2013. november 20., szerda

Anglikán egyház: Ismét napirenden a nők püspökké szentelése

Általános szinóduson vitatja meg az anglikán egyház, engedélyezze-e nők számára a püspöki hivatal betöltését. A politika sürgeti a döntést – írja a német katolikus hírügynökség.
noi egyhazi.vezeto


Az anglikán egyház legfőbb szabályalkotó testülete, a szinódus ez év júliusában újraindította azt a folyamatot, amely a reformerek reményei szerint elvezet a női püspökök szolgálatának engedélyezéséhez. 2012 novemberében az általános szinódus még elutasította a nők püspöki megbízatásának lehetőségét. Bár a többség a női püspökök beiktatására voksolt, de a tényleges elindításhoz nem volt meg a szükséges minősített többség. Idén nyáron arról döntöttek, hogy újrakezdik a folyamat előkészítését. Ennek első lépéseként létrejött egy szakértői bizottság, mely felvázolja a szükséges intézkedések tervezetét, az erre vonatkozó törvénytervezetet.

Ahhoz, hogy ilyen meghatározó kérdésben döntés szülessen, az anglikán egyházjog szerint az általános szinódus mindhárom osztályának – így a püspököknek, klerikusoknak és a világiaknak – kétharmados többséggel támogatni kell az adott javaslatot.

Női lelkészek már húsz éve szolgálhatnak az anglikán egyházban, mára a klérus harmada női lelkész. Erről a 90-es években döntött minimális többség támogatása mellett az anglikán unió 'parlamentje'. A kérdés azóta is két táborra osztja az anglikánokat és vált ki éles vitákat a konzervatív és liberális tábor között. A világszerte 77 millió hívőt számláló anglikán egyház 38 nemzeti egyháza már engedélyezi a nők püspökké szentelését. Szeptember óta körükhöz csatlakozott Írország, Wales, Dél-India és Ausztrália.

Az angol politika és a közvélemény már 2012-re is várta a nyitást. Az elutasítás tiltakozást indított el. Kudarcot jelentett a nyári döntés az idén márciusban megválasztott új prímás, Justin Welby, canterburyi érsek számára, aki a megoldás mellett kötelezte el magát.

Forrás: Magyar Kurír

Szcientológus szuperhősképzőt avatott Tom Cruise

145 millió dollárba (31 892 025 000 forint meg az apró) került a szcientológusoknak az az épület, amit hétvégén avatott fel számos közismert szcientológus, köztük Tom Cruise, Elizabeth Moss, Kelly Preston és John Travolta. Az új épületben szuperképességű szcientológusokat szabnak szépre szapora szalagon.
A 35 ezer négyzetméter alapterületű katedrálist 6000 érdeklődő előtt avatták fel, és csak azért építtették fel, hogy abban a szektavezér L. Ron Hubbard 1970-es évekbeli hagymázas álmainak megfelelően szuperképességekkel bíró szcientológusokat képezzenek. A floridai Clearwater városában emelt épület avatására a szcientológusok 10 000 nézőt vártak, de négyezren lehet bementek útközben a Thor 2-re, hogy tippeket szerezzenek a szuperképességeket illetően, mindenesetre nem mentek el a Nagy Eseményre, ahol azért elég szigorúan szűrték a jónépet. Minél prominensebb Xenu-hívő valaki, annál közelebb állhatott a katedrálishoz, biztos azért, mert az emberfeletti erő már most csak úgy sugárzik belőle, és azt ugye senki nem akarhatja, hogy egy Danielle Luxemburg nevű sima szektatag hirtelen a tudatával emelgessen egy kamiont.
Az avatás nemcsak a híveket, az ellenzőket is az épület köré vonzotta, a Daily Mail beszámolója szerint egészen pontosan négyen álldogáltak kissé tanácstalanul a kordonon kívül, arcukat – biztos, ami ziher alapon – Guy Fawkes-maszkkal takarták. Könnyen lehet, hogy ők is tartanak Hubbard szuperképességes kurzusainak erejétől. A bukott sci-fi író tanításai szerint a halláson, tapintáson, látáson, ízlelésen és szagláson kívül 57 további érzékelési eszköze van minden embernek, és ezeket a megfelelő technikákkal ki is lehet belőlünk hozni. Például a véráramlás érzékelését, az iránytűszerű tájékozódás képességét vagy a hőmérséklet észlelését. Az utóbbiban egyébként az Index elég sok ismerőse ér el közepesnél jobb eredményeket nap mint nap. 
Az új épület nyilvánvaló célja, hogy Hubbard tanításai alapján kiképezzék a szuperképességű szcientológusokat, akik onnantól kezdve a bolygó új uralkodó fajaként átveszik az irányítást, és elhozzák a Nyugalom És Biztonság Éveit mindenkinek, aki beáll a sorba. Aki nem, annak sorsa bizonytalan, de szó szerint, mivel Hubbard írásaiban erre vonatkozóan túl sok iránymutatás nem olvasható, mindenesetre mi úgy tippelünk, hogy elég sz.r dolguk lesz. 
Kiugrott szcientológusok szerint az épület azért 15 éven át készült, mert az egyház vezetősége szépen kilopta a pénzt a projektből. Eleve, a 145 millió dolláros költség is gyanús, hiszen a katedrálist 100 millióból simán fel lehetett volna húzni. A többszintes új központban lesz mindenféle földi jó, bizonyos részeire a sima érdeklődőket is beeresztik majd, a lényeg, a szuperhősképző viszont az ötödiken kapott helyet, ahová csak a kiválasztottak jutnak fel. Reméljük, Tom Cruise kapja az első emberfeletti képességet, és nekilát izomból megvalósítani azt, amit egymillió évre szóló szerződésben vállalt, és megvédi a bolygót mindenféle ártalomtól.
(index, sixx)

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Azon a napon össze fogom gyűjteni az Élőket

2013. november 19. kedd, 20:00
Drága szeretett leányom, sok Keresztény életében olyanná váltam, mint egy kényelmetlen rokon, Akiről időről időre gondoskodni kell, de minden alkalommal szem elől tévesztik. Így tekintenek Rám azok, akik Kereszténynek születtek és eltávolodtak Tőlem. Én kevésbé vagyok fontos számukra, és mégis, amikor ők bajban vannak, önkéntelenül is hívni fognak Engem, mert ilyen a második természetük.
Miért, ó miért nem tudnak elfogadni Engem? Mi választotta el az embert Tőlem? Felszentelt szolgáimnak miért nem sikerült őket Hozzám hozniuk? Szenvedésem most ugyanaz, mint a Passióm alkalmával volt, és most azok, akik hűek maradtak Hozzám, hamarosan cserben fognak hagyni Engem. Ők ezt azért fogják megtenni, mert elkezdik újraértékelni azon értelmezésüket, hogy Én pontosan Ki Vagyok, és hogy valójában mit is jelent Szövetségem – mindezt az eljövendő eretnekség miatt.
Minden Irántam való tiszteletet Egyházamban hamarosan egy Felém vetett puszta fejbólintásra fognak csökkenteni. Többé már nem fognak térdet hajtani Tabernákulumom előtt. Nem fognak meghajolni, vagy letérdepelni Előttem, imádkozni sem fognak a Kereszten lévő holtestem előtt, mert nem az Én Képmásom tiszteletére fogják felkérni őket. Meg fognak ostorozni Engem, és nevetségessé fognak tenni. Szavaimat a legkülönfélébb üres fecsegésbe fogják belekeverni, és Kereszthalálom Igazságát félre fogják dobni.
Jelenlétem ebben az időben még létezik a Földön. Nektek nem szabad cserbenhagynotok Engem, mert ha megteszitek, akkor a Fényem ki fog aludni, és a sötétség el fog nyelni benneteket. Csak azok tarthatják égve Lángomat, akik hűségesek maradnak Hozzám, és amikor földi Egyházam Fénye csak egy halvány pislogásra csökken, akkor fog az utolsó Mennyei hívás hallhatóvá válni. Azon a napon össze fogom gyűjteni az Élőket. A maradék hátra marad Isten ellenségeivel, akiknek a hűségüket szentelték. Ezután már nem lesz több örömben részük.
Jézusotok