A seattle-i rendőrség letartóztatott egy utcai prédikátort a közbiztonság veszélyeztetésének vádjával, amiért hangosan olvasta a Bibliát egy LMBT pride rendezvény közelében lévő nyilvános parkban.

Matthew Meinecke-t, aki a Twitteren The Seattle Preacher néven azonosítja magát, Seattle-i rendőrök vették körül, amikor a Bibliáját olvasta, majd letartóztatták és ujjlenyomatot vettek tőle egy rendőrőrsön, mielőtt szabadon engedték.

"Az SPD-nek elég erőforrása van ahhoz, hogy 10 rendőrt küldjön egy nyilvános parkban Bibliát olvasó prédikátor letartóztatására. Mert ez most már olyan szörnyű bűncselekmény!" írta Meinecke a Twitteren, és egy videót tett közzé, amely a letartóztatását mutatja.

 

 

"Tehát ezen a ponton nem állhatunk tovább tétlenül. A kockázat, amit a közbiztonságra jelentenek azzal, hogy itt maradnak, csökkenthető, ha elmennek. Ez az utolsó esélye" - hallható az egyik rendőr.

A prédikátor azt mondta a rendőröknek: "Nem akarok elmenni, mert nem vagyok veszélyben".

"A Seattle Centerben voltam, a Bibliát olvastam, nem prédikáltam agresszíven, nem hergeltem az embereket, nem csináltam semmit. Az emberek dobálták a dolgokat. Az emberek vandálkodtak a tulajdonunkon. Azt hiszem, körülbelül 10 rendőr jelent meg" - mondta a lelkész a Discovery Institute újságírójának, Jonathan Choe-nak.

"Nem az a feladatuk, hogy elhallgattassanak és elmozdítsanak. Miért sértődnek meg ennyire a szavakon? Én csak abban hiszek, hogy Isten szavát használom".

A prédikátor egy videót is közzétett, amelyen egy tüntető látható, amint megragadja a Bibliáját és széttépi a lapokat, miközben azt kiabálja: "Takarodjatok innen! Vedd le a szenteltvizedet a petefészkemről, b...! Takarodjatok a picsába!"

 

 

Egy másik személy azt kiabálta neki, hogy "Felejtsd el a képzeletbeli tündérkédet a kibaszott égen".

Meinecke azt mondta, hogy "egy csomó meztelen embert látott itt sétálgatni, még 200 lábnyira sem. ... Meztelen felnőtt férfiak kisgyerekek körül".

Múlt hétvégén Meinecke-t is letartóztatták egy Roe v. Wade elleni tüntetés során - tette hozzá Choe a Twitteren. "Szélsőbaloldali szélsőségesek széttépték a Bibliáját és bántalmazták. De megúszták".

Meinecke az interneten megosztott videójában hozzátette: "A városunk tele van bűnözéssel. Mindenhol tűk vannak. Törvénytelen hajléktalantáborok mindenhol. Testi sértések. Betört üvegek. Az Antifa irányítja a helyet. De arra van idejük, hogy 10 rendőrt küldjenek be, hogy letartóztassanak egy utcai prédikátort, aki a Bibliáját olvassa a parkban."

 

Forrás

https://www.pokolafoldon.hu/blog/a-seattle-i-rendorseg-letartoztatta-a-bibliat-olvaso-utcai-predikatort-kozbiztonsagi-kockazat