2010. október 12., kedd

Jézus ösvény 13 km-es zarándokút 4 települést érint, és halad keresztül rajtuk.

A kolontári „kis Szentföldet” is elsodorta a vörösiszap lavinája

A Kolontárt és Devecsert elöntő vörösiszapos sárlavina elöntötte a somlói zarándok¬ösvényt is, továbbá Jelen információnk szerint megrongálódott mind a Betlehemi Barlang (Kolontár), mind a Názáreti Ház (Devecser, Papkert). A lavina a „Jordán” mentén zúdult végig Kolontártól Devecserig, feltehetően elsodorva Mária Kútját. Az eddig elhunyt négy személy (két felnőtt, két kisgyermek) lelkiüdvéért október 5-én 17 órakor Devecserben mondott engesztelő szentmisét Mód Miklós plébános.

Számos országban készítették el a szentföldi zarándokhelyek kicsinyített mását, hogy aki nem tud elutazni oda, az is valamiképp meglátogathassa a „Szentföldet”. Itthon ezt éppen Kolontár és Devecser közt alakították ki, az október 4-én, a devecseri zagytározó gátszakadása következtében lezúduló sárlavina azonban elsodorta az egészet, mivel éppen az útjában álltak a szent helyek másolatai.
Mint azt a Magyar Kurírnak Mód Miklós plébános elmondta, a Betlehemi Barlangból és még egy helyről valószínűleg majd ki kell merni az iszapot, több melléképület összedőlt, amelyeket majd újjá kell építeni, és minden más állomást le kell pucolni majd, továbbá az egész területen ki kell cserélni a talajt. A szállások közül csak egyet érintett a katasztrófa, a többinek nem esett baja. Mindazonáltal a zarándokút helyreállításával még nem foglalkoznak, hiszen nyilvánvalóan számos más teendő élvez elsőbbséget.
Magyar Kurír

Jézus ösvény

A Jézus ösvényről szóló legfrissebb információk a www.jezusosveny.hu weboldalon olvashatók!

Ez a 13 km-es zarándokút 4 települést érint, és halad keresztül rajtuk. Ez a négy település Kolontár, ahol a betlehemi barlang található, ami Jézus születésének helye. Kolontár és Devecser között Mária kútját tekinthetjük meg. A következő állomás Devecserben a Lelki Egészség Szolgálatnál a Jézus gyógyításairól szóló kiállítás, majd Jézus nyilvános működése a Családok házában, szintén kiállítás formájában, és a názáreti ház a papkertben, ahol Jézus a csendes éveit töltötte szüleivel. A következő település Borszörcsök, ahol a kálvária kápolna és fából faragott stációk tekinthetők meg. Elindulva a Somló hegyre 4 szoborcsoport vezet bennünket az öröm útján, és felérve a hegytetőre a "Jézus él!" táblát láthatjuk, majd a nagykeresztet és Szent István szobrát.

2010.10.11.

2010. október 11. Hétfő

Reggel azt mondta Jézus: Drága gyermekem, mindig bízz az én segítségemben! Mert én mindig meghallgatom imáidat és kéréseidet.
Sokszor az álmaimban is válaszol nekem az Úr. Jézus: Drága kislányom! Én ott lakok a szívedben és vigyázok az álmaidra, hogy azzal se vétkezz. Igen, valóban én válaszolok neked álmaidban. Gyermekem, ezzel azt akarom mutatni számodra, hogy mindig gondolj rám, még az álmaidban is. Számodra a gondolatod középpontjában én kell hogy legyek. Bárhol is légy, mindig rajtam legyen a figyelmed! Ezáltal is tudom még jobban alakítani a szívedet és lelkedet.
Úgy döntöttem, hogy lemondok valamiről, ami számomra nehéz. Jézus: Drága gyermekem, az én segítségemmel le fogsz tudni mondani róla! 
Bocsánatot kértem az Úrtól, családom bűneiért. Jézus: Örülök, hogy most visszaemlékeztél a szavaimra. Elfogadtam bocsánatkérésedet a többi családtagjaid bűnei miatt. Gyermekem, sokszor kérj tőlem bocsánatot az  ő nevükben, mert ezáltal átölelem őket is végtelen nagy irgalmammal és bűneiket eltörlöm! Sokszor tegyél életfelajánlást családodért, mert ezzel is még jobban tudsz segíteni a lelkükön.
Megkérdeztem Őt, hogy Pio atyára tekinthetek-e úgy, mint a védőszentemre? Jézus: Drága gyermekem! Igen, Pio atyára úgy is tekinthetsz, mint a védőszentedre. Ne hanyagold el se őt, se az őrangyalodat! Mert ők is sokat tudnak segíteni neked mindenben imájukkal!
Érdekelt engem, miért van az, hogy sokszor álmodok szentekkel. Jézus: Drága gyermekem, amikor valamelyik szent emberrel álmodsz, azzal azt akarom mutatni neked, hogy szeresd őket, és úgy tekints rájuk, mint a példaképeidre! Ők is vállukon vitték keresztjüket, de a hitük nagyobb volt minden szenvedésnél. Sokat tanulhatsz az ő életükből! Ha van időd és alkalmad, olvasgass róluk!
Felajánlottam az Úrnak a lelkemet. Jézus: örömmel elfogadom gyermekem, hogy mindent felajánlasz nekem, még a lelked sorsát is! A szentek is mindenüket felajánlották nekem, ezáltal is törekedtek arra, hogy rám tudjanak hagyatkozni. Gyermekem, a ráhagyatkozás mély bizalom isten és ember között. Ezt ne felejtsd el!
Megkérdeztem, hogy hordhatom-e a nagyfalui keresztet? Jézus: Drága gyermekem! Hogy hordhatod-e a nagyfalui keresztet? Számodra kötelező hordani! Mert ezáltal is megvallasz engem és példát mutatsz másoknak. Szeretetből viseld gyermekem ezt a keresztet! Ne érdekeljen mások véleménye, csakis az én véleményem legyen fontos számodra.
Előfordul, hogy szentgyónásnál megfeledkezek egy-egy bűnömről. Jézus: Drága gyermekem! Az elfelejtett bűneidet szent véremmel eltöröltem. De, ha eszedbe jutnak, azt következő alkalommal gyónd meg.
Ima közben megkérdeztem Jézust, hogy hol áll? Jézus: Gyermekem, én előtted állok, a szívedben lakok, én mindenhol ott vagyok.
Megkérdeztem Őt, megbántom-e azzal, hogy sokat tanulok és így kevesebb időm van rá? Jézus: Drága gyermekem, azzal bántanál meg engem, ha lustaságból elhanyagolnád a tanulást. Bízz az én végtelen türelmemben! Ne kérdőjelezd meg a türelmemet! Én mindig szeretettel figyellek téged, és türelemmel kivárom a rám szánt idődet.
Azon gondolkoztam, hogyan tudnék hálát adni az Úrnak? Jézus: Hűségeddel és szereteteddel ki tudod fejezni háládat!
Nagyon sokszor kérek bocsánatot az Úrtól. Megkérdeztem, hogy nem unalmas-e ez számára? Jézus: Drága gyermekem! Hidd el, számomra nem unalmas, hogy sokszor kérsz tőlem bocsánatot! Azzal szomorítanál el engem, ha mit sem törődnél bűneiddel és nem kérnél bocsánatot tőlem!
Újból hálás voltam. Jézus: Drága gyermekem! Azért is mondom neked, hogy mindig légy hálás irántam, mert a hála is egy erény, mely fontos része az életeteknek.
Megkérdeztem Őt, milyen lélekkel szoktam áldozni? Jézus: Én látom, hogy törekszel a tisztaságra. Általában tiszta lélekkel áldozol, de előfordul, hogy a lelkeden van néhány sötét folt, vagyis bűn. De én miden egyes szentáldozásnál szent véremmel tiszta fehérre mosom a lelkedet. Törekedj, gyermekem a bűnbánatra, mert az nagyon fontos!
Pio atyával kapcsolatban ezt mondta Jézus: Drága gyermekem! Sokat fogsz szenvedni értem, nem véletlenül adtam neked Pio atyát. Azért lett a védőszented, mert az ő példájából megtanulhatod, hogyan kell szeretettel elfogadni a szenvedést. Hagyatkozz rám, gyermekem! Szereteted pedig mélyüljön el irántam, mert így boldogan fogod vállalni a szenvedéseket.
A tanulás miatt nem mentem el szentmisére. Jézus: Drága gyermekem, most a tanulás miatt nem jöttél el hozzám. De én este a kápolnában, ha akarod, megáldoztatlak misztikusan. Légy erős gyermekem a hitedben!
Édesanyám a reggeli miséről nagyon elkésett, megkérdezte általam Urat, hogy haragszik-e rá emiatt? Jézus: Drága gyermekem hidd el, én nem haragszom rád! Bár jócskán elkéstél a reggeli szentmiséről, de én ennek ellenére nagy szeretettel figyeltelek téged szentmisén, és nagy örömmel tértem be szíved hajlékába. Gyermekem, én még annak is örülök, ha egy kis időt is velem vagy a templomban!
Megkérdeztem Őt, elmondhatom-e az örömömet X-nek, hogy a Szűzanya lett a lelki vezetőm? Jézus: Drága gyermekem, igen, elmondhatod X-nek az örömödet.
Megáldoztatott a Szűzanya a kápolnában, leírom, hogyan tanított a lelki áldozásra. Szűzanya: először is térdelj le gyermekem. Képzeld el, hogy mennyei édesanyád most előtted áll! Nagy örömmel és szeretettel hallgattam meg kérésedet, hogy áldoztassalak meg. Szentfiam mellettem áll, és nagy szeretettel és örömmel rád néz. Gyermekem, ébreszd fel magadban a Szentfiam iránti mély szeretetedet és vágyakozásodat. Most pedig nyisd ki szépen a szádat, mert feléd nyújtom Szentfiam misztikus testét. Most a nyelveden van. Légy boldog gyermekem, mert én és Szentfiam boldogan állunk előtted. Kérésemre a Szűzanya átölelt, homlokon csókolt és keresztet rajzolt a homlokomra és ezt mondta. „Édesanyai áldásommal megáldalak a tisztaság és engedelmesség lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.” Kérésemre Jézus is átölelt és homlokon csókolt. Megáldott a mély szeretet és a nem kételkedés lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen. Miután mindez megtörtént Jézus ezt mondta: Drága gyermekem! Nagy örömmel fogadtunk a kápolnában.
Hálás voltam az Úr iránt. Jézus: Drága gyermekem! Mindig légy hálás irántam nagy lelki ajándékaimért!

http://engeszteles.bocsajozsef.hu/egi-kegyelmek-zapora/20101011