Artur Pawlowski lelkipásztort újra letartóztatták szeptember 27-én, amikor négy hónapos amerikai előadás turnéja után visszatért Kanadába.

A Calgaryban egy privát charterjárattal leszállva a határőrök elfogták Pawlowskit, mielőtt találkozhatott volna családjával. Ügyvédei közbenjárására óvadék ellenében szabadon engedték.

Pawlowskinak e hónap elején volt egy bírósági meghallgatása, amely arról szólt, hogy visszatér-e a börtönbe, miután ellenszegült az albertai lezárás parancsnak. Gyakorlatilag a bíróság előtt szólalt fel, és a tárgyalást október 13-ra elnapolták. Őt és testvérét bűnösnek találták a COVID-19 parancs megsértésében, mivel nyilvános istentiszteletet tartottak.

Adam Soos a RebelNews.com-on elismeri, hogy sokan kritizálják Pawlowskit, amiért a rendőrséget Gestapónak, Kanadát pedig rendőrállamnak nevezi. Soos megjegyzi, hogy "egyszerűen eltüntetik az embereket a repülőgépekről, amint megérkeznek, anélkül, hogy tájékoztatnák a családjukat, és ha ez nem a Gestapo viselkedése, akkor nem tudom, hogy mi az".

https://gloria.tv/post/sxmpLYujG3tK19uAV6vN7sWJF