2015. október 25., vasárnap

Égi Édesanyánk üzenete 2015. október 25-én Medjugorjéból

Ima a keményszívűekért


A Szűzanya 2015. október 25-i üzenete
"Drága gyermekek! Ma is imádkozom mindnyájatokért, különösen azokért, akik hívásomat hallva megkeményítették szívüket. A kegyelem napjaiban éltek és nem vagytok tudatában azoknak az ajándékoknak, amelyeket Isten jelenlétem által ad nektek. Gyermekeim, döntsetek ma is a szentség mellett, és vegyétek a mai idők szentjeinek példáját és meglátjátok majd, hogy a szentség valóság mindnyájatok számára. Gyermekeim, örvendezzetek a szeretetben, hogy megismételhetetlenek és pótolhatatlanok vagytok Isten szemében, mert Isten öröme vagytok ebben a világban. Tegyetek tanúságot a békéről, az imáról és a szeretetről. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra."
Szűz Mária évek óta eljön hozzánk, hogy földi utunkon bátorítson és Istenhez vezessen bennünket. Ő a túloldalon van, átélte már a feltámadást és a mennyei dicsőséget. Noha Mária igazi ember, felvétetett az égi magasságokba. Azonban nem maradt ott, hanem azzal a vággyal jön hozzánk, hogy megértsük és elfogadjuk Őt. Mária földi életével megmutatja nekünk, hogy lehetséges győzni evilág kísértései és szenvedései felett és eljutni a másik oldalra. A kereszt alatt, a Kálvárián, amikor Jézus rábízta az emberiséget, édesanyai szívébe fogadott mindnyájunkat. Nem szűnik meg imádkozni, hívni és közbenjárni értünk.
Múlt havi üzenetében a Szűzanya a Szentlélekhez való imára hívott bennünket, hogy megerősödjünk a hitben. Mostani üzenetében pedig arról akar biztosítani minket, hogy velünk van, velünk marad és imádkozik értünk. Az igazi édesanya egyetlen gyermekét sem tudja elfelejteni, akkor sem, ha gyermeke elfelejti őt. Ő nem mond le rólunk. Még erősebben imádkozik azokért, akik bezárták szívüket és keményszívűvé váltak.
A Katolikus Egyház Katekizmusa a következőt írja: „Az egyházatyák bibliai értelemben hangsúlyozzák a szívet, mint 'lényünk legmélyét', ahol az ember dönt Isten mellett vagy Isten ellen.“ A szív az a hely, ahol az ember Istennel találkozik. A szív el van rejtve az emberi tekintetek elől. Az ember rendelkezik azzal a szörnyű tulajdonsággal, hogy kétszínű tud lenni. A Biblia ezt a rosszat keményen elítéli. Isten előtt az ember úgy érzi, hogy mezítelen, és előle semmit el nem rejthet. „Csalárdabb a szív mindennél, és gyógyíthatatlan; ki ismeri azt? Én, az Úr, kikutatom a szívet, megvizsgálom a veséket, hogy megfizessek kinek-kinek az útja szerint, cselekedeteinek gyümölcse szerint“ (Jer 17, 9-10).
A keményszívűség lelki zárkózottságot jelent. Megtörténhet velünk is, hogy ránk is érvényes Izajás próféciája: „Hallván hallotok majd, de nem értetek, és nézvén néztek, de nem láttok. Mert elhízott a szíve e népnek. Ez a nép ajkával tisztel engem, a szíve azonban távol van tőlem.“
Az evangéliumban több helyen is olvashatjuk, hogy az apostolok keményszívűek, zárkózottak és kérgesszívűek voltak, annak ellenére is, hogy látták Jézus számos csodáját és gyógyítását. Valaki azt mondta: „Istennek könnyebb volt lejönnie az égből a földre, mint fejünkből a szívünkbe jutnia.“ Minden imádságunk és buzgóságunk ellenére is megtörténhet velünk, hogy úgy élünk, mintha Isten nem is létezne. Imádságaink is lehetnek istentelenek, vagyis Isten nélküliek. Előfordulhat velünk, hogy Istennek adjuk ugyan imádságunk, de szívünket nem.
Nem marad más hátra számunkra, mint az őszinte ima és kiáltás, amellyel szüntelenül Istenhez kell fordulnunk a zsoltáros szavaival: „Vizsgálj meg Istenem és ismerd meg szívemet; tégy próbára és ismerd meg utaimat, lásd, vajon a gonoszok útján járok-e, és vezess az örökkévalóság útján engem.“ (Zsolt 139, 23-24).
Mária legyen számunkra példa és buzdítás, hogy minden eseményt és igét a szívünkben forgassunk és táplálkozzunk belőlük, hogy így minden lépésünkben Isten kezének vezetését ismerhessük fel életutunkon.
IMÁDSÁG
Szűz Mária, hozzád fordulok, Hozzád, aki meg tudtad őrizni, elmélkedtél és táplálkoztál szívedben minden eseménnyel, szóval és emlékkel, amely Fiadhoz fűzött. A hit, a remény és a szeretet édesanyja voltál és maradtál. Imádkozz értünk, hogy napról napra tudjunk növekedni ezen erényekben. Könyörögd ki számunkra az Úrtól az őszinte szív kegyelmét, hogy őszintén, igaz módon lássuk önmagunkat Isten előtt, és legyen bátorságunk dönteni arról, hogy azon az úton akarunk járni, amely az élet teljességére vezet, amelyet Jézus ajándékozott nekünk. Béke Királynője, te nemcsak imára hívsz bennünket, hanem imádkozol is értünk, ahogyan együtt imádkoztál az apostolokkal is, a Szentlélek ajándékára – a Szentlélekre – várva. Tőled szeretnénk megtanulni imádkozni, hogy imádságunkkal együtt Jézusnak ajándékozhassuk szívünket, bizalmunkat és egész életünket. Ámen.
fra Ljubo Kurtović
fordította: Sarnyai Andrea

Az emberiség történelme és a magyarság hivatása

Az évközi 30. vasárnap olvasmányai B sorozat
A mai olvasmányok magukban foglalják az emberiség egész történelmét, és tartalmazzák a magyarság hivatását is
  • Jeremiás próféta átélte Jeruzsálem pusztulását és a nép fogságba hurcolását
Hirdette azt is, hogy a fogság, minden fájdalmával együtt Isten büntetése a nép bűnei miatt.
Jézus tanítása alapján is így tudjuk: Minden szenvedés, betegség, ami az embert éri, végső soron a bűn következménye.
Sokakat elborít ma is a szűnni nem akaró szenvedés
Vannak, akik értelmet látnak a szenvedésben is, vannak, akik vakságban botorkálnak életük értelmét keresve, különösen életük szenvedéseit tapasztalva.
Isten végül megelégeli a választott nép szenvedést és a fogságból hazavezeti őket.
A mai evangéliumi történet főszereplője, ez a Bartimeus nevű ember csak testi vakságban szenvedett. Lelkében világosság volt, mert tudta, hogy betegségére hol kell gyógyulást keresni.
  • Márk evangéliumában ez az utolsó gyógyítás, és akkor játszódik le, amikor Jézus az utolsó húsvétra Jeruzsálembe megy, hogy ott kiontva szent vérét feláldozza önmagát elvegyen minden bajt és meggyógyitson minden betegséget.
Ő meggyógyítja a vak szemét, az pedig hisz benne és Dávid fiának szólítja.
A nép vezetői azonban lelkileg vakok maradnak, és nem ismerik fel Jézusban ilyen csodák ellenére sem a Messiást.
A csoda elbeszélése azzal végződik, hogy a meggyógyult vak követi őt az úton.
Fontosak a részletek is, ahogyan a vak Jézus közelébe kerül, és ahogy Jézus meggyógyítja őt.
  • Hallva, hogy a názáreti Jézus közeledik, elkezdett kiáltozni: ,Jézus, Dávid fia, könyörülj rajtam!''
    • Kitartóan, a többiek vélekedésével, tiltásával szemben teszi.
Többen szóltak neki, hogy hallgasson, de ő annál hangosabban kiáltotta: ,,Dávid fia, könyörülj rajtam!''
  • Jézus megállt és így szólt: ,,Hívjátok ide!''
  • voltak azért olyanok is, akik együttéreztek vele, és bátorították
    • Odaszóltak a vaknak: ,,Bátorság! Gyere, téged hív!''
Jézus tőle akarja hallani, hogy mit szeretne
  • Jézus megkérdezte: ,,Mit akarsz, mit tegyek veled?''
És ő kimondja, Jézust nem gyógyítónak szólítva, hanem mesternek nevezve.
  • ,,Mester, hogy lássak.” Elismeri ezzel a megszólítással Jézus tanítói mivoltát.
Jézus a kérdésével a hitet akarja előhívni belőle, felerősíteni benne. Ez látszik a gyógyítás utáni rövid bátorításából
  • ,,Menj, a hited megmentett téged.''
Útjára bocsátja, engedi hogy menjen, és örüljön a gyógyulásának.
Őt azonban annyira megérintette Jézus személye, hogy nem megy el
  • „miután visszanyerte látását, a nyomába szegődött, követte Jézust az úton.”
Egyedül Jézus a gyógyító és a szabadító
  • Ő képes csak igazán gyógyítani.
Ő gyógyítja meg testei-lelki betegségeinket
Ő nyitja meg lelki szemeinket
Ő veszi le rólunk az értelmetlenségek igáját, ha hajlandók vagyunk magunkra venni az Ő édes és könnyű igáját.
Erről az Ő gyógyításáról, szabadításáról, fogságból való kivezetéséről szólnak az olvasmány és a zsoltár szavai. Annak az embernek az önfeledt örömét, boldogságát írják le, aki átéli , magáévá teszi az Ő szabadítását.
  • »Az Úr megszabadította népét, Izrael maradékát.« Íme, visszahozom őket észak földjéről, és összegyűjtöm őket a föld határairól. Mindnyájukat összegyűjtöm: a vakokat és a sántákat is, a várandósokat és a szülő anyákat is. Nagy sereg lesz, amely ide visszatér.
Könnyek között jönnek, fohászkodás közt vezetem őket vissza.
Forrásvizekhez vezérlem őket, sima ösvényeken, nehogy elessenek.
Hatalmas dolgot művelt az Úr vélünk, azért szívből ujjongunk.
Midőn az Úr hazahívta Sionnak foglyait, olyanok voltunk, mint akik álmodnak. Megtelt akkor örömmel az ajkunk, és a nyelvünk ujjongással.
Akik könnyek között vetnek, majd ujjongva aratnak.”
Az alleluja vers rámutat a Jézus által hozott megváltás hatalmas tényére és távlataira
  • „Üdvözítőnk, Jézus Krisztus győzött a halálon,  és az evangéliumban fölragyogtatta az örök életet.”
Jézus örökségül hagyta ránk, hogy az ő nevében kérjük az Atyát, és áldozatát jelenítsük meg a szentmisében.
  • Ez azt jelenti, hogy ő az emberiség főpapja akart maradni. Benne megvannak azok a vonások, amelyek az ószövetségi főpapot jellemezték:
    • Az emberek közül való, tehát bennünket képvisel.
Tud irgalmas, együttértő lenni, de ugyanakkor messze felülmúlja az ószövetségi papságot, mert ő az Isten Fia, s őt nem az ároni leszármazás iktatta tisztségébe, hanem Isten örök rendelkezése.
  • Ki volt a főpap az Ószövetségben és mi volt a szerepe?
    • Ezekre a kérdésekre válaszol a most felolvasott szentlecke
„Minden főpap az emberek közül való, és arra rendelik, hogy az Isten tiszteletében képviselje az embereket, ajándékokat és áldozatot mutasson be a bűnökért
Ezt a tisztséget magától senki sem vállalhatja, csak az, akit Isten meghív, mint Áront.
Krisztus sem önmagát emelte főpapi méltóságra, hanem az, aki így szólt hozzá: ,,Fiam vagy te, ma szültelek téged.”
  • Jézus főpapi áldozata volt a legtökéletesebb áldozat, mert eltörölt minden bűnt.
  • Ebbe az áldozatába belevonja papjait, és azokat is, akik meghallják ezt a hívást.
Tegnap teli volt itt a templom, ez a szobor és virágok ennek a maradványai
  • Ennek a tegnapi napnak itt pontosan ez volt a fő témája, hogy Jézus minket is erre hív, hogy vele együtt szolgáljuk a világ, a mai emberiség megváltását.
Ez a magyarság fő hivatása: az engesztelés. Vagyis Jézussal egyesülten őt segítve gecemáni kerti és nagypénteki szenvedésében, minél több embert megmenti a kárhozattól, amely felé ma oly sokan sodródnak.
Az egész világ ma a második gecemáni kerti óráját éli, amikor nem az angyalok szállnak le az égből, mint Jézus születésekor, hanem a pokol torka nyílik meg, a viágra ontva a sok démont, akik a kereszténységet, és az emberiséget akarják elpusztítani.
De Isten látta ezt előre, és felruházott minket fegyvereivel.
Hogy melyek ezek a fegyverek, azok nem férnek bele ennek a mai prédikációinak a kereteibe. De olvashatók lesznek hamarosan az Engesztelők Lapján, ahová felkerülnek ennek a tegnapi lelki napnak az előadásai, elmélkedései.

VÁCI KIENGESZTELÉSI TALÁLKOZÓ 2015.OKTÓBER 24.


https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12027585_10205475799882090_8153241238770787166_n.jpg?oh=4f31bdfb688bd80398d402516b3fe267&oe=56BBBEFE



2015.10.24.
Jézust láttam a kereszten szenvedni, a kereszt tövében két angyal térdelt, és egy kehelyben felfogták Krisztus minden csepp vérét. A hűséges angyalok minden engesztelőt odavezettek Krisztushoz, aki fájdalmai közepette így szólt hozzánk: „Azt akarom, hogy a mai napon véretek egyesüljön az Én tiszta, ártatlan, drágalátos isteni és emberi véremmel! Ti mindennap magatokhoz veszitek Szent Testemet, de ritkábban van lehetőségetek engesztelni szent véremmel. Rendkívül nagy kegyelmet készítettem számotokra. Az egész Mennyország jelenlétében Én ma VÉRSZERZŐDÉST akarok kötni veletek. Ez a vérszerződés kiegészíti és tökéletesebbé teszi Szent Véremnek való odaszentelődéseteket. Kegyelmem, irgalmam és szeretetem oly nagy irántatok, hogy ma mindenki részesedhet benne, de azt kérem, utólag, mindenki pótolja az odaszentelődés minden feltételét! Angyalaim egyenként Elém vezetnek titeket, és csak azok nyújtsák a kezüket, akik készek önként szolgálni Engem itt a földön és az örökkévalóságban! (Megnyílt az égbolt és láttam a fényben az Atyát, aki szemlélte e hatalmas eseményt) Először a papokat vezették Jézushoz. A Szűzanya így szólt: „Fiaim, ne féljetek! Ez a vérszerződés lelketeket magasabbra fogja emelni és így megerősödtök szolgálataitokban. Lesznek közületek, akik megkapják a vértanúság jelét, mások az erényekben fognak növekedni. Gyermekeim, az angyalok most idehozzák magyar zászlótokat, amely átváltozott. Én, mint a Világ Győzelmes Királynője, az Atya jelenlétében megáldom nemzetetek zászlaját és vele együtt a magyar népet! Mindegyikünk egyik oldalán az őrangyalunk, másik oldalon a Szűzanya állt. Letérdeltünk és a Mennyei Atya leküldött egy szeráfangyalt, aki misztikusan Krisztus lándzsájával jobb kezünkön egy kis vágást ejtett. Közben Jézus és Mária két Szent Szíve egyesült és a szeráf angyal a lándzsán lévő vércseppjeinket ráhintette az egyesült két Szent Szívre. Amikor vércseppjeink egyesültek a két szent Szívvel, akkor a Szentháromság szeretetének tüze körülvette és egy szivárvány egybekötötte az eget és a földet. Mennyei Atya: „Gyermekeim, Szent Fiam által megigazultatok. Kedvemet találom bennetek, mert azonosultok Krisztus engesztelő áldozatával. Megadom nektek a kegyelmet, hogy életszentségre való törekvésetekkel egységben legyetek a Szentháromsággal. Ezt az egységet hazátokra is kiterjesztem. Legyetek szoros egységben Legszentebb Leányommal, mert Ő a híd a Szentháromság és az emberiség között.
Engesztelő rendek, kápolna: Jézust láttam egyik oldalán Mindszenty bíborossal, másik oldalán Natália nővérrel. Jézus azt mondta az előtte térdelő engesztelő férfiaknak: „Ne féljetek, engesztelő férfiágatokat megsokasítom. Ti vagytok a mag, amelyből egy terebélyes és gyümölcsöző fa fog kinőni. Két gyermekem, (Mindszenty és Natália) nem hiába engesztelt egész életében, most is közbenjárnak értetek a Mennyben, hiszen küldetésük nem fejeződött be a földön, a Mennyben is folytatódik. Az Én akaratom Atyám akaratával van egységben. Minden beteljesedik, amit elterveztem. Édesanyám kieszközölte számotokra az engesztelő hivatást. Nem fogom őt megszégyeníteni azzal, hogy az engesztelő kápolna nem épül meg Magyarországon. Ő az egyetlen tökéletes Éva, akinek óhajai kedvesek számomra. Én nemcsak az időt uralom, hanem az eseményeket is. Akaratom a legnagyobb bukott angyal terveit is keresztül fogja húzni. Az engesztelő férfirendnek és a női rendnek egységben kell tevékenykednie. Gyermekeim, folytassátok az imát, mert az ima a legnagyobb fegyveretek a földön. Az ima a győzelmetek eszköze a kezetekben. Az imádkozó emberek meghatják fiúi szívemet. De csak azt az imát tartom számon, amely szívből jön. A tiszta szívek kérése által fogom az eseményeket jó célotok elérésére fordítani. Mit gondoltok, a szentek imájának miért volt oly nagy ereje?”
Mária Magdolna

http://engesztelok.hu/egi-kegyelmek-zapora/1002-kiengesztelodesi-talalkozo-vac