2016. augusztus 25., csütörtök

Égi Édesanyánk üzenete 2016. augusztus 25-én Medjugorjéból

A menny örömét szeretném megosztani veletek

Üzenet, 25. augusztus 2016

Drága gyermekek! Ma a menny örömét szeretném megosztani veletek. Ti, gyermekeim nyissátok ki szívetek ajtaját, hogy szívetekben növekedhessen a remény, a béke és a szeretet, amelyet csak Isten ad. Gyermekeim túlságosan kötődtök a földhöz és a földies dolgokhoz, ezért a sátán úgy háborgat titeket, ahogyan a szél a tenger hullámait. Ezért életetek lánca a szívvel való ima és Fiam, Jézus imádása legyen. Neki adjátok át a jövőtöket, hogy Őbenne mások számára  öröm, életetekkel pedig példa legyetek. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.

A Boldogságos Szűz Mária üzenetének első sorával örömöt hoz a szívünkbe. Az örömöt, amelyet a szívében hordoz, nem akarja megtartani önmagának, hanem meg akarja osztani velünk. Mária, Édesanyánk jót akar gyermekeinek. A mennyből jön hozzánk. Abból a valóságból érkezik, ahol nincs fájdalom, sem jajkiáltás. Ott nincs könnyhullatás és a szomorúságnak sincs helye. Ő végig járta azt az utat, amelyen nekünk is túl kell jutnunk ahhoz, hogy eljussunk a végső célhoz, a mennyországba.
Isten kinyilatkoztatta számunkra, hogy életünk út a mennyország felé. Isten a szívünkbe helyezte az utána való vágyat, a vágyat arra, hogy vele legyünk. A mennyországba vezető utunk tele van akadályokkal, ezért gyakran az árral szemben kell úsznunk és harcolnunk kell számos ellenséggel önmagunkban és környezetünkben is. Isten égi Édesanyánk, Mária által szeretne megerősíteni és bátorítani ezen az úton.
A Szűzanya egyik üzenetében a következőket mondta: „Drága gyermekek, jelenéseim célja az, hogy velem legyetek az égben és boldogok legyetek itt a földön.” A mennyországban minden félelemtől mentes lesz élet. Nem kell majd aggódnunk azért, hogy elveszítjük azt, amink van, és nem fogunk másra vágyakozni. A mennyország ezen állapotában Szent Péterrel együtt mondhatjuk majd: „Uram, jó nekünk itt lennünk.” Péter és az apostolok a Tábor hegyén megkapták azt a kegyelmet, hogy egy pillanatra megtapasztalhatták Isten dicsőségét és mindenhatóságát. A mennyországban Isten mindenhatóságának ez a tapasztalata teljes lesz. Senki sem tudja majd elvenni tőlünk.
A menny e valóságából jön el hozzánk Szűz Mária, hogy az ég felé vezető lépteinket megerősítse, reményünket megszilárdítsa, hogy el ne lankadjunk az úton. Csak Isten tudja mindvégig betölteni szívünket. Csak az égben fogjuk tudni azt, amit Pál apostol mond: „Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív fel nem fogta azt, amit Isten azoknak készített, akik őt szeretik.”
Mindannyian boldogok szeretnénk lenni, mindannyian örömre vágyunk. Ezt az örömre, a teljességre való vágyat Isten helyezte a szívünkbe. Ez az örömre való vágy teszi szívünket alkalmassá arra, hogy befogadjuk az „Örömhírt”. Az Evangélium az öröm himnusza. Az Evangélium nagyon reális, mert nagyon konkrétan beszél az örömről. Az igazi örömök az áldozatban válnak éretté. Az igazi öröm a ráfordított fáradozás, a kitartó munka, a legyőzött kísértés és megpróbáltatás után érkezik meg. Az öröm igazi ellensége nem a szenvedés, hanem a bűn. Ezért a Szűzanya szeretne megőrizni minket ettől, azt ajánlva nekünk sokadszorra is, hogy, az ima útját vezet bennünket Jézushoz. Nélküle semmit sem tehetünk. Benne pedig mindent.
Imádság
Boldogságos Szűz Mária, Te, aki hozzánk hasonlóan éltél és ismersz minden szenvedést, keresztet és kísértést, amelyet átélünk, kérünk, segíts nekünk, járj közben értünk Fiadnál. Hozzád tartozunk Édesanyánk, szeplőtelen szívedhez, amely szeret, megbocsát, figyelmeztet és hív bennünket. Könyörögd ki számunkra Fiadnál az imádság útján való állhatatosságot, amely elvezet bennünket a Jézussal való találkozásra. Felajánljuk Neked önmagunkat, családunkat, mindazokat, akik a földiekhez és az anyagiakhoz kötődnek, amelyben nincs élet. Te, aki kegyelemmel teljes vagy nyisd meg szívünket mindarra, ami örök, égi és Isteni. Ámen.
M.M
Fordította: Sarnyai Andrea