perui Pedro Barreto bíboros kínos helyzetbe hozta magát azzal a válasszal, hogy "nem minden tökéletes" az őslakosokkal kapcsolatban.

Majd azt mondta, hogy "soha nem hallott" erről a dologról, az ilyen vádakat "pedig nem lehet könnyen kimondani, mivel ez barbárság".

Barreto egyike a három küldöttségi elnöknek, valamint ő a Pán-Amazonasi Egyházi Hálózat (REPAM) elnökhelyettese.

"Igen, vannak olyan gyakorlataik, amelyek nem egyeznek meg a nemzetközi emberi jogokkal. Nem értek egyet a csecsemő gyilkossággal" - mondta az újságíró.

https://gloria.tv/article/cG4nD86hMy8J2VzXvfHwtdynn

Az imám katolikus vallást oktathat


A 33 éves Hamdan Al Zeqri imám október 15-én az olasz Firenzében lesz a (katolikus) vallásos tudományok doktora.

Bevándorló, 16 éve jött Jemenből. Ezzel a diplomával katolikus vallást taníthat az állami iskolákban. "Muszlim maradok, de szeretem Jézust, mivel az iszlám és Krisztus nagyon közel állnak egymáshoz" - mondta a VanityFair.it oldalnak október 8-án.

A firenzei érsekség fizette a teológiai tanulmányait, pedig Al Zeqri egy repülőgépgyártó cégnek dolgozik. A helyi iszlám közösség szívélyesen fogadta a tanulmányait, mint "vallásközi párbeszéd".

Al Zeqri kiemelte, hogy az érsekség nem próbálta megtéríteni (valószínű azért, mert először őket kellene megtéríteni).

A disszertációját az iszlám börtön lelkészségről írja, amiben Al Zeqri imámként vesz részt.

https://gloria.tv/article/scjKcuAu8UMi3X42knzN34ZFK

A Vatikán néhány beosztott felfüggesztését úgy ünnepli, mintha győzedelmeskedtek volna a korrupció fölött


A vatikáni sajtóiroda öt vatikáni beosztott felfüggesztését és nyílt megszégyenítését úgy állította be, hogy ez bizonyíték arra, hogy működik a rendszer.

De az AldoMariaValli.it lap kiemelte, hogy a felfüggesztett munkavállalók csak követték a parancsokat, a valódi tetteseket pedig "fent kell keresni". EkkorBecciu bíboros volt az államtitkárságban.

A weblap kimondja, hogy a vatikáni pénzügyi helyzet "irányíthatatlan". A 89 éves Herranz, a 95 éves Tomko és a 89 áves De Giorgi bíborosok ellen nyomozást indított XVI. Benedek 2012-ben, ám az eredményeket Ferenc pápa elrejtette.

https://gloria.tv/article/Cm19TycJXp2V2BGxEHJA1jHZ9


Püspök: A cölibátus eltörlésével a liberálisok prelátusok kudarcait akarják elrejteni

A papi cölibátus védelmére kelt a pán-amazóniai szinóduson mondott felszólalásában a perui Moyobamba püspöke, Rafael Escudero López-Brea (a képen). Az erről szóló beszámolót maga a moyobambai egyházmegye honlapja közölte.
Mint írják, a püspök a szinódus munkadokumentumának 129. pontjával kapcsolatban fejtette ki az észrevételeit. Az Instrumentum Laboris e pontja annak megvitatását indítványozza, hogy az amazóniai térség egyes területein lehessen helyi családos férfiakat is pappá szentelni, hogy ők mutathassanak be szentmisét és szolgáltathassák ki az Oltáriszentséget.
Mint Escudero püspök kifejtette: azért pappá szentelni valakit, hogy kizárólag szentségek kiszolgáltatója legyen (munus sanctificandi), de közben ne gyakorolja (ne tudja gyakorolni) a tanítás és a kormányzás papi feladatait is (munera docendi és regendi), "újdonságot jelentene az egyházi életben, abban a szentségi-hierarchikus felépítésben, amelyre az Egyháznak isteni megbízatása van".
A püspök szerint ezzel a pap puszta "funkcionáriussá" válna valódi pásztor helyett. Escudero püspök hangsúlyozta: amazóniai püspökként szerzett tapasztalatai mondatják vele, hogy a szentségek kiszolgáltatása mellett ezeknek a közösségeknek "olyan evangelizációra is szüksége van, amely Jézus Krisztust az ember, a népek, és a kultúrák egyedüli megváltójaként hirdeti".
A moyobambai püspök a felszólalásában a püspökök felelősségére is utalt az egyes területek paphiányának kialakulásában:
Nincs hiány ma hivatásokból és papokból azokban az egyházmegyékben és szerzetesi közösségekben, amelyek az Egyház egészséges tanítása szerint formálódnak, és ahol hiteles keresztény lelkiség szerint élnek.

A pogány kellékek a Santa Maria in Traspontina templomban vannak kiállítva,---" az átfogó ökológia" jegyében. Uram irgalmazz!!!

Két napja osztottunk meg egy videófelvételt, amelyen egy hölgy a pán-amazóniai szinódust ünnepelve táncol a római Santa Maria in Traspontina templomban. A háttérben az oltár elé helyezve látszottak azok a kellékek, amelyeket múlt pénteken a vatikáni kertekben tartott "ökológiai szertartáson" körbetáncolva láttunk. Lásd: https://www.facebook.com/KatolikusValasz/posts/2550659634995143
A kellékek azóta is a Santa Maria in Traspontina templomban vannak kiállítva, az egyik mellékoltár lábához helyezve (lásd a képen). Még meghökkentőbb azonban egy drapéria, amelyet szintén a mellékoltárnál helyeztek el: ez egy Ferenc pápa Laudato Sí enciklikájából vett idézettel, képekkel, és blokk diagrammal próbálja elmagyarázni a híveknek az "átfogó ökológia" ideológiájának lényegét.

Pán-amazóniai szinódus: önálló amazóniai miserítus, házasok pappá szentelése, Greta Thunberg

gmain.png"Bennszülött rítusok" alapján önálló ún. "amazóniai miserítus" létrehozásáról folytattak eszmecserét a meghívott püspökök a pán-amazóniai szinódus második napján - írja az argentin ValoresReligiosos híroldal szinódusi tudósítója. A hírt Ferenc pápa barátja és életrajzírója Austen Ivereigh, brit katolikus újságíró is megerősítette a Twitter oldalán.
Az új miserítus indítványozói a felvetést azzal indokolták, hogy az amazóniai térségnek nemcsak sajátos "környezeti ökoszisztémája", de sajátos "egyházi ökoszisztémája" is van.
Ugyanezen a napon a házas férfiak pappá szentelésének kérdése is előkerült. Erre a felvető indoklása szerint azért lenne szükség, hogy a krónikus paphiányban szenvedő területek lakói ne érezzék úgy, hogy az Egyházban vannak "elsőrangú katolikusok", akik könnyen áldozáshoz tudnak járulni, míg vannak "másodrangú katolikusok, akik arra vannak ítélve, hogy két éven át nélkülözzék az Élet Kenyerét".
Szó esett még a fiatalok részvételéről is "az átfogó ökológiáért folytatott küzdelemben", aminek felvetője a svéd Greta Thunberget emelte ki követendő példaként.
[Megj.: A Szentszék engedélyezte a tudósítóknak, hogy beszámoljanak a szinódusi megbeszéléseken elhangzottakról, de csak azzal a feltétellel, hogy nem közölhetik, hogy a felvetések és idézetek kitől hangzottak el. - KV szerk.]