2019. október 9., szerda

Hamispróféta: Jézus "egyáltalán nem volt Isten"


Az olasz ateista és egyházellenes aktivista, valamint újságíró Eugenio Scalfari, aki Ferenc pápa bizalmasa és többször adott neki interjút, a következőt írja a La Repubblica lapnak október 9-én:

"Szerencsém volt többször találkozni vele (Ferenc pápával) és mélyen elbeszélgetni. Ferenc pápa Krisztust a názáreti Jézusnak tekinti, tehát egy férfinak, nem Istennek. Születésétől fogva ember volt mindaddig, amíg meg nem halt a kereszten.

Továbbá:

A kifejezésekkel kapcsolatban a következőt mondta a pápa: "Ez a bizonyíték arra, hogy a názáreti Jézus, amint emberré vált, hiába élt erényes életet, nem volt Isten".

Ez megmagyarázza, miért nem hajlandó Ferenc pápa letérdelni az Oltáriszentség előtt.

2018 márciusában Ferenc pápa azt mondta Sclafarinak, hogy “nincs pokol”. A Vatikán soha nem cáfolta ezt a kijelentést.

https://gloria.tv/article/BeLcYpGQ3kXk4YnCKZ3QN1wjG


Matteo Bruni, az Apostoli Szentszék sajtóirodájának igazgatója október 9-én nem volt hajlandó tagadni vagy javítani Ferenc pápa azon állításán, miszerint Jézus “egyáltalán nem Isten”.

Ferenc pápa ezt barátjának, Eugenio Scalfari újságírónak mondta (a cikk a képen látható).

Bruni a következőt mondta: "Mint többször mondtuk, Dr. Eugenio Scalfari idézőjeles részleteit nem lehet hitelesen Ferenc pápa mondanivalójának venni, inkább egy személyes, szabad értelmezésnek a hallottak alapján, ez evidens abból, amit ma írt Jézus Krisztus isteni eredetéről".

Bruni magyarázatának nincs értelme. Miért adna interjút Ferenc pápa Scalfarinak, ha teljesen mást írna le az újságíró?

Ez volt Ferenc pápa hatodik interjúja Scalfarival. 2018 márciusában Scalfari felfedte, hogy Ferenc pápa azt mondta neki, "nincs pokol". Már ekkor is azzal próbálta a Vatikán menten iaz egészet, hogy Scalfarit hibáztatták a nyilatkozat miatt.

https://gloria.tv/article/UmCNwKwZHnet2uMCzqmFZfNbg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése