2017. szeptember 20., szerda

Törökország törli az iskolai tananyagból az evolúció-elméletet

Az elmélet "ellentmondásos, és nehezen érthető."
Törökországban eltávolítják az evolúció-elméletet a tankönyvekből, amit a nemzeti oktatási tanács vezetője azzal indokolt, hogy az elmélet túl bonyolult, ellentmondásos és nehezen érthető. A 2017-18-as tanévben a diákok már csak egyetemeken találkozhatnak ezzel a témával.
Alparslan Durmus, a nemzeti oktatási tanács vezetője azt mondta, “Az élet kezdete és evolúció” nevű fejezetet kiveszik az állami oktatásban használt biológiatankönyvekből, ezentúl csak a 18-19 éves diákok számára, egyetemen lesz elérhető tananyag ebben a témában.
“Tisztában vagyunk azzal, hogy diákjaink nem rendelkeznek a szükséges előfeltételekkel, és ha nem rendelkeznek a szükséges tudományos ismeretekkel, nem tudnak megérteni ilyen ellentmondásos elméleteket, melyeket emiatt ki kell hagynunk a tananyagból” – mondta.
Kritikusok szerint Erdogan és az AKP ezzel még inkább előtérbe helyezi iszlám-központú gondolatvilágát, és háttérbe szorítja a nyugati országok által elvárt világértelmezést. A török kormány korábban az alkoholfogyasztás háttérbe szorítását célzó intézkedéseket hozott – többek közt adóemeléseket -, melyeket szintén a konzervatív, iszlám-központú gondolkodás előtérbe kerülésének jeleként értékeltek.
Mehmet Balik, egy az intézkedést élesen kritizáló oktatási szakszervezet vezetője szerint azzal, hogy a kormány betiltja az evolúció-elmélet oktatását, és előírta, hogy minden iskola imaszobát kell működtessen, a szekularizmust és az oktatás tudományos alapjait számolja fel Törökországban.


http://www.hidfo.ru/2017/09/torokorszag-torli-az-iskolai-tananyagbol-az-evolucio-elmeletet/

Püspök azzal vádolja Ferencet, hogy nyilvánvaló hibákat tolerál.

Püspök azzal vádolja Ferencet, hogy nyilvánvaló hibákat tolerál

Az egyházban a parancsolatok és a teljes erkölcsi törvény érvényessége forog kockán Athanasius Schneider püspök szerint.

A onepeterfive.com folyóiratnak nyilatkozva kijelentette, hogy „maga a pápa a nyilvánvaló hitbéli hibák és a Szentségekkel való súlyos visszaélés széleskörű terjesztését tolerálja (mint a bűneiket meg nem bánó elváltak szentségekhez járulásának az engedélyezése)”.

Schneider ezt a helyzetet egy hajóhoz hasonlítja a viharos tengeren, melynek kapitánya figyelmen kívül hagyja a nyilvánvaló veszedelmeket, míg a tisztjei többsége csendbe burkolózik, mondván: „Minden rendben van a süllyedő hajón”. A néhány tiszt, aki felemeli a hangját, groteszk módon és méltánytalanul kritizálva van a kollégái által.

Schneider a négy Dubia bíborost és az osztrák filozófust, Josef Seifert-t nevezi meg, akit elbocsátottak a vitatott Amoris Laetitia kritikája miatt.

Seifert elbocsátása Javier Martínez Fernández granadai érsek által, Schneider szerint „nemcsak igazságtalan, hanem végső soron az igazságtól való menekülést jelenti, egy objektív eszmecsere és párbeszéd megtagadását”.

Schneider emlékeztet arra, hogy a teológiai beszéd szabadságát már évtizedek óta kihirdették az egyházban, de megtagadják azoktól, akik hangjukat az igazság védelmében emelik fel. Ez a helyzet őt a fiatalkorára emlékezteti a Szovjetúnióban.

Ferenc megáldotta a házasságtörők viszonyát

María Clemencia Rodríguez Múnera, 61, a kolumbiai elnök Juan Manuel Santos házasságtörő felesége közzétett a Twitteren egy videót, ahol a pápa, a kolumbiai utazása alatt megáldja őt és házasságtörő férjét. Azt írja: Őszentsége, köszönöm, hogy megáldotta a házasságunkat." Rodríguez és Santos 1987-ben polgári házasságot kötött. Mindketten már házasok voltak korábban. Santos egy tehetős, befolyásos Kolumbia család tagja. Erős támogatója a meleg pszeudo-házasságnak.

Carlos Sanchez Twitter felhasználó megjegyzi: "Péter utódja megáldja Júdás utódait, a zsarnokokat, akik becsapják a kolumbiai népet." Egy másik felhasználó, Carlos A. Sierra G. hozzáteszi: "Kiváltság vagy visszaélés? Állami szertartások használata magáncélokra".
https://gloria.tv/article/kzmbxGGBUyxH2aZBxMdKYJQCF