2010. november 2., kedd

Boldogmondások margójára
(Máté ev. 5. rész 1-12. versekhez)

Boldogok, akik tudják, miért élnek, mert akkor azt is megtudják majd, hogyan éljenek.
Boldogok, akik összhangban vannak önmagukkal, mert nem kell szüntelen azt tenniük, amit mindenki tesz.
Boldogok, akik csodálkoznak ott is, ahol mások közömbösek, mert örömes lesz az életük.
Boldogok, akik tudják, hogy másoknak is lehet igaza, mert békesség lesz körülöttük.
Boldogok, akik nevetni tudnak önmagukon, mert nem lesz vége szórakozásuknak.
Boldogok, akik meg tudják különböztetni a hegyet a vakondtúrástól, mert sok zavartól kímélik meg magukat.
Boldogok, akik észreveszik egy diófában a bölcsőt, az asztalt és a koporsót, és mindháromban a diófát, mert nemcsak néznek, hanem látnak is.
Boldogok, akik lenni is tudnak, nemcsak tenni, mert megcsendül a csöndjük és titkok tudóivá válnak. Leborulók és nem kiborulók többé.
Boldogok, akik mentség keresése nélkül tudnak pihenni és aludni, mert mosolyogva ébrednek fel és örömmel indulnak útjukra.
Boldogok, akik tudnak elhallgatni és meghallgatni, mert sok barátot kapnak ajándékba és nem lesznek magányosak.
Boldogok, akik figyelnek mások hívására anélkül, hogy nélkülözhetetlennek hinnék magukat, mert ők az öröm magvetői.
Boldogok, akik komolyan tudják venni a kis dolgokat és békésen a nagy eseményeket, mert messzire jutnak az életben.
Boldogok, akik megbecsülik a mosolyt és elfelejtik a fintort, mert útjuk napfényes lesz.
Boldogok, akik jóindulattal értelmezik mások botlásait, akkor is, ha naivnak tartják őket, mert ez a szeretet ára.
Boldogok, akik el tudnak hallgatni, ha szavukba vágnak, ha megbántják őket, és szelíden szólnak, mert Jézus nyomában járnak.
Boldogok, akik mindebből meg is tudnak valósítani valamit, mert életesebb lesz az életük.

Dr. Gyökössy Endre

2010. 11. 01.

2010. 11. 01. Hétfő
Álmomban láttam Pio atyát, rám mosolygott. Pio atya: Drága gyermekem! Én mindig melletted vagyok, mint védőszented. Sokszor fordulj hozzám és kérd segítségemet, mert mindenben segítek neked, ami lelked üdvére válik. Az a feladatom, hogy elvezesselek téged a szentté válás útján a teljes életszentségig.
Kértem Jézust segítsen, hogy újból beszélgethessek kedves ismerősömmel. Jézus: Drága gyermekem! Meghallgatom kérésedet, de csak azért, mert én látom, mennyire vágyakozik szíved azután, hogy vele beszélgethess. Gyermekem, minden találkozásotoknál elmosolyodom, mert mindig ott vagyok köztetek, és látom, mennyire ragaszkodsz hozzá, mint egy kis gyermek édesanyjához. Bízz bennem, gyermekem, mert a te kedvedért úgy fogom alakítani a körülményeket, hogy újból együtt lehessetek. Nagy boldogság számomra, mikor látom választott gyermekeimet, ahogyan lángolással rólam beszélgetnek. Nagyon szeretlek, gyermekem és mindig bízz szavaimban! Soha ne kételkedj, mert a kételkedés a gonosztól ered. 
Kértem a Szűzanyától erősítse meg nekem, amit az Úr Jézus mondott. Szűzanya: Drága gyermekem, higgy Szentfiam szavaiban! Ne kételkedj! 
A Tízparancsolat című könyvről. Jézus: Drága gyermekem! Azért tanácsolom neked azt a könyvet, mert általa még jobban megismersz engem. Fontos gyermekem, hogy a Tízparancsolatot a szívedbe véssem, mert aki a mennybe akar kerülni, annak szigorúan be kell tartani e törvényeket! 
Mondtam Pio atyának, hogy nagyon örülök, hogy lelki gyermeke lehetek. Pio atya: Drága gyermekem! Mindent az Úr jóságának köszönhetsz, nem nekem, mert én is csak egy eszköz vagyok, mint minden ember. Hidd el, gyermekem, csak az az ember jár jól, aki mindvégig kitart az Úr mellett. Aki a gonoszt választja, vagyis a bűnt, annak lelke örökre elveszett. Aki helyesen gondolkodik, inkább a szenvedést választja, mint a pokol tüzét, mely örökké égetni fogja. Sose felejtsd el gyermekem, amit mondtam most neked! Mert lesznek idők, amikor az Úr nagy próbatétel elé állítja hűségedet, hogy hű maradsz-e hozzá akkor vagy nem? Minden a te akaratodtól függ. 
A próbatételről kérdeztem. Jézus: Drága gyermekem! Mindenki számára fontos a próbatételek! Mert akkor nyilvánul meg legjobban lelked szabad akarata, hogy Isten mellett vagy Isten ellen döntesz. A sikeres próbatétel nagy kegyelmeket ad lelkednek, mely még jobban megerősít a hitedben, hűségedben és az irántam való szeretetedben, és én kezedet fogva tovább vezetlek az életszentség útján, mely egyenesen a Mennyországba visz benneteket.  
Olvastam, hogy Júdás Tádé látta imádság közben sírni Jézust, és megkérdezte tőle: Mi bajod? Jézus átkarolta őt és ezt mondta: Szeress Engem! Jézus: Drága gyermekem! El sem tudjátok képzelni mennyire nagy szükségem van a ti szeretetekre! Nemcsak akkor, hanem most is! Ti adjátok nekem az erőt, hogy továbbra is vállalni tudjam értetek a kínszenvedést. Mert tudnotok kell, hogy szenvedéseim nem értek véget kereszthalálommal, mert én egészen a világ végezetéig keresztre vagyok feszítve, mivel magamra vállaltam az egész világ bűnét. Ezt ne felejtsétek el! 
Az emberi hibákról kérdeztem. Jézus. Drága gyermekem! Minden emberben rengeteg hiba van. Én, ha akarnám, tökéletessé tehetnélek benneteket, de nem teszem! Miért? Mert azt akarom, hogy minden elesésetekkor bűnbánó szívvel térjetek vissza hozzám, és én átölellek benneteket irgalmammal és hatalmas szeretetemmel! Így tudtok haladni azon az úton, melyet nektek készítettem. 
Bűnbánó szívvel újból bocsánatot kértem az Úrjézustól minden bűnért, mellyel megbántottam. Jézus: Drága gyermekem, ne sírj! Vigasztaljon meg téged, hogy mivel Irgalmasság órája van, ezért mindent megbocsátok neked, Irgalmammal pedig átölellek. Szent Véremmel újból tisztára mostam lelkedet. Légy boldog, gyermekem! Én mindig melletted vagyok és minden elesésedkor felsegítelek! Gyermekem, továbbra is azt mondom neked: törekedj a tisztaságra és szeress engem! Újból mondom neked, szeress engem! Mert szükségem van szeretetedre, ahogy neked is az én szeretetemre. Mi ketten egyek vagyunk, ezért viszonozzuk egymás szeretetét. A szeretet tud bennünket életben tartani! Mindig gondolj erre! 
Úgy érzem alkalmatlan vagyok erre a hatalmas kegyelemre és a feladatokra. Jézus: Drága gyermekem! Hidd el, semelyik választottam sem alkalmas az ilyen feladatokra. De én, Jézus szavaimmal erőt és kedvet lehelek lelketekbe, mely segít az írásban és a feladatok végrehajtásában. Gyermekem, minden bizalmamat beléd vetettem. Ne okozz csalódást nekem! Szeress engem, gyermekem! Mert a szeretet minden rosszat legyőz! Mindig az legyen a célod, hogy teljesíteni tudd szent akaratomat, és imáiddal sok lelket tudj megmenteni az ellenségtől és a kárhozattól. Ha így cselekedsz, az Örökéletet fogom neked ajándékozni és minden embernek, akiket felém vezetsz. 
Olvastam, hogy egy lovasnak nem volt semmilye. Jézus befogadta a házba még a fekvőhelyét is felajánlotta neki, de az nem fogadta el. Éjszakára viszont ott maradt. Jézus: Drága gyermekeim! Mindenkit fogadjatok be szeretettel otthonotokba, legyen bármilyen ember: koldus vagy gazdag, mert Én is szeretettel befogadtam őket. Tanuljatok az Én példámból! Mindig gondoljatok arra, hogy amit mással tesztek, Velem teszitek! Fontos  a felebaráti szeretet, még önmagatoknál is fontosabb! 
Édesanyámnak szólítottam a Szűzanyát. Szűzanya: Drága gyermekem! Nagyon boldoggá teszed Szeplőtelen Szent Szívemet, hogy édesanyádnak szólítasz! Hidd el, nálam jobb édesanyát nem találsz sem a földön, sem az égben. Számodra én vagyok a leggyorsabb út, mely Szentfiamhoz vezet. Nagy öröm számomra, hogy hallgattál Jézus tanácsára és figyelmesen olvasod a könyvet, mely a Tízparancsolatról szól. Gyermekem, ha akarod, megmagyarázom szavaimmal a Tízparancsolatot, mellyel még jobban elősegítem lelkednek fejlődését. Ha te is egyetértesz velem, mindennap egy parancsolatot megtanítok és elmagyarázom neked. Az a legfontosabb, hogy e törvényeket mélyen a szívedbe tudd vésni! Aki betartja e szent törvényeket, lelke nagyon közel áll Isten Országához.
Elfogadtam a Szűzanya ajánlatát. Szűzanya: Nagy örömmel hallgattam válaszodat gyermekem! Akkor kezdjük is el! 
  1. Uradat, Istenedet imádd és csak neki szolgálj!
Drága gyermekem! Nagyon fontos az első parancsolat. Nem csak számodra, nem minden keresztény gyermekem számára is fontos, mert nektek ehhez a parancsolathoz kel igazítani az életeteket. Kit szabad imádni? Egyes egyedül Istent lehet imádni. Sokféle imádás létezik a földön, mely mind a gonosztól ered. Ilyen például: a bálványimádás, a hírességek, sztárok, gazdagok, tárgyak, pénz, és az önmagatok dicsőítése! Gyermekem, ezek a példák távol vannak az első parancsolattól, mert nem istentől erednek. Ellenségem legfőbb terve, hogy Isten helyett a sátánt imádjátok különböző eszközökön keresztül, mely megvakítja lelketeket és nem tudjátok felismerni kit állítotok magatok elé példaképül.
Miért kel éppen az Istent imádni? Erre nagyon egyszerű a válasz. Azért, mert Ő teremtette a világot és vele együtt benneteket is. Végtelen Szeretetéből pedig Saját Képmására teremtette lelketeket, mert azt Akarta, hogy ti is olyan tökéletesek legyetek, mint Mennyei Atyátok. Lelketek örökké tud élni. Miért? Mert az Ő Szeretete nem tudja elviselni, hogy ne láthasson többé benneteket. Számotokra a példakép középpontjában Neki kell állnia. Most pedig rátérek a mondat másik felére: „csak Neki szolgálj!” Aki Istent Szolgálja, lelke nem vész el, aki a gonosz lelket szolgálja lelke örök kárhozatra kerül. Minden a ti döntéseteken, szabad akaratotokon áll. Nektek  keresztényeknek Istennek kell szentelni életeteket. Nemcsak papként, szerzetesként, hanem világi emberként is meg lehet ezt valósítani. Mit értünk a szolgálat alatt? Hitet, hűséget, szeretetet értünk az  Úr  iránt. Fontos az ima. Mert az imával megmentett lelkek sokasága Isten dicsőségére válik , nemcsak az Égben, hanem a földön is. Lelketek üdvösségét nyeritek el, ha egész életetekben hűek maradtok Istenhez. Nagyon fontos ez a mondat: „Csak, aki mindvégig kitart, az üdvözül!” Ezt ne felejtsétek el! Kérjétek a kegyelmeket az úrtól, mert Ő végtelenül jóságos  és minden imátokat és kéréseteket meghallgatja! Most pedig Édesanyai áldásommal Megáldalak a hűség és kitartás lelkületével az Atya, a Fiú és  a Szentlélek nevében. Amen.
                                                Mária Magdolna