KATOLIKUS VÁLASZ

Marx bíboros: 2019 tele lesz "nyugtalansággal és ellenállással" az Egyházban, az egyházi hagyományok tervezett megváltoztatásai miatt.

20181003t1239-20950-cns-pope-synod-begins.jpg
Az újévi szentmiséjének homíliájában az Egyház sok évszázados hagyományainak megváltoztatására hívott fel a német püspöki konferencia elnöke, Reinhard Marx bíboros, München és Freising érseke. A bíboros ezt különösen a papi cölibátus gyakorlata kapcsán hangsúlyozta, miután a német püspöki kar épp konferenciát készül tartani ennek megvitatására.
A müncheni Miasszonyunk Katedrálisban elmondott beszédében - amelyet az érsekség honlapja tett közzé - Marx bíboros azt mondta: "azoknak a kudarcoknak a fényében", amelyeket az Egyházban történt szexuális visszaélések jeleznek, változtatni kell az egyházi hagyományokon, válaszul a megváltozott, modern időkre.
Úgy hiszem, ideje mélyen elköteleznünk magunkat amellett, hogy megnyitjuk az utat az Egyház megújulása és reformja előtt. A társadalom fejlődése és a történelmi igények nyilvánvalóvá tették a megújulás feladatát és sürgető szükségét.
- mondta a bíboros.
Marx bíboros szerint a jelenlegi intézkedések a szexuális visszaélések kezelésére nem elegendőek, ha ugyanakkor az Egyház a tanításában nem alkalmazkodik az új kor igényeihez. "Igen, fejlesztésről, továbblépésről, megelőzésről, és független vizsgálatokról van szó - de még ennél is többre van szükség." - mondta.
Meggyőződésem, hogy a II. Vatikáni Zsinat nagyszerű újító lendülete nincs igazán kiaknázva és mélyen megértve. Tovább kell dolgoznunk ezen. Szükség van az Egyház tanításainak további átdolgozására.
- hangsúlyozta Marx bíboros.
Tavasszal ismét találkozót tart a német püspöki konferencia állandó tanácsa, amelyen a cölibátus gyakorlatának nyílt megvitatására is sor kerül majd. Több püspök nyilatkozata szerint a megbeszélést közvetlen válasznak szánják a német egyházban történt szexuális visszaélésekre.
Az igazság nem végleges. Egyre mélyebben felismerhetjük azt az Egyház közös útján.
- jelentette ki Marx bíboros a homíliájában.
Mint mondta, ő maga is változtatni kíván a dolgokhoz való hozzáállásán, mivel szerinte "papként és püspökként ez a kötelessége". Hozzátette: a katolikusoknak "hátra kell hagyniuk az olyan kategóriákat, mint a bal és a jobb, a liberális és a konzervatív, és egy konkrét korban az Evangélium útjára kell koncentrálniuk".
Forduljatok egy új gondolkodásmód felé! Fontos megkockáztatni ezt az új gondolkodást az év végén és az új év elején - a múlt retorikájához való visszatérés helyett.
- biztatta híveit a német püspöki kar elnöke.
Természetesen egy nagyszerű hagyomány talaján állunk. Ez azonban nem egy teljes hagyomány. [Inkább] egy út a jövőbe.
- tette hozzá.
Konklúzióként Marx bíboros azt mondta: az egyházi hagyományok tervezett megváltoztatásai miatt 2019 tele lesz "nyugtalansággal és ellenállással" az Egyházban, "azonban szükség lesz erre az új gondolkodásra".
Részlet Gerhard Müller bíboros, a Hittani Kongregáció előző prefektusának 2018. június 26-ai interjújából:
"A német püspökök egy csoportja, élükön a konferencia elnökével, úgy tekintenek magukra, mint a katolikus egyház fejlődési irányának meghatározóira, akik a modernitás felé haladnak. Ők Európa szekularizálódását és keresztényietlenedését visszafordíthatatlan fejleményeknek tartják. Emiatt az Új Evangelizáció - II. János Pál és XVI. Benedek programja - szerintük a történelem objektív fejlődése elleni küzdelem, ami Don Quixote szélmalomharcára hasonlít. Az Egyház számára egy zugot keresnek, ahol békében átvészelhet. Ezért a hit minden olyan tanítását, ami a "fősodor", vagyis a társadalmi közmegegyezés ellen van, szerintük meg kell reformálni.
Egyik következménye ennek, hogy szentáldozást követelnek még azoknak is, akik nem vallják a katolikus hitet, és azoknak a katolikusoknak is, akik nincsenek a megszentelő kegyelem állapotában. A programjukban ezek szerepelnek még: a homoszexuális párok megáldása, interkommúnió a protestánsokkal, a szentségi házasság felbonthatatlanságának relativizálása, a viri probati bevezetése és vele a papi cölibátus felszámolása, a házasság előtti és rajta kívüli szexuális kapcsolatok jóváhagyása. Ezek az ő céljaik, és azért, hogy elérjék őket, hajlandóak elfogadni a püspöki konferencia megosztottá válását is.
Azokat a híveket, akik komolyan veszik a katolikus tanítást, konzervatívnak bélyegzik és kiszorítják az Egyházból, és a liberális és katolikusellenes média lejáratókampányának teszik ki őket.
Sok püspök számára a kinyilatkoztatás és a katolikus hitvallás igazsága csupán egy az egyházon belüli hatalmi játszmák tényezőinek. Egyesek közülük privát egyezségekre hivatkoznak Ferenc pápával, és úgy gondolják, hogy az ő kijelentései és az interjúi olyan újságírókkal és közszereplőkkel, akik messze nem katolikusok, igazolást adnak még a hit kimondott és tévedhetetlen igazságainak (a dogmáknak) a "kilúgozására" is. Mindent egybevetve, a protestantizálás kirívó folyamatával állunk szemben."

A terveket az istentelen háromság dolgozta ki, melyek szerint minden, ami Igaz, száműzetik.

Nyomtatóbarát változat
2013. október 15. kedd, 15:45
Drága szeretett leányom, az a Vágyam, hogy papjaim, minden Keresztény felekezetben kezdjék el a Legszentebb Szentségeket megőrzését. Azok, akik a Katolikus Egyházhoz tartoznak, elsőként fogják megtapasztalni a Szentségek elpusztítását és megszentségtelenítését. Azok, akik hűségesek Hozzám, Jézus Krisztushoz, gondosan felkészülnek erre a szörnyű pusztára, amelybe Egyházam lesz taszítva. Nektek most fel kell készülnötök, mert a hűségeteknek köszönhetően lesz, hogy Isten minden gyermeke képes lesz fogadni a Szentségeket az ő szent állapotukban.
Az összes többi Keresztény Egyházaknak a következőt mondom: Emlékezzetek azon Ígéretemre, hogy visszajövök Második Eljövetelem Nagy és Dicsőséges Napján. Továbbá tudnotok kell, hogy az azt megelőző években, szörnyű megpróbáltatással kell szembenézniük mindazoknak, akik Engem követnek. Azokat, akiknek sikerül felekezeteiken belül új hatalmi pozícióba kerülniük, a hamis próféta fogja vezetni, és mindegyik az ő szavait fogja a szájába venni, és utánozni fogja cselekedeteit.
Jaj, azoknak, akik a hamis próféta oldalára állnak, mert ő Keresztelő Szent János ellentéte, ő lesz az Antikrisztus előfutára, aki mindnyájatok fölött fog uralkodni.
Meg foglak védeni benneteket, mert hamarosan Én leszek a ti egyetlen vezetőtök. Egyedül csak Bennem bízhattok, Aki az Igazságot fogja mondani nektek, amikor meginogtok az eretnekség miatt, melyet úgy fognak majd bemutatni nektek, mint a modern Keresztény teológia új formáját. Milyen ravasz a Sátán! Mert ő nem fog sokkolni soha benneteket, ehelyett – azok által, akik őt szolgálják – Legszentebb Szavamnak egy új kiforgatott, feje tetejére állított értelmezéshez fog vonzani benneteket.
A terveket az istentelen háromság dolgozta ki, melyek szerint minden, ami Igaz, száműzetik. Mindez csábító befolyással lesz a szekuláris világra, amikor az emberi kapzsiságot és a vágyat, hogy figyelmen kívül hagyják a bűnt, minden Keresztény Egyház be fogja mutatni a híveinek. Ez a nap kőbe volt vésve, és ez lesz a végső sértés, amelyet Isten megenged, mielőtt elküld Engem, az Ő egyetlen Fiát, hogy összegyűjtse mindazokat, akik hűségesek maradnak Isten Szavához. Amikor a hazugságokat bemutatják nektek, azok úgy fognak tűnni, mintha jó dolgok lennének. Az alázat jelvénye minden egyházban közös lesz, mivel ezt azok fogják közületek felvenni, akik majd becsapnak benneteket.
Minden Rám vonatkozó tulajdonság: a szegények iránti Szeretetem, a gyengék és az alázatosak iránti Szeretetem; rosszallássom a kapzsiság, a fösvénység és a bujasággal szemben részei lesznek azoknak az érveknek, amelyeket arra fognak felhasználni, hogy ezeket az új tanokat elfogadtassák veletek– az új egy világvallást, hogy felkészítsék a világot az Antikrisztus uralmára.
Mint egy szerető Isten adom nektek ezeket a figyelmeztetéseket, hogy megmentselek benneteket. Szenteljetek most Nekem figyelmet. Csak egyetlen dolgot kérek: Maradjatok hűek Szent Szavamhoz. Szent Igémhez, mely a Biblián keresztül adatott nektek. Ez sohasem változik. De Isten ellenségei el fogják ferdíteni annak jelentését. Amikor ez majd megtörténik, utasítsátok el azokat, akik azt fogják mondani nektek, hogy Isten jóváhagyná ezeket a változtatásokat. Semmi sem lehet ilyen távol az Igazságtól.
Jézusotok.