1984. február 15., szerda

MAGDOLNA ASSZONY ÍRÁSAI Ármin által

1984. február 14.

A LÉLEK MEGIGAZULÁSA


Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ármin vagyok, ne félj!

Köszöntelek testvérem az Atya, a Fiú és a Szentlélek Isten nevével, a mi Urunk, Jézus Krisztus szent kegyelme által. Áldjuk, imádjuk az Urat, a seregek Urát és Istenét, ki öröktől fogva van és mindörökké él. Hálát adunk neked Szentháromság egy Isten. Uram, Jézus Krisztus hálát adunk neked, hogy az Atya szeretete beteljesedett rajtad. Hálát adunk az engedelmességedért. Imádunk téged Urunk a te szent kereszt­áldozatodért. Dicsőítünk a te feltámadásodért. Hálatelt szívvel adunk hálát a te fel­támadásodért. Hálatelt szívvel adunk hálát a te végtelen nagy jóságodért, mert nem hagytál el minket, mert velünk maradtál, mert te magadat adtad és adod a te végtelen nagy ajándékodban, a csodálatos Oltáriszentségben. Hogy mint te egy vagy az Atyával, úgy lehessünk mi is eggyé teveled, ahogy te bennünk és mi benned lakozhassunk.

        Hogy tudnánk neked ezt megköszönni, te végtelen Isten, hogy eggyé akarsz válni az emberrel, ezt a határtalan szeretetet? Mert te minden emberben lakozni akarsz, mert te tudod Uram, hogy az ember esendő, gyenge. Mert te megoltalmazod a tieidet, mert csak általad tudja az ember legyőzni a gonoszt. Mert csak általad üdvözülhet. Mert mi a nemeset, kit elkápráztat a ma vágya, a hamis csillogás, akikkel a gonosz még a saját lelküket is letagadhatja. Akik csak a mában és az időben és az anyagban hisznek. Mert hisznek ők is, hiszik azt, hogy bátran vétkezhetnek, mert a sírral bezárul minden, a föld elfed minden bűnt és vétket.     

Ezekért könyörgöm most hozzád Uram, Jézus: könyörülj rajtuk, szent kegyelmedet áraszd ki rájuk. A hívő emberek, kik benned élnek és te bennük, az imádságuk általi könyörgésüket hallgasd meg. Mert nem lehet, hogy a gonosz elveszítse őket mind­örökre. Mert minden ember a tied és nem hagyod, hogy a farkasok széttépjék a nyájat. Mert Uram Jézus, neked minden lehetséges. Mert mikor apostolaid megkérdezték tőled -: "Uram, ki üdvözül?" - te azt felelte d rá Uram, hogy "Embernek lehetetlen" de mindjárt hozzá is tetted, hogy "Istennek minden lehetséges".
Ezért kérlek Uram és én Istenem, mert neked minden lehetséges. Adj az embernek jelt, - mert Neked ezt is lehet - hogy ne vesszen el több belőlük, csak a kárhozat fia.

Ó, Uram Jézus könyörülj, ó Uram Jézus kegyelmezz! Ó, Uram Jézus irgalmazz! Töröld le Uram a könnyeket, öntözd meg Szent Véred harmatával a lelkek sebeit. Neked csak egy szavadba kerülne, és a kövek is emberré válnának. Ezért kérünk Uram, Jézus Krisztus, te megváltó Király, mentsd meg a tieidet, csillapítsd le a tengereket és adj békét a lelkekben. És adj ó Uram hivatásokat mindig többet, kik általad összegyűjtik a te nyájadat. Adj igaz lelkeket a földre, kiknek lelke messze világít. Mert az emberek bűnben és hazugságban, és ezáltal sötétségben élnek. Add, ó Uram, hogy amint tebenned örömét lelte a mennyei Atya, úgy leljed te is bennünk örömödet és nyisd fel szemét az embernek. Mert te Uram, mindent megtehetsz.
Dicsértessék és áldassék a Szentháromság egy Isten, mindörökké, Ámen.

Testvérem, most abból kapsz tanítást, hogy mit jelent megigazulni és kik a megigazultak.

Testvérem, nincs ember, ki ezen a földön azt mondhatná magáról, hogy nem vétkezett. Mert a gyermek is már születésével magával hozza az ősbűnt, ami által kiűzetett. Ezt a bűnt mossa le a lélekről a keresztség szentsége. Itt megkapja a lélek a menyegzős ruháját, mivel a mennyek országába léphet. Ez testvérem a kegyelmi állapot, amit Isten ajándékozott a léleknek. Tehát megelőlegezte a mennyek országát, de a lélek ezer, meg ezer buktatón át halad az időben, mi neki van szánva. Elér a lélek egy bizonyos kört, ahol Isten még lehajol hozzá, hogy mint gyermekkorában - mint szertelen gyermek botladozott - azt az Isten szeretete jóvátegye. A szó szoros értelmében kimossák lelke köntösét. De itt már a lélek bűntudatban él és a bűnbánat szentsége által jut megint a kegyelmi állapotba. Itt a léleknek erre a kegyelemre nagyon vigyázni kell, de Isten fokról - fokra segíti a lelket, mert egy, bizonyos idő után - mit az apostolok a bérmálás szentsége által kaptak - Isten szent lelke tölti be a lelket.

Tehát megerősíttetik a lélek, megnyílnak lelki szemei és lelki fülei. Ez a lélek felismeri a bűnt, mitől szabadulni kell és küzdeni ellene, a bűnbánat által a lélek tisztul, és Istenéhez fordul. De ez még nem a megigazulás, csak felfelé tartó irány. De Isten senkinek nem számolja, hogy hányszor bocsátott meg. Mint már mondottam is - Isten még azt is számontartja - hogy hány hajatok szála van és abból mennyi hullott ki, vagy mennyi vált fehérré. Csak egyet nem tartanak számon és rónak fel nektek, hogy a ti Uratok hányszor bocsátotta meg vétkeiteket.

Testvérem, most visszatérek az előbbihez. Tehát a lélek, hogy úgy mondjam magáévá tette Isten nagy ajándékét a bűnbánat szentségét, és ez a szentség elviszi Krisztushoz. A lélek megérzi Krisztus nagy kegyelmét, de mint már mondottam a sátán telerakta utatokat a botlás köveivel. Megbotlotok, még el is estek, és a lélek megbánja botlását, és a bűntudat marcangolja lelkét és vágyik a tisztaság után, igényli Isten kegyelmét, és utat enged, kinyílik a kegyelem felé. Minél magasabb fokot ér el, annál jobban kifinomul a tisztánlátás, és a bűnt, mint bűnt felismeri az Isten kegyelme által, de csak Isten kegyelme által, ki is kerüli, és vágyik a lélek Isten kegyelme után, még ha ezt áldozatok árán is tudja megszerezni, és betölti lelkét a megszentelő kegyelem. És itt már a lélek nagyon éber, és itt a lélek nagy akarással küzd, de győzelmeit csak Krisztus által éri el, mert Krisztus él benne és ő Krisztusban.
Ez testvérem a lélek megigazulása. Mikor szabad akarata által és nagy akarással és feltétel nélküli hite által, ő él Krisztusban és Krisztus él őbenne. Az út nagyon nehéz, de testvérem elértek Isten szent színelátására.

Most búcsúzom és azt mondom: áldjon meg, és szent vonzása által őrizzen az Atya. A megváltó Jézus szent kegyelme kísérjen végig, és világossá tegye utatokat Isten szent Lelke, hogy tisztán lássatok, a mi Urunk által.
Téged pedig áldjon meg és őrizzen a mi Urunk, Jézus Krisztus szent kegyelme. Ármin.