Az ima gyógyír a léleknek
Drága gyermekek! Ma imádságra hívlak benneteket. Legyen az ima gyógyír lelketekre, mert az ima gyümölcse az öröm, az ajándékozás, az életetekkel való tanúságtétel Istenről mások számára. Gyermekeim, az Istennek való teljes önátadás által Ő maga fog gondoskodni mindnyájatokról, megáld benneteket és áldozataitok értelmet nyernek. Veletek vagyok és megáldalak benneteket édesanyai áldásommal. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.
A Szűzanya 2019. október 25-i üzenete
A Boldogságos Szűz Mária nem mond le rólunk, hanem arra buzdít bennünket, hogy komolyan kezdjük el és folytassuk utunkat Istennel, hisz egyedül ez adhat értelmet életünknek.
Ebben az üzenetben is érezhető az édesanyai szív vágya, hogy felébressze Isten utáni vágyunkat. Ezt a vágyat nem mi találtuk ki. Az Isten utáni vágy a szívünkben van. De ezt a vágyat elnyomhatja bennünk a rohanás, a gondok, a munka és minden egyéb, amit eltávolít bennünket Istentől. A szívünket nem csaphatjuk be, mert jól ismeri alkotóját, Istent. És csakis Isten ajándékozhat békét a szívünknek.
Egyrészt vágyakozunk Isten után, másrészt ellenállunk a Teremtő rendjének. Szívünk vágyakozik Isten után, akaratunk pedig ellenáll az imádságnak, amely az egyetlen Istenhez vezető út. Az a harc, amelyet megélünk bensőkben, az áteredő bűn következménye. A bűn előtt, a mennyországban a földi Ádám úgy imádkozott, ahogyan lélegzett. Ez teljesen normális volt, mert Isten kegyelmében élt.
Az életben minden kegyelem. Az ima Isten kegyelme. Az elmélkedés, a saját akaratunkból való Istenhez fordulás felülről való ajándékok. A Szűzanya arra hív, hogy kérjük az imádság Lelkét, mint kegyelmet, mert e kegyelmet kérve kezdhetünk el imádkozni.
Krisztus nélkül nem tudunk semmit sem tenni és az imára is alkalmatlanok vagyunk. Kegyelmének szikrája nélkül nincs sem vágyunk, sem erőnk, hogy Hozzá forduljunk. De az első kegyelem az, amely segít megértenünk, hogy sohasem utasít el bennünket, ha hiányt szenvedünk.
Ezért maga Jézus buzdít bennünket: „Kérjetek és kaptok! Zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!” (Mt 7,7). „Mondom nektek, könyörgésük miatt meghallgatást nyernek.”
Jézus buzdít bennünket a kérés, az ima, a zörgetés és a kitartás szükségességére, hogy megkaphassuk Istentől azt, amit kérünk. Jézus buzdít minket a szüntelen, kitartó, elszánt és alázatos ima szükségességére.
Az ima gyümölcsei legjobban a hétköznapjainkban ismerhetők fel, az egymás közti kapcsolatainkban, ott ahol élünk és dolgozunk. Csakis azt, amit Istentől kaptunk és az imában megtapasztaltunk, azt tudjuk adni másoknak és arról tudunk tanúságot tenni.
A hittapasztalatot nem lehet megtanulni. A tapasztalat olyan tudás, amelyet semmilyen elmélettel sem lehet megcáfolni. A tapasztaltból él és arról tesz tanúságot. Az Istennel való találkozás tapasztalatát nem lehet megtartani önmagunk számára.
VI. Pál pápa „Az Evangélium hirdetése” című apostoli buzdításában írja: „A világnak, amely az Istennel szembeni elutasítás számtalan jele ellenére különös ellentmondásképpen egészen váratlan utakon keresi is őt és érzi fájdalmasan a hiányát, szüksége van olyanokra, akik hirdetik neki az evangéliumot és beszélnek Istenről, akit ismernek és akihez közel vannak, mintha látnák a Láthatatlant.” (EN 76).
Csak az, az ember tud tanúságot tenni mások számára, akinek van hittapasztalata. Ez a tapasztalat nem olyan dolog, amelyet őrzünk, hanem amelyet az Istennel való találkozás új tapasztalata táplál és éltet bennünk.
Imádság
Szűz Mária, kegyelemmel teljes, Te, aki boldog vagy, mert hittél akkor is, amikor nem volt egyszerű hinni, járj közbe értünk. Ó, Mária, Te életünk útján jártál és szüntelenül eljössz hozzánk, hogy mindig újra felébressz, buzdíts és hívj bennünket. Minden lelkileg alvó és holt szív tapasztalja meg Isten mindenhatóságát és kegyelmét, amely értelmet ad életünknek, áldozatainknak és magának a halálnak is.
Járj közbe minden házaspárért és családért, hogy merjék kinyitni házuk és otthonuk ajtaját, hogy így megtapasztalhassák Isten jelenlétét a családi, közös ima által. Az Úr adjon békét ott, ahol békétlenség és félelem lakozik. Isten kegyelme békítsen ki minden haragost, hogy legyen bátorságuk bocsánatot kérni és megbocsátani, mert ez az út, amelyen Isten életünkbe lép. Ámen.
M.M
Fordította: Sarnyai Andrea