2021. október 1., péntek

Joseph Ratzinger atya: A pogány hit jelen van korunk egyházában

 

A vallási statisztikák szerint Európa még mindig szinte teljesen keresztény kontinens.

De aligha van még egy olyan eset, amelyről az ember olyan jól tudja, mint erről, hogy a statisztika csalóka: ez a névleg keresztény Európa mintegy négyszáz éve egy új pogányság szülőhelyévé vált, amely feltartóztathatatlanul növekszik az egyház szívében, és azzal fenyeget, hogy belülről bontja szét.

Az egyház megnyilvánulását a modern korban alapvetően meghatározza az a tény, hogy a pogányok egyházává vált, és még mindig és egyre inkább azzá válik, de teljesen új módon; nem, mint egykor, a kereszténnyé lett pogányok egyháza, hanem a magukat még kereszténynek nevező, de valójában pogánnyá vált pogányok egyháza.

Ma a pogányság magában az egyházban van jelen, és pontosan ez jellemzi mind a mai egyházat, mind az új pogányságot, hogy ez egy pogányság az egyházon belül, és egy olyan egyház, amelynek szarvában a pogányság él.

Forrás: "Hochland" folyóirat, 1958. október.

U.I.: Németország és Franciaország, ennek a pogány egyháznak a vezető hívei voltak a második vatikáni zsinat legnagyobb támogatói.

https://gloria.tv/post/XrnbmQVcQeXE4E1cya9z2no2S


Letartóztatták a Gestapo ellen küzdő harcost

 

Artur Pawlowski lelkipásztort újra letartóztatták szeptember 27-én, amikor négy hónapos amerikai előadás turnéja után visszatért Kanadába.

A Calgaryban egy privát charterjárattal leszállva a határőrök elfogták Pawlowskit, mielőtt találkozhatott volna családjával. Ügyvédei közbenjárására óvadék ellenében szabadon engedték.

Pawlowskinak e hónap elején volt egy bírósági meghallgatása, amely arról szólt, hogy visszatér-e a börtönbe, miután ellenszegült az albertai lezárás parancsnak. Gyakorlatilag a bíróság előtt szólalt fel, és a tárgyalást október 13-ra elnapolták. Őt és testvérét bűnösnek találták a COVID-19 parancs megsértésében, mivel nyilvános istentiszteletet tartottak.

Adam Soos a RebelNews.com-on elismeri, hogy sokan kritizálják Pawlowskit, amiért a rendőrséget Gestapónak, Kanadát pedig rendőrállamnak nevezi. Soos megjegyzi, hogy "egyszerűen eltüntetik az embereket a repülőgépekről, amint megérkeznek, anélkül, hogy tájékoztatnák a családjukat, és ha ez nem a Gestapo viselkedése, akkor nem tudom, hogy mi az".

https://gloria.tv/post/sxmpLYujG3tK19uAV6vN7sWJF