Elvitték a tridenti oltárt és lemeszelték a freskókat. A szentségtartó és a papi székek helyet cseréltek: a papi székek kerültek a középpontba, a szentségtartót pedig oldalszélre helyezték.
A "felújított" Váci Irgalmasrendi Kórház kápolnáját február 10-én áldották meg. Az ünnepélyes szentmisét az egyházmegye püspöke, Beer Miklós celebrálta. A szertartáson Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi delegatúrájának vezetője, Joachim Mačejovský OH provinciális, a magyar kormány képviseletében pedig Rétvári Bence államtitkár is résztvett.
A megyéspüspök kiemelte: éppen háromszáz éve kapta váci püspöki kinevezését Althann Mihály Frigyes, akinek a szolgálata idejére esik a kórház és a hozzá tartozó kápolna küldetéstörténetének kezdete.
"Nagyon vártuk már a kápolna megújulását, újbóli befogadóvá válását. Örömmel tölthet el bennünket a szemet gyönyörködtető végeredmény. Jó lesz ide betérni imádkozni, szentmisét hallgatni, adjunk hát hálát az Úrnak, hogy lehetőséget adott ennek a nagy munkának az elvégzésére." – mondta Beer Miklós.
A cikkünkben szereplő képek mind a kápolna eredeti állapotát mutatják. A "felújítás" utáni "szemet gyönyörködtető végeredmény" a Magyar Kurír ünnepi tudósításában, IDE KATTINTVA tekinthető meg.
További képek a kápolna "felújítás" előtti állapotáról:
irgalmastemplom-oltar_2.jpg
(Cikkünk a Magyar Kurír beszámolója alapján készült.)