Püspök azzal vádolja Ferencet, hogy nyilvánvaló hibákat tolerál

Az egyházban a parancsolatok és a teljes erkölcsi törvény érvényessége forog kockán Athanasius Schneider püspök szerint.

A onepeterfive.com folyóiratnak nyilatkozva kijelentette, hogy „maga a pápa a nyilvánvaló hitbéli hibák és a Szentségekkel való súlyos visszaélés széleskörű terjesztését tolerálja (mint a bűneiket meg nem bánó elváltak szentségekhez járulásának az engedélyezése)”.

Schneider ezt a helyzetet egy hajóhoz hasonlítja a viharos tengeren, melynek kapitánya figyelmen kívül hagyja a nyilvánvaló veszedelmeket, míg a tisztjei többsége csendbe burkolózik, mondván: „Minden rendben van a süllyedő hajón”. A néhány tiszt, aki felemeli a hangját, groteszk módon és méltánytalanul kritizálva van a kollégái által.

Schneider a négy Dubia bíborost és az osztrák filozófust, Josef Seifert-t nevezi meg, akit elbocsátottak a vitatott Amoris Laetitia kritikája miatt.

Seifert elbocsátása Javier Martínez Fernández granadai érsek által, Schneider szerint „nemcsak igazságtalan, hanem végső soron az igazságtól való menekülést jelenti, egy objektív eszmecsere és párbeszéd megtagadását”.

Schneider emlékeztet arra, hogy a teológiai beszéd szabadságát már évtizedek óta kihirdették az egyházban, de megtagadják azoktól, akik hangjukat az igazság védelmében emelik fel. Ez a helyzet őt a fiatalkorára emlékezteti a Szovjetúnióban.

Ferenc megáldotta a házasságtörők viszonyát

María Clemencia Rodríguez Múnera, 61, a kolumbiai elnök Juan Manuel Santos házasságtörő felesége közzétett a Twitteren egy videót, ahol a pápa, a kolumbiai utazása alatt megáldja őt és házasságtörő férjét. Azt írja: Őszentsége, köszönöm, hogy megáldotta a házasságunkat." Rodríguez és Santos 1987-ben polgári házasságot kötött. Mindketten már házasok voltak korábban. Santos egy tehetős, befolyásos Kolumbia család tagja. Erős támogatója a meleg pszeudo-házasságnak.

Carlos Sanchez Twitter felhasználó megjegyzi: "Péter utódja megáldja Júdás utódait, a zsarnokokat, akik becsapják a kolumbiai népet." Egy másik felhasználó, Carlos A. Sierra G. hozzáteszi: "Kiváltság vagy visszaélés? Állami szertartások használata magáncélokra".
https://gloria.tv/article/kzmbxGGBUyxH2aZBxMdKYJQCF