1982. szeptember 27., hétfő

MAGDOLNA ASSZONY ÍRÁSAI Ármin által

1982. szeptember 26.


NE HAGYJÁTOK A LELKETEKET EGY PILLANATRA SEM ELSZUN­NYADNl, AKINEK A LELKI SZEME BECSUKÓDOTT, OTT A SÁTÁN URALKODIK.


Dicsértessék az Úr Jézus Krisztus! Áldott légy Testvérem a mi Urunk Jézus Krisztus által. Ármin vagyok, ne félj!
       Köszöntelek Testvérem az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében és által. Minden hatalom és dicsőség a mi Urunk Jézus Krisztusé, ki az Atyával és a Szentlélekkel él és uralkodik az idők kezdte előtt, most és mindörökkön örökké.

       Imádkozz testvérem, és fohászaidat küldd fel a te Urad és Üdvözítőd trónusa elé, és a te imáid meghallgatást nyernek! Ne félj Testvérem! Ne legyenek kétségeid magad iránt. Te tudod, mik a te fegyvereid, és használd fel őket és a te Urad nem hagy el soha. A te Üdvözítőd nem nyugalmat ígért neked, hanem harcot. Igenis, harcot a bűn ellen és neked harcolnod is kell. Nem lelki tespedtséget ad a te Urad, hanem lelki békét, ami neked a megpróbáltatásban erőt ad. Mint mondotta te Urad: “Aki követni akar, vegye fel keresztjét, és úgy kövessen engem.”

       Ne félj testvérem, tudja a te Urad, hogy milyen megpróbáltatások érik a te lelkedet és azt is tudja, hogyan állod a harcot. Mondom még egyszer: a mennyek országáért nem fél erővel kell harcolni, hanem igenis egész erővel.

       A te erődet teljesen ki kell meríteni, mert mint már erről beszéltem is neked, amit az Üdvözítő Jézus tanított, mikor azt mondta: “A mennyek országa az erőszakosaké”. Tehát testvérem a mennyek országáért nemcsak egyszer kell megküzdeni, hanem nap, mint nap, óráról órára, még többet mondok percről percre. Nektek embereknek vannak olyan szólásaitok, amit a ti Atyátok ültetett a szívetekbe, amit olyan tökéletesen fejeztek ki: “az ördög nem alszik”. El van köztetek hintve az igazság, csak oda kell figyelni, hogy mit jelent? Valóban az ördög nem alszik; pillanatról-pillanatra prédáját lesi, hogy mikor van rá alkalma és lecsap. Ebből annak kell adódni, hogy ha a harcot meg akarjátok nyerni, nektek is olyan, sőt még éberebbnek kell lenni. Ne hagyjátok a lelketeket egy pillanatra sem elszunnyadni.

       Tehát elértünk testvérem oda, amin neked elmélkedni kell, mert a Te lelkednek erre van szüksége. De nem győzöm hangsúlyozni, hogy ezek nemcsak egyedül neked szólnak.
       Most lelki éberségről kapsz tanítást:

       Mint már annyiszor, most is mondom, mit a mi Urunk Jézus Krisztus mondott: “Ébren legyek és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek!” A lelki éberség nem az, hogy a szemetek legyen nyitva. Van neked és mindenkinek a testi szemén kívül egy másik szeme, a lelki szem. Igenis a lelki szemetek nehogy lecsukódjon, mert ezáltal a lélek elalszik.

       Mert ezt is szépen fejezitek ki. A gonosz emberre szoktátok mondani, hogy elaludt a lelkiismerete. Ez így igaz. Akinek a lelki szeme becsukódott, ott a sátán uralkodik és a szó legszorosabb értelmében az könnyű prédája a sátánnak. Hisz egyedül csak erre vár, mert mint tudjátok, a gonosz nem alszik. Értsétek meg, les rátok minden pillanatban, még az imáitokban is rajtatok van a gonosz szeme. Hányszor tapasztaltátok, hogy az imátokat el tudjátok végezni, de hányszor, de hányszor megzavar benneteket. Hányszor vonja be lelketeket a közömbösség ködével és ha ti hagyjátok, elalszik a lelketek. Ezért mondottam Neked, hogy az az ima is felér Istenhez, amit te a szó legszorosabb értelme szerint, úgy erőlteted rá testedre, lelkedre. Sokszor nem is tudod, hogy hányszor és hányszor vívod meg a te csatádat a gonosszal, mert a gonosz nem köt veletek békét, mint már mondottam. A sátánnak minden lélek kell. A gonosz is megküzd minden egyes lélekért, de ez már rajtatok múlik, ki lesz a győztes, mert egyedül nektek kell megnyerni. Jézus Krisztus értetek halt meg a keresztfán, de nem helyettetek!

       Még egyszer mondom, teljesen szabadok vagytok. De viszont: a ti harcotokban, a ti szabad akaratotok által kéritek Krisztus segítségét és akkor az Üdvözítő mellettetek van. Nem utasít egy lelket sem vissza, aki kéri. Ezt mondom neked Testvérem, aki mellett az Üdvözítő Jézus Krisztus van a harcban, az az ember megnyerte a csatát. De azt is mondom: Krisztus csak a hívő ember mellett áll, mert akinek nincs hite, annak teljesen cél nélküli a küzdelme a sátánnal. Ez az ember ugyan ki ellen akarna harcolni, mikor tagadja az Istent és így a sátán sem létezik számára. Azt mondom testvérem, köszönjétek meg Istennek azt a végtelen nagy kegyelmét, hogy a Szentlélek által eljutottatok ahhoz a forráshoz, hol a hit eleven forrása buzog. De egyben elértetek a harc mezejére, ahol a küzdelem nem ér véget soha.

       Többször mondottam: sokat kell gondolkodni, keresni kell mindennek a miértjét. Ne csak a földi gondok foglalkoztassanak benneteket, mert a földi gondok könnyen elaltatják a lelket. Ezért mondottam, hogy add át a te gondjaidat az Úr Jézusnak, mert megteheted. Te imádkozzál, fohászkodjál és ne csak egyszer, hanem mindenkor hívd segítségül Krisztust, mert minden csatát, mit a lélekben vívsz a gonosszal, azt mind külön-külön meg kell vívnod és külön-külön meg kell nyerned.

       De Isten végtelen nagy kegyelméből adta nektek a bűnbánat szentségét, mert tudta a ti Uratok, hogy milyen esendők vagytok. Ha a harc kimenetele nem is mindig a ti győzelmetekkel ér véget a bűnnel szemben, és ti a hitetek által a Szentlélek segítségével felismertétek a bűnt, és töredelmesen megbánjátok, mert a mennyei Atya jó Atyátok, végtelenül szeret benneteket, az Ő Fia, a mi Urunk Jézus Krisztus által mindenkor megbocsát nektek. De ezért mondottam, mint mindig, hogy tökéletesedésre törekedjetek, mert aki tökéletesedni akar, annak a lelke nem szunnyad, és résen van és így sikerül elérnie, hogy kevesebbszer vétkezzen és előbb felismeri a bűnt.
       Mert már mondottam a bűn a bűnbeesés pillanatában foltot hagy a lelken. De a megbánt bűnök olyan foltot hagynak a lelken, amit le lehet tisztítani, mint már mondottam a kínban és gyötrelemben. Ezért hangsúlyozom mindig, hogy egy percre se szunnyadjon a lelked, és mindig jobbá és jobbá kell válni. Már többször kértem az alázatot, alázatosak legyetek!

       Kevélyen nem lehet Istent szeretni, csak végtelen alázattal. Ebben példát adott az Úr Jézus. Végtelen alázatos volt mindvégig, méghozzá a kereszthalálig alázta meg magát. Kövessétek Krisztus példáját és hajtsátok meg fejeteket a ti Uratok Istenetek előtt kellő tisztelettel, szeretettel és imádással. De nemcsak Isten előtt kell ezt a fő erényt gyakorolnotok, hanem embertársaitokkal szemben sem lehettek kevélyek. Te azt nem tudhatod, hogy a felebarátod milyen magasan áll Isten előtt. Ebből fakad, hogy ne ítélj!

       Még egyszer mondom, legyél éber lélekben, legyél alázatos, és kérd a te Üdvözítőd segítségét minden egyes küzdelmedben a gonosszal szemben, mert Jézus Krisztus nélkül senkik és semmik vagytok. Mert csak Isten segítségével győzedelmeskedhettek a gonosz felett. Mert hangsúlyozottan mondom a gonosz erősebb nálatok, de Jézus Krisztus segítségével lábbal tiporhatjátok. Mert akinek hite van, annak minden lehetséges.

Most búcsúzom. Mondd meg nővérednek, hogy nem igaz az, hogy ez csak egyedül neked szól. Ugyanúgy szól ez nekik is rajtad keresztül és szól mindenkinek. Téged használt fel Isten végtelen nagy kegyelme eszközül, hogy külön tanítson benneteket. Várlak Testvérem, mert még sok van, mit le kell írni. Áldjon meg benneteket az Atya Isten, ki a kegyelmét bőkezűen ontja rátok. A Fiú Isten, aki külön megváltója minden embernek, aki a hit által igényli ezt az Istennek a végtelen nagy ajándékát. A Szentlélek Isten, aki nem szűnik meg munkálkodni az emberek lelkében.

       Áldjon meg a mi Urunk Jézus Krisztus, aki melletted van minden küzdelemben.
Ármin.