Bergoglio január 14-én, csaknem egy hónap múlva, reagált először a tömegmédiában a Fiducia supplicans ellentmondásos dokumentumra. A probléma lényegével azonban nem foglalkozik. Ezzel a deklarációval megtaposta Isten parancsolatait és új paradigmákat vezetett be. De facto végrehajtotta az egyház New Age antiegyházzá történő transzformációját. Az ő deklarációja ellentmond a Szentírás és az egész hagyomány lényegének. A tanítása nem katolikus. Ez már nem katolikus egyház.

 

Ezt a videót megnézheted itt is: https://erwachen.wistia.com/medias/4944o9cp98
https://rumble.com/v4cc8ve-els-reakcija.html
https://youtu.be/wqdYEusV0Ls
https://cos.tv/videos/play/50578177109037056

 

 

János apostol ezt írja: „Ez az az Antikrisztus, aki tagadja az Atyát és a Fiút.“ (1Jn 2,22) Bergoglio Isten Tízparancsolatának felszámolásával tagadja az Atyát – a Törvényadót – és Krisztus parancsolatainak felszámolásával tagadja Isten Fiát és az Ő evangéliumát. Hitehagyásától nem tágít egy milliméternyit sem. Ebben a helyzetben az egyetlen megoldás az, ha minden püspök, pap és minden hívő radikálisan elhatárolódik ettől a nyilvánvaló eretnek főpaptól, aki bitorolja a pápaságot. Ellenkező esetben mindenkit, az utolsó katolikusig, a hamis engedelmesség égisze alatt transzformál és pokolra juttat.

Bergoglio a Fiducia supplicansszal kapcsolatosan ezt mondja: „Az embereknek párbeszédet kell folytatniuk az áldással és megtalálni azt az utat, amelyet az Úr kínál nekik.“

Mindenki tudja, hogy a Fiducia supplicans a szodomiták megáldását, azaz a szodómia bűnének megáldását vezeti be. Eközben a hazug pápa azt állítja, hogy a kárhozatra vivő utat állítólag az Úr kínálja nekik. Csakhogy ez durva hazugság. Éppen ellenkezőleg, Isten az Ő parancsolatainak megtartásával az üdvösségre vivő utat kínálja nekünk. Bergoglio elárulta, hogy neki más ura van.

Ferenc a Fiducia supplicans kiadását követően az ellentmondással kapcsolatban ezt mondta: „…némelykor nem fogadják el a döntéseket, de legtöbbször, amikor nem fogadják el a döntéseket, az tudatlanságból van.“

Bergoglio azt mondja, hogy amikor nem fogadják el az ő döntéseit, állítólag az tudatlanságból van. Ezzel netán azt akarja mondani, hogy a püspökök, akik védelmezik Isten parancsolatait és a katolikus tanítást, tudatlanságból teszik ezt? Bergoglio úgy tünteti fel magát, mintha az ő heretikus tudása meghaladná a Szentírást, az apostolok, egyházatyák és egyházi tanítók Hagyományát.

A kameruni püspökök azonban éppen ellenkezőleg, a szodómia megáldásának megengedhetetlenségéről szóló nyilatkozatukkal katolikus állásfoglalást tettek közzé, amikor egyhangúan kimondták:

„A megáldani jelentése „jól szólni“ (bene-dico). ‚Jól szólni‘ azért, hogy kegyelmet nyerjenek a homoszexuális párok az áldás gesztusa által, egyenlő ennek a választásnak és életgyakorlatnak a támogatásával. A szodómiát azonban nem lehetséges objektíven rendezettnek, Isten kijelentett szándékával összhangban levőnek tekinteni. Ráadásul a különbségtétel a liturgiai és a nem liturgiai kontextus között azért, hogy az azonos párok megáldásának érvényt szerezzenek, képmutató. Az áldás aktusa, akár a liturgia keretében, akár azon kívül történik, mindig áldás marad. Ezért megengedhetetlennek nyilvánítjuk az áldás bármely formáját, akár a rituális, akár a spontán áldást, amely az azonos nemű pároknak, mint életállapotnak az elismerésére irányul.“ (6. pont)

Idézet BerogliotóI: „Azt mondom, hogy ha nem tetszik nektek a döntés, menjetek és beszélgessetek, mondjátok el a kétségeiteket és testvériesen beszéljétek meg és így megy ez tovább.“

Bergoglio az égbekiáltó bűn legalizációjára így reagál: „Ha valami nem tetszik nektek, testvériesen beszéljétek meg és így megy ez tovább.“Egy normális ember nem is tudja, hogy mit szóljon ehhez. Merre megy tovább? A pokolba? Valójában oda vezeti ez az ún. Szentatya a katolikusokat. Bergoglio Fiducia supplicansa nem tetszik sem Istennek, sem az egyháznak; emiatt Isten anatémája – átok hullik alá.

A Szentírással és a Hagyománnyal összhangban a kameruni püspökök eképpen nyilatkoztak: „A homoszexualitás meghamísítja és megrontja az emberi antropológiát és banalizálja a szexualitást, a házasságot és a családot, a társadalom alapját. … A népek történelme során a homoszexualitás gyakorlása sosem vezetett a társadalom fejlődéséhez, hanem egyértelmű jele a civilizáció lezüllésének. Valójában a homoszexualitás az emberiséget saját maga ellen fordítja és pusztítja. “Bergoglionak tetszik, ha a társadalom felszámolódik, ha az emberiséget saját maga ellen fordítják. Bergoglio elégedett ezzel és éppen ezt akarja. És az tetszik neki a legjobban, ha nemcsak a társadalom, de az egyház is pusztítja önmagát. Itt már minden katolikusnak fel kell érnie ésszel, hogy ez a heretikus főpap nem az egyház feje, se nem Krisztus helytartója, akivel nyíltan szembeszegült.

Bergoglio azt mondja: „… ha nem tetszik nektek a döntés… testvériesen beszéljétek meg és így megy ez tovább.“

Bergoglio milyen normát állít fel? Nem Isten törvényeit és parancsolatait, hanem hogy az ő heretikus döntései tetszenek-e vagy nem tetszenek. Képzeljünk el egy orvost, aki az epe helyett a lábakat vágná le és ezt mondaná: Ha nem tetszik nektek a döntés, testvérisen beszéljétek meg és tovább kell menni. Vagy ha valaki a téren legyilkolna néhány embert, jönne a rendőrség és a bűnöző azt mondaná: „Ha nem tetszik nektek a döntésem, testvériesen beszéljétek meg és megyünk tovább.“Ahogy Breivik fizikai téren eljárt, úgy jár el Bergoglio lelki téren – ez a lelkek tömeggyilkosa. De szuverén módon hangoztatja: „Ha nem tetszik nektek a döntés, testvériesen beszéljétek meg és ez így megy tovább.“

Ez Bergoglio módszere: „tovább kell menni“. Amikor a négy bíboros dubiaval lépett fel az Amoris laetitia ellen, mégcsak nem is válaszolt nekik, és megyünk tovább. Amikor néhány száz teológus és katolikus intelligencia megírta a Korrekciót, ugyanúgy reagált – megyünk tovább. Amikor az USA volt nunciusa , Carlo Maria Vigano rábizonyította a homoszexuális gaztettek takargatását, egész éven keresztül nem válaszolt neki, majd durva hazugságot hozott elő, és megint megyünk tovább. Ha valakinek nem tetszenek Bergoglio gaztettei a hit és Isten ellen, akkor egyetlen válasza van erre: megyünk tovább. A kérdésünk: Hova? Az ideigvaló és az örökkévaló pusztulásba!

Idézet Bergogliotól: „A veszély abban van, ha ez valakinek nem tetszik és szivére veszi ezt, és védekezni fog ellene és hibás megállapításokra jut. Ez történt ezeknél az utolsó döntéseknél a mindenki megáldásával kapcsolatosan.“

Bergoglio senkit és semmit nem vesz figyelembe, sem Istent és az Ő törvényeit, sem az embereket, sem a természetes erkölcsi normákat, csak saját magát. Ő a legfőbb norma. És akinek ez nem tetszik, az helytelen megállapításokra jut. Még senki sem – a demagógusok és a diktátorok sem – engedte meg magának, hogy így csináljon nyilvánosan bolondot a katolikusokból.

Ha valakinek nem tetszik Bergoglio Isten törvényein való taposása, állítólag rossz megállapításokra jut. Pontosan így viselkedtek a fasiszta gazemberek Nürnbergben, amikor rámutattak a gaztetteikre – nem ismerték el bűnösségüket, úgy tettek, mint akik teljesen ártatlanok, és kitartottak a demagógiájuk mellett, pontosan úgy, ahogy Bergoglio a herézisei – lelki gaztettei mellett.

A kameruni püspököket a hamis pápa olyanoknak tekinti, mint akik állítólag helytelen megállapításokra jutnak. Csakhogy ők hangsúlyosan az Írással és a Hagyományokkal összhangban jelentik ki: „A homoszexualitás nem emberi jog. Ez elidegenedés, amely súlyosan megkárosítja az emberiséget, mert nem alapul semmilyen értéken, amely az emberi lény sajátja: ez a szerelem elembertelenítése, ocsmányság (3Móz 18,22) A homoszexualitás elutasítása semmiképpen sem diszkrimináció; ez az ember örök értékeinek legitim védelme az erkölcstelenséggel szemben, amely a jogilag történő elismerés igényével lép fel, és amely ma már áldás tárgyát képezi.” (5. pont)

Bergoglio manipulatívan adta elő: „Az Úr mindenkit megáld, mindenkit…“

Ez hazugság. Bergoglio szerint Isten megáldja azt a nőt, aki megöli meg nem született gyermekét, és az öngyilkost is, aki öngyilkosságot követ el, a gyermekkereskedőket, a pedofileket, a zoofileket, a nekrofileket, a szadomazochistákat, a tömeggyilkosokat és a sátánistákat, mindenkit, mindenkit, aki megtéretlenül és bűnbánat nélkül megy a pokolra. De felmerül a kérdés: Kicsoda Bergoglio ura, aki mindezeket megáldja? A válasz egyértelmű: a hazugság atyja, a sátán.

Ennek ellenére a kameruni püspökök a katolikus tannal összhangban mondják: „A nő és a férfi házasságán kívüli mély szexuális identitás érthetetlen, ellopott és deviáns. Ennek következtében a szexuális cselekmények nem „szexuálisak“, hanem természetellenesek (Róm 1,26)“ (3. pont) A kameruni püspökök megtiltják ezeknek a természetellenes gaztetteknek a megáldását, mégpedig összhangban az Írással és a Hagyománnyal. Az, aminek Bergoglio az Írás és a Hagyomány ellenében érvényt akar szerezni nem más, mint Krisztus tanításának és a katolikus tanításnak égbekiáltó kigúnyolása.

Idézet Bergogliotól: „Isten mindenkit megáld … De aztán az embereknek párbeszédet kell folytatniuk az Úr áldásával és megállapítani, hogy az Úr milyen utat kínál nekik.“

Ez Bergoglio reakciója az égbekiáltó bűn megáldására. Azonban a bűnt bűnnek kell nevezni, az embernek bűnbánatot kell tartania és harcolnia kell a bűn ellen. Idézzük fel, mit mondanak a kameruni püspökök arra, hogy milyen utat kínál az Úr és a mi Istenünk. Ez az út szöges ellentétben áll azzal az úttal, amelyet Bergoglio ura kínál, akinek odaszentelte magát Kanadában a varázsló közreműködésével.

A kameruni püspökök kijelentik: „Isten nem a bűnös halálát akarja, hanem a megtérését az örök életre. Ezért arra szólítjuk azokat, akik a homoszexualitáshoz vonzódnak … hogy radikálisan térjenek meg. Egyúttal felszólítjuk őket, hogy hagyjanak fel az áldozat-mentalitásukkal, amelyben szivesen tekintik magukat ‚áldozatnak‘, ‚gyengének‘ vagy elnyomott’kisebbségnek‘, hogy térjenek vissza Istenhez Isten Igéje figyelmeztetése szellemében. (9. pont)

A Hittani Kongregáció 2021-ben nyilatkozatot adott ki, hogy az egyház nem áldhatja meg a bűnt, azaz a szodómiát. Hogyan lehetséges, hogy most Ferenc hamis pápa a Fiducia supplicansban hazug módon a szodómia megáldását rendeli el? Itt már világosan lehet látni, hogy ezzel a töréssel megszakadt a katolikus hittan folyamatossága. Bergoglio mottójával proprio Ad theologiam promovendam új paradigmákat állít fel, és a Fiducia supplicans már New Age antiegyházzá, a sátán zsinagógájává transzformálja a katolikus egyházat.

Az a tragédia, hogy a katolikusok a papalatria herézise következtében azt állítják, hogy akceptálnunk kell a legnagyobb herézist, amelyet az érvénytelen pápa, a nyilvánvaló heretikus hirdet. Ez azonban ellentmond az egyház tanításának, amelyet az egyházatyák, az egyház tanítói és a Cum ex apostolatus officio hittani bulla kimondtak. Ezt a tanítást röviden szt. Bellarmin fejezte ki ezekkel a szavakkal: A nyilvánvalóan heretikus pápa saját magát zárta ki az egyházból és nem lehet annak feje. Mikor értik már meg ezt a mostani katolikusok?

Ma az egyetlen megoldás az, hogy azok a püspökök, akik felelősséget viselnek a katolikus egyházért, idejekorán és egyházmegyéikkel együtt kiválnak az érvénytelen pápa, Bergoglio Ferenc jurisdikciója alól. Legyen ennek a külső jele az, hogy a papok a liturgiában nem említik többé az érvénytelen pápát. Ezt a radikális lépést precedensként kötelesek megtenni az adott helyzetben elsősorban Afrika püspökei. Különben az ő hitvédelmük, ha az eretnek főpap jurisdikciója alatt maradnak, hatástalan lesz. Bergoglio heretikus főpap nem respektál senkit, Istent sem, Krisztus törvényeit sem, és megy tovább. Hadd menjen, de mi nem megyünk vele!

 

+ Illés

a bizánci Katolikus Patriarchátus pátriárkája

+ Metód               + Timóteus

Püspök-titkárok

 

2024. 1. 20.

 

Letöltés: BKP: Bergoglio első nyilvános reakciója a Fiducia supplicans kontraverz dokumentumra (2024. 1. 20. )