2024. május 25., szombat

"A feloldozás napja" - Nemzetközi Baráti Találkozó 2024 (Ivo Sasekkel) - Nemzetközi Baráti Találkozó

Több ezer ember volt ott élőben, és most te is részese lehetsz! Nemzetközi Baráti Találkozó 2024 - az egyedülálló éves esemény a Kla.TV alapítójával, Ivo Sasekkel 53 országban élőben sugározzák, és több mint 10 nyelvre fordítják le. Ivo Sasek prédikátorként arról ismert, hogy bibliai alapokon nyugvó szaktudásával a feje tetejére állítja a vallási és társadalmi-politikai világnézetet. Azzal a céllal, hogy felszabadítsuk teljes képességeinket, mint globális emberi szervezet! Nem csak arról van szó, hogy mindannyian egy család vagyunk. Nem, mi sokkal, de sokkal több vagyunk. Mindannyian egy szervezet vagyunk. Ez sokkal kötöttebb. Ez a felismerés tehát az általános fellendülés kulcsa. Ezért szeretek minden embert. Senkit sem tudok gyűlölni. Szeretem a legrosszabb ellenségeimet, mert tudom, hogy a végén együtt kell elérnünk a célunkat. Ivo Sasek, családja és a világszerte dolgozó munkatársainak csapatai nemcsak arról beszélnek, hogy a világnak sürgősen változnia kell, hanem erőt, örömet és energiát sugározva alakítják ezt az új világot. Még többre vagy kiváncsi? Akkor ragadd meg a lehetőséget, és kapcsolódj össze a környékbeli emberekkel még ma! www.kla.tv/vernetzung Én ezt vagy azt tanácsolhatom nektek, de bármelyik utat is választjátok, elkötelezetten járjatok ezen, mert ez az út. Arra kérlek benneteket, hogy ha lehet, használjátok a mi tudásunkat, tapasztalatainkat, mert mi több mint 45 éven át éjjel-nappal több tízezer leckén mentünk keresztül itt, hogy ne kelljen ezernyi ösvényen végigmennetek, és megtanulnotok megérteni a lényeget. Olyan vagy nekem, mint a legszebb dal Szerelmes vagyok ebbe a dallamba Föl-le jár a szívemben, bárhol is vagyok. Maguk a háborúk, amelyek jelenleg zajlanak, elterelő manőverek, hogy elfedjék a sokkal nagyobb, folyamatban lévő háborút. Egy bizalom, amely akkor is megtart engem, amikor a világ darabokra hullik. Egy hit, amely felemel, sőt a vízen is átkel velem. Remény mindenkinek Ki a WHO-val minden országból, elég ezekből a klubbokból. Pokolian veszélyesek. Schwab "Klaus" pénz, légy olyan kedves Azt hitted, hogy okos vagy, és létrehoztad a Nagy Újraindítást. De ő nem igazán nagyszerű, már átlátták. Most mi indítunk újra és egy új világ lesz felépítve. A Kla.TV bemutatja ennek a felejthetetlen napnak a filmfelvételét. Maradj velünk!

Égi Édesanyánk üzenete 2024. május 25-én Medjugorjéból

Üzenet, 2024. május 25.
„Drága gyermekek! A kegyelem idején szívvel imádságra hívlak benneteket. Gyermekeim, hozzatok létre imacsoportokat, ahol egymást bátorítjátok a jóra, és örömben növekedtek. Gyermekeim, ti még messze vagytok. Ezért térjetek meg továbbra is újból, és válasszátok a szentség és a remény útját, hogy Isten bőséges békét adjon nektek. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”

A látnok Vicka látomása:

"Szeretnék mindenkit üdvözölni. Nagyon örülök, hogy itt lehetek veletek. Annyira boldog vagyok, hogy megoszthatom veletek a legfontosabb üzeneteket, amelyeket a Szűzanya mindannyiunknak adott. A fő üzenetek, amelyeket a Szűzanya ad nekünk, az imádság, a béke, a megtérés, a gyónás és a böjt. A Szűzanya arra kér minket, hogy minden nap imádkozzuk a rózsafüzér mindhárom részét, és arra kér minket, hogy szerdán és pénteken, heti két napon böjtöljünk, csak kenyéren és vízen. De a legfontosabb dolog, amiért mindannyiunknak imádkoznunk kell, az az erős, szilárd hit. Amikor a Szűzanya imádkozásra hív minket, nem azt akarja, hogy csupán ajkunkkal mondjuk el az imákat. Hanem azt kívánja a Szűzanya, hogy minden nap próbáljuk meg egy kicsit jobban megnyitni a szívünket, amíg az imádság igazi öröm lesz számunkra.

A Szűzanya egy egyszerű, gyönyörű példát adott nekünk arra, hogyan imádkozzunk. Mindannyiótoknak van otthon valamilyen növénye egy cserépben. Mindannyian jól tudjátok, hogy ha továbbra is minden nap megöntözitek a növényt, és csak néhány csepp vizet adtok neki, egy idő után virágozni fog. Ugyanez a helyzet a szívünkkel is, ha minden nap elmondunk néhány imaszót, egy idő után a szívünk ki fog nyílni és kivirágzik. Amikor elfelejtjük öntözni a növényünket, néhány nap múlva kiszárad és elpusztul, mintha soha nem is létezett volna. Oly sokszor, amikor eljön az imádkozás ideje, azt mondjuk, hogy fáradtak vagyunk, vagy hogy annyi dolgunk van, ezért azt mondjuk, hogy majd holnap imádkozunk, aztán amikor eljön a holnap, holnapután, stb. stb. stb. Így apránként tévútra kerülünk, eltávolodunk az imádságtól, és a szívünk bezárul az Istentől való dolgokért. A Szűzanya arra tanít minket, hogy ahogyan egy növény nem tud életben maradni víz nélkül, úgy az emberi szív sem tud életben maradni az Istentől kapott kegyelem nélkül. Szívvel imádkozni nem valószínű, hogy könyveket olvasva tanulunk meg, hanem csak térden állva imádkozhatunk, és igyekszünk minden nap egy kicsit jobban megnyitni a szívünket.

Felszólít bennünket, hogy szerdán és pénteken böjtöljünk kenyéren és vízen. A Szűzanya azt mondja, hogy azoknak, akiknek gyenge az egészségi állapotuk, nem kell így böjtölniük. Nekik csak arra van szükségük, hogy lemondjanak valami másról, amit a legjobban szeretnek. Azoknak azonban, akik teljesen egészségesek, és mégis folytatják a siránkozást, mondván, hogy nem tudnak böjtölni, mert szédülnek, fáj a fejük, fáj a gyomruk stb. A Szűzanya azt mondja, hogy ha az Ő és az Ő Fia, Jézus iránti szeretetből böjtölünk, akkor nem lesznek nehézségeink. Mindössze egy erős, szilárd akaratra van szükség.

A Szűzanya teljes megtérésünket kéri, és azt mondja: "Drága gyermekeim, amikor nehézségekbe kerültök és problémákkal szembesültök, mindannyian azt gondoljátok, hogy Fiam, Jézus és én messze vagyunk tőletek. Nem, mi mindig mellettetek vagyunk, közel hozzátok. Csak nyissátok meg a szíveteket, és a szívetekkel együtt meg fogjátok érteni, hogy mennyire szeretünk benneteket". Arra hív minket, hogy minden nap hozzunk apró áldozatokat, de a Szűzanya akkor örül a legjobban, ha elhatározzuk és elhatározzuk, hogy nem vétkezünk többé. A Szűzanya azt mondja, hogy nektek adom a békémet, nektek adom a szeretetemet. Vigyétek el családotokba, és osszátok meg barátaitokkal. A Szűzanya áldását adja mindannyiunkra, és megígéri, hogy imádkozik értünk.

A Szűzanya azt mondja, hogy a legjobban örül annak, ha családjaitokban és közösségeitekben együtt imádkozzátok a rózsafüzért. A legjobban akkor örül, ha látja, hogy a szülők a gyermekeikkel imádkoznak, és a gyermekek a szüleikkel. Mert így egyesülve az imában, erősek leszünk, hogy megvédjük magunkat a sátánnal szemben. A Szűzanya hangsúlyozza, hogy a sátán mindenkor meg akar zavarni minket. El akarja venni a békénket, és meg akar zavarni bennünket az imáinkban. A Szűzanya azonban arra hív minket, hogy fokozzuk imáinkat, és megtanít minket arra, hogy az egyetlen fegyver a sátán ellen a kezünkben tartott rózsafüzér.

Ezért a Szűzanya azt ajánlja nekünk, hogy mindig legyen nálunk néhány megáldott vallási tárgy, legyen az egy feszület, egy érem, egy rózsafüzér, mert az áldás ereje távol tartja tőlünk a sátánt. A Szűzanya arra tanít bennünket, hogy a Szent Eucharisztiát helyezzük az első helyre az életünkben. Mert a szentmise a legfontosabb és a legszentebb pillanat. Amikor Jézus megelevenedik közöttünk, valahányszor a templomban vagyunk, a Szűzanya azt akarja, hogy félelem nélkül, minden kifogás nélkül fogadjuk Jézust. De hogy ezt megtehessük, a Szűzanya azt ajánlja nekünk, hogy legalább havonta egyszer menjünk szentgyónásra, és megtanít minket arra, hogy a gyónás nem azt jelenti, hogy csak megnevezzük a bűneinket, hanem azt tanácsolja, hogy a gyónásban kérjünk tanácsot a paptól, ami segít nekünk, hogy egy lépéssel tovább jussunk az úton.

A Szűzanya nagyon aggódik a mai világ fiataljai miatt, és azt mondja, hogy a fiatalok nagyon nehéz helyzetben élnek. De az egyetlen mód, amivel segíthetünk nekik, az a szeretetünk és a szívből jövő imánk. A Szűzanya azt mondja a fiataloknak: minden, amit a világ kínál nektek, valami múlandó, csak múló dolog. Mindebben csak azt vehetitek észre, hogy a sátán semmi mást nem akar, csak kihasználni minden szabad pillanatotokat, hogy magához csatolja magát. És ma különösen azon dolgozik, hogy tönkretegye a fiatalokat és szétválassza családjainkat.

Mindazonáltal a Szűzanya azt mondja, hogy ez a nagy kegyelem ideje, és azt akarja, hogy komolyan vegyük az Ő üzeneteit a szívünkbe, és éljük meg azokat. A Szűzanya azt akarja, hogy az Ő üzenetének, üzeneteinek hordozóivá váljunk, és vigyük az Ő békéjét a világba. De először azt mondja, hogy imádkoznunk kell a békéért a saját szívünkben. Csak ezután imádkozhatunk a békéért a saját családjainkban és közösségeinkben. Végül pedig együtt imádkozhatunk az egész világ békéjéért. Mert látjátok, a Szűzanya azt mondja, hogy amikor úgy próbálunk imádkozni a világ békéjéért, hogy nincs béke a szívünkben, akkor ez az ima nem túl erős.

Ebben a pillanatban a Szűzanya azt kéri tőlünk, hogy fokozzuk imáinkat, és imádkozzunk az Ő szándékaiért. Arra tanít minket, hogy minden nap tartsuk a kezünkben a Bibliát, és minden nap csak két-három verset olvassunk el, és próbáljuk meg a nap többi részében megélni azokat. Arra is hív minket, hogy imádkozzunk a Szentatyáért, minden püspökért és papért, az egész Egyházért, mert szükségünk van az imákra.

De egy különleges módon a Szűzanya arra hív bennünket, hogy egy kicsit többet imádkozzunk egy bizonyos Hers tervéért, amelyet meg kell valósítani. De a Szűzanya különösen aggódik a fiatalokért a világban, és megismétli, hogy nagyon nehéz helyzetben vannak. A Szűzanya azt mondja, hogy a békéért imádkozik, és arra kér minket, hogy imádkozzunk vele együtt ugyanezért a szándékért, segítsük őt".

https://medjugorje.org

Isten szemével

2024.05.24.

1.

Pünkösd vasárnap a Szentlélek Istenről elmélkedtem:

Drága Szentlélek Isten,

Ki az Atya és a Fiú egyesült szeretetének Lelke vagy…

Bennem lakozol, bennem égsz,

Szelíd lángoddal lobogsz bennem egészen.

Nem erőszakos a fényed, hanem oly szelíd, és mégis lángoló és sugárzó.

Világosságot adsz az elmémnek, és mindenféle lemondásra és jócselekedetre indítasz még.

Te csak adsz, és adsz, és szakadatlanul adogatod ajándékaidat,

Megszeretteted velem Istent, és arra hívsz, hogy egyesüljek Vele szorosan munkálkodva Veled.

Nem is tudsz Te más lenni, csak a lelkem legszorosabb Társa lenni,

A gyarló lelkemet szeretni, és ha kell, megvigasztalni.

Gyarló szívemet megvilágítod, és gyengédségeddel rossz gondolataimat kijavítod.

Szereteted erejével szívemet körbe öleled, hogy csak a Tiétek legyek, és lefoglalsz engem Magadnak, az Atya- és a Fiú Istennek.

Ámen

Jézus: Drága kislányom, örömmel hallgatom ezt a szép és hálás elmélkedésedet. Szentlelkem megérintette a lelkedet, és valóban lemondásokra és jócselekedetekre indít.

2.

Jézus, mint az Örök Főpap ünnepe volt. Elgondolkodtam, hogy mit is jelent ez számomra. A következő gondolatok öntöttek el:

Drága Jézusom…

Te vagy a Főpap, és követnünk kell Téged. Te mutatod az utat, és Te adsz példát arra, hogyan szeressük társainkat.

Feláldoztad Magad teljesen, mint a teljesen elégő gyertya. Felajánlottad Magad áldozatul értünk az Örök Atyának.

Áldozatot hoztál, meghoztad az egyszeri, de mégis örök áldozatot.

Odaadtad a Szívedet és minden csepp Véredet, hogy általa, belőle Egyházad szülessen meg.

Feláldoztad a szabad akaratod, mindent alávetve a Mennyei Atyának. Hogy beteljesülhessen mindaz, amelyet a sok prófétád már régesrég előre megjövendölt Rólad.

Ámen

Jézus: Ezen a szép ünnepen Engem, mint példamutató Főpapot emlegetsz, aki mindnyájatoknak követni kell. Nemcsak a felszentelt papoknak, hanem a híveknek is.

3.

Egy nagyon beteg magzatocskáért imádkoztam, misét ajánlottam fel, sőt még egy paptól anyaméhen belüli megkeresztelést is kértem.

Jézus: Drága kislányom, ezért a kisbabáért mindent megtettél, hogy megmentsd a lelkét, vagy ha Isten úgy akarja, megszülethessen. Köszönöm a segítségedet.

4.

Olvatam: Luisa Piccarreta: Jézus mondta: Amikor a lélek, az Isteni Akaratban él, Isten akarata, szeretete munkálkodik benne. Az ember már nem emberi szeretettel szeret, hanem az Isteni Akarat szeretetével és dicsőségével.

Érzés: Az Úr emelkedett állapotban tartja ilyenkor a lelket.

Jézus: Az ember szeretete más mint Isten szeretete. Gyengébb és törékenyebb. De ha egészen átadja magát, akkor Istenhez hasonló állapotba kerül, és egy magasabb szeretet működik benne.

5.

Olvatam: Luisa Piccarreta: Jézus mondta: Az ember, hogy éljen Isten Akaratában, nem hagyja élni saját akaratát, még szent dolgokban sem. Ez a legnagyobb áldozat, amit az ember meg tud hozni.

Érzés: Ezt próbálom én is megtenni kisebb-nagyobb sikerrel.

Jézus: Többféle feladattal bíztalak meg, de előfordul nálad, hogy az egyiket fontosabbnak tartod a másiknál. Viszont, ha az Én Akaratom azt diktálja neked, hogy a másik ugyanolyan lényegbevágó, vagy némelykor fontosabb, akkor te engedelmesen, a te akaratodat legyűröd, és az Enyém szerint cselekszel. Ez a legjobb példa erre.

6.

Olvatam: Luisa Piccarreta: Jézus mondta: Különbség van a kettő között: élni Isten Akaratában és tenni Isten Akaratát.

- Élni Isten Akaratában jeleni: Az ember a sajátjává teszi Isten Akaratát. Egy akaratban él, ami Istent jelenti. Ez szent, tiszta, békés. Egy akarat az, amely uralkodik, nincs kontraszt benne, minden békés.

- Tenni Isten akaratát jelenti: Az ember számításba veszi Isten Akaratát, de nem úgy, mintha az a sajátja lenne. Az emberi szenvedély majd remeg a legfelsőbb Akarat előtt, és legszívesebben elszökne Tőle.

Érzés: Sokszor bennem van az az aggodalom, hogy annak ellenére, hogy próbálom követni Isten Akaratát, vajon jól csinálom-e vagy csináltam-e a dolgokat, mert többször a saját szabad akaratomra kell támaszkodnom.

Jézus: Kislányom, feleslegesen aggódsz, amikor arra gondolsz, hogy a szabad akaratod működik. Igaz, hogy benned van az Én Akaratom, tudsz róla, de valami akadály, főleg kísértés miatt, kénytelen vagy alkalmazni a szabad akaratodat, a sajátodat, amit már visszaadtál Nekem. Ne félj, mert Szentlelkem vigyáz arra, hogy a te akaratod összefonódjon az Enyémmel, és jót akarjál tenni. És az a lényeg, hogy a jó és rossz közül a jót választod.

7.

Olvatam: Luisa Piccarreta: Amikor Luisa írta Jézus szavait, a gonoszok nagy lármát csaptak körülötte, és akadályozni akarták az írást. Jézus mondta: Amikor látják a gonoszok, hogy Isten Akaratáról lesz minél több fontos dolog leírva, ők kétszeres poklot szenvednek, és jobban gyötrik a kárhozottakat. Félnek, hogy ha az emberek Isten Akaratát követik, ő elveszti a hatalmát és a királyságát a földön, amit akkor nyert, amikor az emberi akarat nyert teret.

Gondolat: Megértettem, hogy ezért van sok támadás az én személyem körül is.

Jézus: Bizony a gonosz lelkek nagyon szeretnek Isten terveibe, akaratába beleszólni, akadályozni. Ezt az igyekezetet Atyám jól látja, és többszörösen érezteti velük a nemtetszését, és a pokoli szenvedést. Hiszen az Ő tervét akarják tönkre tenni.

8.

Érzés: Hogy előre tudjak lépni valami pozitív dologban, mintha egy poklot kellene legyőznöm.

Jézus: Amikor valami felemelő, jó dolgot akarsz tenni, a gonosz szinte élvezettel állít eléd akadályokat. Dühöt vált ki belőle, ha mégis ellenállsz és megteszed a jót.

9.

Pünkösd vasárnap a prédikáció alatt a Szentlélek kiáradásáról volt szó, amikor a Szentlélek betölti a lelket, és milyen jó érzésekkel tölti el.

Gondolat: Az Úr Jézus élete és kínszenvedése jutott eszembe.

Érzés: Ezek a csodálatos dolgok szükségesek, hogy buzdítsa a lelket. Az igazi szenvedésben nem érez ilyet a lélek, hanem saját akaratával, ragaszkodva az Úrhoz, amikor azt érzi, hogy az Úr is elhagyta, szüli a lelket a szeretetre.

Olvastam: Keresztes Szent János: Út a Karmelhegy csúcsára: „Ha sikerült az embernek a semmiségben feloszlania, vagyis elérnie az alázatosság tetőfokát, akkor meglesz az egyesülés a lelke és Isten között. De ez az állapot nem lelki gyönyörűségben, nem nagy érzelmekben nyilvánul meg, hanem abban, hogy kereszthalált halunk mind érzéki, mind szellemi tekintetben, mind külsőleg, mind belsőleg.

Gondolat + Érzés: Ha a kettő között kellene választani, a lelki gyönyörűség és a szenvedés között, inkább a szenvedést kellene választani, mely a lélek nagyobb előnyére és Isten nagyobb dicsőségére válik.

Jézus: Tudod kislányom, hogy még Én is átéreztem azt, a szenvedésem csúcspontján, hogy Atyám elhagyott. Hát akkor veletek miért ne történhetne ilyen? A legfejlettebb lelkű gyermekeim a szenvedés alatt elszomorkodnak, kínlódnak, de amikor enyhül az állapotuk, eszükbe jut, hogy a szenvedés, amit át kellett élniük, sokkal értékesebb, mintha valami nagy szellemi öröm járná át őket. Mégpedig azért, mert a szenvedést fölajánlják. A fel nem ajánlott szenvedés eltűnik, szertefoszlik.

10.

Olvastam: Keresztes Szent János: Út a Karmelhegy csúcsára: Az Isteni csodákról volt szó: Isten a külső, fizikai dolgokról fokozatosan fordítja az ember figyelmét a bensőjére és a lelki életre.

Érzés: Az embernek egy idő után már kevésbé lesznek érdekesek a fizikai világ eseményei, vagy hogy milyen ételt vagy italt vesz magához. Ugyanakkor, aki előrehaladottabb a lelki fejlődésben, jobban értékeli az Úrral való bensőséges kapcsolatát, mint egy embertömeget megmozgató külső jelenség.

Jézus: Csak addig van szüksége az embernek a nagy szellemi örömökre, ameddig még erősen kötődik a világhoz. Ahogy megismeri és megszokja az áldozatokat, a szenvedéseket, akkor már nincs szüksége a külső támogatásokra. Magától is halad a kiüresítésben.

11.

Olvastam: Biblia: Szent Jakab leveléből: Aki ma tehetne jót, és mégsem teszi, bűnt követ el.

Hang: A mulasztás bűne ez.

Érzés: Szinte elöntött a szégyen, hogy mennyi mulasztásom lehet nekem is az életem folyamán.

Jézus: Gyermekeim hajlamosak arra, hogy az ilyen negatív bűnöket, mint például a mulasztás, nem tartják bűnnek. Az imádkozó, Engem szerető gyermekeimben is előfordul, hogy imádkozásra vagy templomba járásra hivatkozva elhanyagolják a családjukat. Ez a mulasztás, a szeretetlenség bűne, mert az ima és a vallásgyakorlás nem mentesíthet fel senkit a szeretet alól. Első a szeretet.

12.

A másokhoz való szigorúságról gondolkodtam.

Érzés: Nem tudok kegyetlen szigorú lenni másokhoz. Nem egyezek a túl nagy szigorúsággal minden esetben, mert ha az Úr is így tenne, rengetegen elkárhoznánk.

Kép: Irgalmas Jézus.

Hang: Irgalmasság nélkül nem lehet.

Jézus: Nagy örömömre a te lelked nem szigorú másokhoz, hanem irgalmas. Tudod-e, mi a legjobb megoldás a szigorúság terén? Légy szigorú magadhoz, és légy megértő másokhoz. Én szelíd vagyok és irgalmas Szívű. Engem kövessetek.

13.

Hang: Felajánlom a Te orcádat vezeklésül.

Jézus: Az elkövetett bűneidért felajánlod az Én szenvedő, meggyötört arcomat: „hogy minden bűnt eltüntess a lelkemről”. Ezt mondod Nekem, Én meg így válaszolok: „Én már régen mindent eltöröltem”.

14.

Érzés: Nagyon oktalannak érzem magam, sok mindent nem tudok a Szentírásból és a lelki életről.

Érzés: Nem az a lényeg, hogy mekkora a lexikális tudásom, hanem hogyan használom fel a meglévő tudásomat a szeretetgyakorlásra.

Jézus: Annak örülök, hogy aszerint élsz, ahogyan a Szentírás és a szent könyvek tanítanak téged.

15.

Az életutamra gondoltam, amelyre többször mondták, hogy elrontottam az életem.

Kép: Az Úr Jézus jobbra fordulva csókolja az életutam minden pillanatát.

Hang: Szép utam vagy, szép zarándokutam vagy.

Kép: Jézus jobbra halad előre.

Jézus: Ezekkel a megjegyzésekkel ne törődj, ne fájjon, hanem gondolj arra, hogy Én, a te Mestered gyönyörködöm életed minden percében, mert mindennek így kellett történnie, hogy ilyenné váljál, amilyen vagy az Én kegyelmemből és szeretetemből.