Az Életvédő Pápai Akadémia, melyet a homoszexualista Vincenzo Paglia érsek vezet, július 22-én egy 4.200 szavas koronavírus dokumentumot publikált.

Phil Lawler a CatholicCulture.com oldalon azt írja róla, hogy "bőbeszédű és szentimentalista", továbbá észreveszi, hogy nincs benne szó Istenről, Krisztusról, a Szentlélekről, az egyházról, a szentségekről, az imáról, a jótékonykodásról, sőt, még a "keresztény" szó sem szerepel benne. De a "szolidaritás" divatszó 13-szor is felbukkan.

Példa: A Covid-19 “megfosztott minket az öleléstől, a kézfogás kedvességétől, a csókok szeretetétől [!], és a kapcsolatot ijesztővé tette idegenek között, ahol az emberek a védőfelszerelés mögött szinte névtelenül látják egymást.

Nick Donnelly diakónus azt mondta a ChurchMilitant.com oldalnak, hogy a szöveg olyan, mintha Nietzsche írta volna, mert "a szöveg szerint gyakorlatilag kimondható", hogy Isten halott. A következő rész pedig szerinte egy luciferi tagadás az ember isteni teremtésével, valamint az emberiség mennybemenetelével kapcsolatban:

"Egy titokzatos eredetű éjszakából származunk [...] Túl későn tanuljuk meg a sötétség engedélyét (?), melyből származunk, és végül ide is térünk vissza".

https://gloria.tv/post/gxQLH4aM8QGp3AqpYhk7syrtE