2022. július 23., szombat

Öt nap

 

Nemrég Hunwicke atya emlékezett meg az ír David Moriarty püspökről, John Henry Newman bíboros kortársáról és barátjáról, idézve tőle a következő gondolatokat:

„Az egyház korai időszakában a zsoltárokat a laikusok annyira ismerték, hogy lehetetlennek találták a Szent Jeromos által a héberből készített jobb változat átvételét, mivel mindenki kívülről tudta a régebbi változatot.”

Az idézetben leírt jelenség sokunk számára ismerős lehet, akik a zsinat utáni zsolozsmát végezték valaha vagy még mindig végzik a magyarra fordított zsoltárokkal. A rosszabb fordítású, de átimádkozott zsoltárok szófordulatai, sorai is rögzülnek, „automatikussá” válnak, ahogy az angol mondja by heart (szívből) ismerjük azokat, és elég néhány ismerős szó, hogy „beinduljon” a zsoltár. És zavaró lehet, ha más fordítással találkozunk, mert eltereli a figyelmünket. Ez nyilván régen is így volt, például amikor XII. Piusz pápa javított latinságú zsoltárokat vezetett be a megszokott vulgata szöveg helyett a zsolozsmában. De a fenti idézet alapján így lehetett már a Szent Jeromos által készített fordítás bevezetésekor is. Ebben ezek szerint nincs új a nap alatt.

Ami viszont figyelemre méltó, az a megállapítás másik része: a zsoltárokat a laikus hívők tömegei ismerték „szívből”, a zsoltárok jelentették tehát a magánáhítatuk gerincét is, ugyanúgy, ahogy földi életében Krisztus Urunkét is, aki a Szentlélek által sugallt zsoltárokkal fordult az Atyához, azokkal lélegzett, sőt azokkal kapkodta a levegőt a kereszten szenvedve. Emiatt különösen is igaz Szent Pál mondata: „Bennünk pedig Krisztus gondolatai vannak” (1Kor 2,16). Ez viszont meglehetősen távol áll a mai helyzettől, ahogy már a XIX. századétól is távol állt:

„Napjainkban a zsoltárokat a katolikus laikusok magánáhítataiban kevésbé használják; és gyakran olyan imaformákat használnak a Szentlélek által diktáltak helyett, amelyeknek nincs hiteles jóváhagyása, és amelyek gyakran kevéssé ajánlhatók a lelkiség és a kifejezésmód tekintetében egyaránt. A hívek gyakorlatában bekövetkezett eme figyelemre méltó változás oka az lehet, hogy nem értik a zsoltárokat” –folytatja Moriarty püspök.

De hogyan érthetnének olyasmit, amit nem is ismernek? És miért nem ismerik? Lehetséges volna, hogy a sugalmazó Szentlélek csak az Egyház hivatalos imájához szánta volna a zsoltárokat? Aligha. De hogyan válhatnának a zsoltárok ismét azzá, aminek szánta őket az Úristen?

Hunwicke atya bejegyzését éppen egy olyan ötnapos hittanos tábor előtt olvastam, amely iránt nagy várakozással voltam. Az idézet kapóra jött, mert arra világított rá, ami miatt kíváncsian vártam a tábort. Azt ugyanis óvodáskorúaktól gimnazistákig terjedő nagyon vegyes korosztály számára szervezték, és gerince a mindennapi szentmise és zsolozsma volt. A Moriarty püspök által már másfél évszázada szóvá tett helyzet korunkra még jellemzőbbé, súlyosabbá vált, így még nagyobb kérdés volt számomra, hogy hogyan sikerül egy ilyen nagy korkülönbségű csapatot egyben tartani Jézus Krisztus köré gyülekezve mindennapi szentmisén, és zsoltárokkal, „Jézus gondolataival” imádkozva.

Alkalmam volt végigkövetni a csapatot a napi szentmisék során, amelyek természetesen nem az elterjedt n.o. tábori vadászmisék voltak, hanem minden korok szentmiséi, színes-szagos teljes pompájukban, a forró nyári napokon is megadva Istennek azt, ami jár.

Ami külső szemlélőként hamar észrevehető volt: az első nap a padokban szétszórva, idegenül feszengő lányok a második nap szentmiséjén már együtt ültek csendes összeszedettségben, a fiúk pedig mindannyian ministráltak, napról-napra egyre természetesebben mozogva az oltár körül. A tábor után gyerekekkel beszélgetve aztán a lelki valóság egy része is megismerhetővé vált: például, hogy egy kamasz lány a tábor minden szentmiséjét felajánlotta egyik társáért, aki nem hitgyakorlóként érkezett, de aki aztán már a második naptól minden imában és a szentmisén is figyelemmel részt vett.

A tábor szervezői saját programjaikkal nem a világ programkínálatával szálltak versenybe: az egyházi kiállítás megtekintése, az üldözött szerzeteseknél tett látogatás vagy a folyóparti séta öt napra szétosztva nem az a tipikus programhabzsolás, amely nélkül pedig már egy egynapos osztálykirándulás is üresjáratnak tűnik.

De a szervezők mégis nagyon jól csináltak valamit: sikerrel szálltak szembe a világ szellemével. Mert ha öt nap után hazaérkezve az egyik kisgyerek a De Angelis mise Kyrie tételét próbálgatja lejátszani zongorán, a másik éppen Ave verum-ot dúdol, a harmadik a szerzetesektől kapott írásokat olvasgatja, netán önként becsatlakozik a szentségimádásra tartó édesanyja mellé, imakönyvet szorongatva hóna alatt, tudhatjuk, hogy győztes csata után vannak.

A szervezők öt napot segítettek megnyerni a gyerekek számára az üdvösség felé vezető úton. Azzal, hogy nem hagyták el és nem rövidítették meg Isten dicséretét, nem tartották az Úrhoz való gyülekezést és az Úr gondolatainak imádkozását gyerekek számára befogadhatatlan és fárasztó dolognak, vagy „tapintatlanul” bele mertek kezdeni egy rózsafüzérbe még szentmise előtt. És bár nem tudjuk, hogy hány napból áll a háború, de ezt az öt napos csatát az Úrnak és nekik köszönhetően győzelemmel abszolválták ezek a gyerekek. Mert megízlelték, hogy milyen édes az Úr.

Ezért, Atyák, ne vizezzétek a szellemi tejet! Ne szégyelljétek az Úr gondolatait. Hogy általa növekedjenek az üdvösségre a rátok bízottak, miután megízlelték, milyen édes az Úr.

Ez a lelkekért való küzdelem.

https://invocabo.wordpress.com/2022/07/23/ot-nap/

"Nincs más alternatíva! - Vagy felébredsz, vagy száműzünk az Új Földről."

 

Elérkeztünk a legjobban várt pillanathoz!

Semmi sem történt még korábban, ami a következő néhány évben történni fog!

Az egész galaxis BULIT tart, végül is a Föld

a Tejútrendszer legfiatalabb lánya felszabadul.

Ez a bolygó, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy az Édenkert legyen, megszabadul a Sötét Erők uralma alól, amelyek elrabolták és rabszolgasorba taszították évezredek óta!

A mágneses rács, amely az emberiséget egy harmadik dimenziós rezgésbe zárta, már megsemmisült - és most a Fény eléri a Föld minden szegletét.

Az asztrál, ahol az itt megtestesült Szellemek ellen irányuló összes ármánykodás volt.

Már elsöpörték és kiürítették.

A sötét entitások és fegyverarzenáljuk, valamint az uralkodás és irányítás taktikái is eltűntek.

A Föld felszabadításához szükséges összes biztonsági eljárást már elvégezték a Fény Erői. A Galaktikus Konföderáció hajó- és szellemseregei már a helyükön vannak a Nagy Eseményre.

Semmi más nem akadályozhatja meg a Földet, hogy most a Legboldogabb Világok kategóriájába való felemelkedését tegye meg.

 

 

Végül a Bizonyíték és az Engesztelés megszűnik létezni a Galaxisnak ebben a kvadránsában, és ennek eredményeként nem lesz többé fájdalom és szenvedés.

De mindezt idegen erők tervezik és hajtják végre, és engedelmeskedik az Isteni Terveknek.

Ez mindent lefed ezen a bolygón.

A felemelkedés nem csak az emberekről szól; a többi birodalom (állati, növényi és ásványi) is megfelelő lépésekben emelkedik.

A portálok már megnyílnak, és az állatok többnyire már felismerik ezt.

Az utóbbi években boldogabbak és barátságosabbak.

A madarak közelebb költöznek az emberekhez és boldogabban énekelnek.

A kutyák, akik mindig is közelebb álltak egymáshoz, most már csak beszélgetni kell.

Jobban megértik az embereket, és mélyen átérzik az érzelmeiket.

Nemcsak az emberek és az állatok változnak; a Zöldségek is gyorsan változnak.

Sok olyan régió, ahol nem esett eső, most kezdi kiheverni a meddőséget.

Amit etikátlan céllal genetikailag módosítottak, az most fokozatosan kihal.

Minden IGAZSÁG a felszínre fog kerülni.

Az emberiség irányítására használt hazugságok lelepleződnek és alkotóik lelepleződnek.

Megdöbbenés és csalódás lesz bizonyos intézményekkel kapcsolatban.

Sok ember részéről lesz némi felháborodás, mert hosszú időn keresztül becsapták őket.

Az emberiség végül rá fog jönni, hogy mindig is egy rabszolgatartó rendszerben élt és egy maroknyi ember uralta.

Nyomor, éhség, betegségek, az emberek kárára létrehozott kormányzati rendszer, korlátozó hiedelmek, a kizsákmányolás pénzügyi rendszere, káros gyógyszerek, egészségtelen ételek,

 

 

Végül minden csapda, amelyet az emberiség bebörtönzésére hoztak létre, fel fog tárulni és el fog pusztulni.

Csak a közjóra irányított elmék és az önérdekektől mentes lelkiismeret marad meg az Új Földön.

És ahhoz, hogy ez valóban lehetséges legyen, az emberiség ébredése megtörténik.

Az ébredés az a kvantumugrás, amit megteszel. Nincs más út!

Vagy felébredtek, vagy száműzetés az Új Földről.

Mivel minden rezgés, semmi, ami az új energiákon kívül rezeg, nem lesz képes itt elviselni és túlélni.

Végül, lesz elég tudat, ami szükséges ahhoz, hogy az Átmenet nagy eseményei bekövetkezzenek.

De kár, hogy olyan sokan ilyen közel kerültek és feladták!.

Inkább maradnak az egó komfortzónájában, mivel a változások mindig fegyelmet, kitartást, elszántságot és összpontosítást igényelnek.

Mindenki, aki itt van, és olvassa ezt a szöveget, bizonyára megfigyelheti közöttetek, hogy vannak még rugalmas emberek.

Hiába a sok információ erről, ők inkább a vak illúziót részesítik előnyben, amit minden korból hoznak magukkal.

Nem akarják elhinni, hogy az Idők elérkeztek.

És a legrosszabb az, hogy nem tudják, hogy változás nélkül egy másik, még mindig nagyon perverz világban kell folytatniuk a tanulást, ahol fájdalmon keresztül fognak tanulni, mert ezt a választást választották.

 

 

Hányan adják fel most!

Milyen kár! Olyan kevés van hátra!

A Fény mindig tiszteletben tartja mindenkinek az akaratát.

És ha az a vágyatok, hogy kitartsatok, tartsátok szilárdan a kormányrudat.

Bízzatok, mert nem lesz hiány a védelemben!

Senki sem mondta, hogy könnyű!

Senkinek sincs lehetetlen küldetése.

Mindenkinek sok eszköze van a végső csatákhoz.

A győzelem lehetséges azok számára, akik bíznak és kitartanak a végsőkig.

Az utolsó negatív rezgések és sejtemlékek, amelyek még mindannyiunkban rezonálnak, gyógyultnak és felszabadultnak érzik magukat.

A Régi 3D-s energia egyikét sem lehet a Föld következő fázisába vinni, mivel a rezgés az Ötödik Dimenzióból és feljebb fog érkezni.

Mostantól kezdve az együttműködés és a nem versengés lesz a szabály.

Aki ellene van ennek az energiának, az nem fog belépni az Ötödik Dimenzióba.

Vagy ahhoz, hogy ezt megtehessék, extra mérföldet kell majd megtenniük.

Azonban ne feledjétek, hogy ez rajtatok múlik...

A fény lényei

Ojeda Hope

A SZERETET A KULCS

  • Forrás: MatrixHungary