2021. december 12., vasárnap

Római rítus: Vatikáni szigorítás karácsony előtt?

 

Hamispróféta csapását a római rítust követő közösségek ellen az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció fogja megindítani - írja a PaixLiturgique.com (december 10.) névtelenül nyilatkozó "megbízható és egyhangú forrásokra" hivatkozva.

Ezt a kongregációt Arthur Roche érsek és titkára, Francesco Viola vezeti, mindketten a római mise ellenségei.

A PaixLiturgique.com úgy véli, hogy a húsvéti szent háromnap és a szentmise kivételével minden szentség "betiltása" a római egyházmegyében mindössze egy próba volt: "Forrásaink szerint ezt a rendszert nagyon gyorsan (karácsony előtt?) az egész latin kereszténységre ki fogják terjeszteni az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció egy szövegével (utasításával?)."

A szöveg jelenleg előkészítés alatt áll, és átalakítható, késleltethető vagy akár el is temethető. Lehetséges, hogy "nem lesz olyan SZIGORÚ, mint a levél", melyet a római egyházmegye számára küldtek.

A PaixLiturgique.com hozzáteszi, hogy ugyanezen források szerint a római rítust követő szemináriumok elleni támadás "gyorsabb és radikálisabb" lesz, mint amit a kánoni vizitációval terveznek. Ezeknek a szemináriumoknak a sajátosságait érinti majd, és megtiltják nekik, hogy római rítusú felszenteléseket végezzenek.

Nem szabad elfelejteni, hogy XVI. Benedek pápa szerint az ilyen intézkedések a római rítus ellen teljesen érvénytelenek.

https://gloria.tv/post/z9EjbJxa8vLb2usVv6vWociUZ

Washington D.C.: Ez nyilvánvalóan "nem" gyűlölet-bűncselekmény volt

 

Egy ismeretlen tettes kalapáccsal eltávolította a Fatimai Szűzanya szobrának orrát és kezeit a washingtoni Szeplőtelen Fogantatás Nemzeti Kegyhelyének bazilikája előtt.

December 5-én éjjel a bűnöző átmászott a bazilika külső kerítésén, belépett a kertbe, egy térfigyelő kamera rögzítette az egészet.

Először leszedte a szobor kezeit, majd eltorzította az arcát, és a levágott kezeket magával vitte. A koronát is megrongálta.

Nyilvánvaló, hogy a rendőrség szerint nem "gyűlölet-bűncselekményről" van szó, mivel a szentély csak katolikus, nem pedig zsidó. A carrarai márványszobor értéke 250 ezer dollár.

Májustól októberig 100 "vandalizmus" történt katolikus helyek ellen az Egyesült Államokban.

https://gloria.tv/post/1JWFosZJ4UHN1ehd8koW2LLnB