Tisztelt Athanasius püspök,

Az Ön Strickland püspökhöz intézett nyílt levelének elolvasását követően konstatálnunk kell, hogy nemcsak mi, hanem minden igazhitű püspök vagy katolikus aláírhatja az Ön levelét. Találóan idézi az egyházatyákat, mint Nagy Szent Vazult és Szent Athanasiust. Az első lelkesedést követően a hívők pár ellenvetést tártak elénk. Lelkiismeretünk arra indított bennünket, hogy felhívjuk a figyelmét ezekre.

 

Ezt a videót megnézheted itt is: https://pour-nous.wistia.com/medias/2m99e7gbpe
https://ugetube.com/watch/sImCdFG2Sxa4wse
https://rumble.com/v3mptgp-reakci-schneider.html
https://cos.tv/videos/play/47663088555823104
https://www.bitchute.com/video/8kZvkNNy85XN/
https://gloria.tv/post/8FgjjYH1r6DPBVruU6iohAVSN

 

 

Első ellenvetés: Miért nem írt Schneider püspök hasonló nyílt levelet Lenga érseknek is? „A bergogliánus szekta“ c. könyve katolikusabban és határozottabban fejezi ki a jelen helyzetet, azaz, hogy egy heretikus nem lehet érvényes pápa. Lenga érsek kijelentése összhangban áll az egyházatyák és a Szentírás tanításával. Lenga érsek világosan rámutat, hogy Bergoglio Ferenc nyílt herézisei miatt, amelyeket soha nem vont vissza, nyilvánosan kizárta magát a katolikus egyházból. Ebben az esetben nem lehet az egyház feje, és a katolikusok nem engedelmeskedhetnek az eretneknek, mert ezzel a herézis és az aposztázis útját vállalnák fel.

Hasonló prófétai szót lehetett hallani Altman amerikai paptól is. Lenga érsekhez hasonlóan azt nyilatkozta, hogy Bergoglio Ferenc már nem is katolikus, ezért nem lehet a katolikus egyház feje.

Strickland püspök levelében megemlítette, hogy a katolikus egyház iránti hűsége miatt senki sem lesz skizmatikus. Abból lesz skizmatikus, aki elszakadt a katolikus tanítástól.

Ehhez hozzáfűzhetjük: Az a heretikus, aki tagadja a hit alapigazságait, már nemcsak skizmatikus, hanem az ilyen már nem is keresztény.

A hívők másik ellenvetéssel is fordultak hozzánk, mégpedig azzal, hogy Ön 2019. március 20-án egy értekezést írt „A heretikus pápa kérdéséről“ címmel, amelyet soha nem vont vissza. A hívők az állítják, hogy Ön ebben abból az abszurd előfeltételezésből indul ki, hogy a heretikus pápát semmi esetre sem lehet hivatalától megfosztani.

A hívők idéznek az Ön értekezéséből: „A pápa a tekintélyét egyenesen Istentől kapja, nem az egyháztól, ezért őt az egyház nem mondathatja le semmilyen okból kifolyólag.“

Erre azonban szükséges eképpen válaszolnunk: A heretikus pápa egyenesen Istentől kapja az anatémát, ezért az egyháznak, amely engedelmes Isten iránt, le kell őt mondatnia.

Athanasius püspök, a továbbiakban Önt idézzük: A heretikus vagy a félig heretikus pápa helyzetét végsősoron át kell vészelni és elviselni az isteni lényegbe vetett hit világosságába, az egyház elpusztíthatatlanságába és Szent Péter utódának hivatalába vetett hittel.“

Erre a következő a válaszunk: Csakhogy Ferenc heretikus pápa hiperaktív a herézisek egyházi szorgalmazásában. Amennyiben időben nem fejtünk ki nyomást az azonnali lemondása érdekében, az infekció az egész szervezetet fogja sújtani, s ezután a gyógyítás már lehetetlenné válik. Képmutatóan az egyház isteni lényegére hivatkozni, és ezzel becsapni a nyilvánosságot azzal a céllal, hogy a heretikus hivatalban maradjon, a manipuláció bűne és Szentlélek elleni bűn.

A hívők az Ön következő idézetét tüntetik fel: „A heretikus pápa mindenáron való lemondatása a túlságosan emberi magatartás jele, ami végső soron a heretikus pápa földi keresztként hordozásának elutasítására utal.“

A válasz a következő: A heretikus pápa lemondatására irányuló igyekezet minden püspök elsődleges kötelessége. Ez az igaz hit, az Isten Igéje iránti engedelmesség (Gal 1,8-9) és a Magisztérium (Cum ex apostolatus officio hittani bulla) jele. A hívőknek kötelessége hatékony nyomást gyakorolni a heretikus pápa eltávolítása érdekében. A heretikus és követői Isten akaratának megvalósítása miatt üldözni fogják őket.

Az ilyen üldöztetés az igazi kereszt, amiből 2018-tól C. M. Viganó érseknek és a vele egységben levőknek is kijutott. Miközben Ti, Athanasius, a valódi kereszt elől kitértek, és a hamis kereszt hordozására buzdítotok, azaz a heretikus pápa mindenáron való hivatalban tartására. Ezzel azonban elterjed a herézise és egyházpusztító heretikus struktúrája.

Végezetül a hívők következő kérdése így szól: Mit gondoljunk most Schneider püspökről, ha előző kijelentéseit nem vonta vissza?

Athanasius püspök, Önön a sor, hogy világos választ adjon.

Ezekben a napokban veszi kezdetét a Vatikánban a szinodalitásról szóló rablózsinat, amely az LMBTQ egyházi legalizációját propagálja. Isten parancsolatainak, az erkölcsi parancsoknak ezen felszámolását szorgalmazta a prágai kontinentális találkozó is. A védnökséget Hollerich bíboros SJ látta el, és fellépett rajta a német LMBTQ szinodális út fő propagátora, Bätzing püspök is. A programjával együtt ovációval fogadták.

Müller bíboros, aki nem vesz részt a szinodális találkozókon, világosan nyilatkozott a szinodális úttal kapcsolatosan. Azt mondta, hogy „hittanilag inkompetens és egyházjogilag illegitim“. Nemrégiben ez a bíboros úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a pápa nyílt heretikus, automatikusan elveszti a hivatalt.

Tisztelt Athanasius püspök, nem lehet egyszerre érvényben az Ön dícsérete a katolikus egyház iránti hűségért és a pápai trónon ülő eretnek Ön által való védelme, amivel elárulja Krisztust és az evangéliumot. Az igazhitű tan a nyílt heretikus hivatalának érvénytelenségét mondja ki, úgy a püspöki, mint a pápai hivatalra vonatkozóan.

Az Ön kettős álláspontja a katolikusokat lelki skizofréniába viszi. Ezért nagy lelki haszon származna abból, ha helyre tenné, hogy mi is az Ön valódi álláspontja.

Krisztusban

 

a Bizánci Katolikus Patriarchátus (BKP) püspökei

 

2023. 9. 23.

 

Letöltés: BKP: Reakció Schneider püspök Strickland püspökhöz intézett nyílt levelére  (2023. 9. 23.)