2014. március 31., hétfő

Bizonyságtétel

EGY KEDVES TESTVÉRTŐL KAPTAM.
Szombaton, a Szeretetláng Közösség szervezésében két autóbusznyi zarándoktársammal együtt Százhalombattán voltam szentmisén. A mise után a plébános atya kitett az oltárra egy összehajtogatott misekendőt, amin egy sötétvörös, alvadt vérrögöt láttunk.
A történet: március 30-án, áldoztatás közben leesett egy szentostya a földre. Az előírás szerint betették egy pohár vízbe, hogy amikor szétoszlik, virágra locsolják. Ám ez az ostya nem oszlott szét, először piros, majd vörös színű lett, nagycsütörtökre egy élő szív formáját vett fel. Később kivették a vízből, részecskéit többféle vizsgálat alá vetették. Vizsgálati eredmény még nincs. Jelenleg  a misekendőn, a tabernákulumban őrzik, színe, alakja azóta is változott. Most olyan, mint egy nemrég megalvadt vér, sötétvörös színű, szabálytalan alakú.
Végighallgattuk a történetet, majd az átváltozott ostyát egyenként, egész közelről is megnézhettük.
Bár bennem eddig sem volt semmi kétség, hogy az átváltoztatott ostyában Jézus valóságosan jelen van, ennek bizonyságát, Jézus vérét, mégis megrendítő volt így látni.
Azért írom meg mindezt, hogy tudjatok róla és gondolkodjunk el közösen. Miért történt ez most, mi az üzenet számunkra, hívők számára.
Akik pedig nem hívők: mit gondoltok erről? Ha nem hiszitek el: miért nem? Ha igen: változtat-e valamit bennetek?


ui. Illésy Mátyás plébános azt mondja, amíg a vizsgálat le nem zárul, nem beszélhetünk csodáról, hivatalos közleményt nem is kíván mindaddig kiadni a történtekről.

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Ó, jaj azoknak, akiket az Úr kiválasztott, hogy szolgálják Őt az utolsó napokban, mert nem lesznek éberek Hívásomra

2014. március 30. vasárnap, 20:00
Drága szeretett leányom, nektek adott szavaimat soha ne vegyétek magától értetődő dolognak, mert azokat Nagy Irgalmasságom Cselekedetének köszönhetően kapjátok. Szavaimat nem azért adom a világnak, mert az ember méltó rá, inkább azért, mert az ember éhezik az Igére.
Minden Ajándék, mely Kereszthalálom óta Édesanyám közbenjárására adatott az emberiségnek, azért volt, hogy segítsen felkészülni a bűnösöknek a Nagy Napra. Édesanyám válaszolt Atyám Isteni Akaratára, amikor világra hozott Engem, a világ Üdvözítőjét és Megváltóját. Ő viszont, mint közbenjáró lett kinevezve az ember és az Isteni Igazságszolgáltatás között. Az Ő szerepe az, hogy közbenjárjon a bűnösök érdekében, figyelmeztetvén és felkészítvén őket arra, hogy az utolsó Napon fogadjanak el Engem, az ő Fiát.
Szeretett és Áldott Édesanyám minden egyes jelenése, amelyre sor került a világban, Atyám Hatalma által történt. Mindaz, amit ő megjövendölt, most fog bekövetkezni, és mindazt, amit kihirdetett, felszentelt szolgáim nagytöbbsége elfelejtette, akik úgy döntöttek, hogy figyelmen kívül hagyják figyelmeztetéseit.
Ó, jaj azoknak, akiket az Úr kiválasztott, hogy szolgálják Őt az utolsó napokban, mert nem lesznek éberek Hívásomra. A süketek és a vakok Atyám Könyvének egy felhígított változatát fogják követni, és ahelyett, hogy összegyűjtenék a gyümölcsöket, amelyekre elhívatottak, semmi más nem fog a szájukból ömleni, mint rothadt gyümölcs. Gőgösen és arrogánsan megtagadták Édesanyám közbenjárását, jelenéseit és hívását, hogy összegyűjtse őket annak érdekében, hogy a Mennyei Hierarchia bölcsességébe vigye őket, ahol az Igazság Királyként uralkodik. Az Igazság elkerülte őket, és ahelyett, hogy meztelen alázattal Isten Trónja elé borulnának, emberi szabályokat követnek – az esendő emberét -, aki nem ismeri Isten saját népének tett Ígéretei Igazságát.
A mai világ még ha nagy lépéséket tett is az orvostudomány, a technológia és más tudományok terén, de a bölcsességet, amelyre szüksége lenne ahhoz, hogy belépjen Királyságomba, felcserélte pénzre, gazdagságra és hatalomra. Ennek a világnak a dolgai – mint a pénz, a hatalom, a vagyon vagy a kormányban való hatalmi pozíciók – semmik az Én Szememben. Kezem egyetlen mozdulatával eltörölhetem azokat. Az emberi tudás és a tudományokban való előrehaladás tisztelete felesleges, mivel azok nem tőletek származnak – ezek olyan értékek, melyeket Isten adott az embernek az Ő gyermekei iránti Szeretetéből. Ha Ő mindezt elvenné tőletek az összes anyagi kényelemmel együtt, mivel maradnátok? Semmivel.
Azok, akik valóban ismernek Engem, nem aggódnak semmi miatt, mert tudják, hogy – amennyiben ők az Enyéim – megkönnyebbülést nyerhetnek, ha teljesen megbíznak Bennem, mert tudják, hogy Én sohasem hagynám magukra őket. Akkor miért keresitek azokat a dolgokat, amelyek nem Tőlem valók – dolgok, amelyek sohasem fognak kielégíteni benneteket? Minél jobban elutasítotok Engem, üres ígéreteket keresvén, annál jobban elszigeteltnek érzitek majd magatokat, miközben eljön Számomra annak az ideje, hogy szétválasszam a konkolyt a búzától.
Az egyetlen választás, amelyet tehettek, hogy Isten igaz gyermekeivé váltok, Aki nélkül semmik vagytok. Nem az számít, hogy kik vagytok, hogy milyen állást töltötök be ebben az életben, vagy milyen szerepet játszotok. Csupán egyetlen ok miatt fogtok megmenekülni: mert Isten Szeret benneteket. Egyetlen ember sem méltó arra, hogy Színem előtt megálljon. Senki sem annyira tiszta lelkileg, hogy tökéletes szentségre jusson. Érdemeinek köszönhetően senki sem emelhető fel Királyságomba.
Egyedül Irgalmasságom tehet képessé benneteket arra, hogy Örök Életet éljetek.
Jézusotok

"Ő új eget és új földet hirdetett..." - Dr. Barsi Balázs OFM gondolatai

Igaz, hogy Jézus sok beteget meggyógyított, mint a mai Evangéliumban is, de ezeket a jeleket és csodákat azért adta, hogy egy nagyobb horderejű valóságról tanúskodjanak: Isten országáról, mely őbenne elérkezett közénk. 
Hiszen bármennyi beteget meggyógyított is, még többen voltak, akik nem jutottak a színe elé, s akiknek gyógyulásáért nem járt közben senki, így nem szabadultak meg betegségükből. De ha minden beteget meggyógyított volna is – Isten Fiaként akár ezt is megtehette volna –, és ezáltal tíz-húsz évvel meghosszabbította volna földi életüket, ugyan mit használt volna nekik? Isten Fia nem érhette be azzal, hogy toldozva-foldozva javítgassa, ami a bűn miatt elromlott a világban. Ő új eget és új földet hirdetett, amelynek csíráit már magunkban hordozzuk, s a természet sóhajtozva várja, hogy kibontakozzék bennünk Isten fiainak megígért dicsőséges élete. Minden egyes csodája ebbe az irányba mutat, ezt a több, bőségesebb, új minőségű életet szolgálja bennünk.

És valóban: Mi a kenyér megszaporítása, a víz borrá változtatása vagy a betegek meggyógyítása ahhoz a csodához képest, hogy Isten a semmiből hozta létre a világot, vagyis hogy egyáltalán van víz és bor meg kenyér, emberi test és emberi élet? Mi a kenyér megszaporítása és a víz borrá változtatása ahhoz a csodához képest, amely a szentmisén a konszekráció pillanatában nap mint nap végbemegy, amikor a kenyér és bor Krisztus testévé és vérévé lényegül át? S mi a királyi tisztviselő fiának távolból történő meggyógyítása ahhoz a csodához képest, amikor a pap egyetlen szavára minden bűnünk eltöröltetik a szentgyónásban?

Úr Jézus Krisztus, segíts, hogy jobban figyeljünk rejtett, de annál jelentőségteljesebb csodáidra, melyeket szentségeid által viszel végbe köztünk, s így helyesen értsük az Evangéliumban leírt csodáid üzenetét is. Add, hogy ezek szemlélése és amazok megtapasztalása kitágítsa horizontunkat, mozdítson ki e földi élet gyakorlati materializmusából, s hitünket megerősítve azt az életet táplálja, növelje, gyógyítsa bennünk, mely örökké megmarad.
Dr. Barsi Balázs OFM